شناسهٔ خبر: 69685115 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۳۳ درصد مشاوران املاک تهران به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل شدند

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: همه املاکی‌ها برای جلوگیری از فعالیت مشاوران املاک غیرمجاز باید به سامانه ثبت الکترونیک اسناد ملحق شوند.

صاحب‌خبر -

۳۳ درصد مشاوران املاک تهران به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل شدند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عبدالجلال ایری  بر اهمیت اتصال کامل مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد و اجرای فراگیر قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول در کشور تاکید کرد و گفت: طبق گزارش‌ها از مجموع ۲۱ هزار و ۴۰۰ مشاور املاک فعال و معتبر در تهران، حدود ۷ هزار و ۴۰۰ مشاور به سامانه ثبت الکترونیک اسناد متصل شده‌اند. با توجه به هدف این قانون که ساماندهی نقل و انتقالات اموال غیرمنقول و جلوگیری از فعالیت مشاوران املاک غیرمجاز است، نیاز است سایر مشاوران نیز به این سامانه ملحق شوند.

وی با اشاره به تجربه اجرای این قانون در برخی از شهر‌های دیگر کشور گفت: تاکنون در شهر‌های مختلف، اجرای این قانون به خوبی پیش رفته است و امیدواریم با تکمیل اتصال همه مشاوران املاک، این قانون به شکلی کامل و یکپارچه در سراسر کشور عملیاتی شود.

این نماینده مجلس همچنین بر لزوم همکاری و هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف برای اجرای کامل این قانون تاکید کرد و افزود: بدون هماهنگی و هم‌افزایی بین نهاد‌های مسئول و اجرایی، ممکن است مشکلاتی در روند اجرای این قانون ایجاد شود. از این رو، ضروری است که تمامی دستگاه‌های مرتبط از جمله سازمان ثبت اسناد و وزارت صمت با جدیت بیشتری برای تحقق این امر تلاش کنند.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به مردم درباره مزایای ثبت رسمی معاملات را حیاتی دانست و گفت: ثبت رسمی معاملات علاوه بر صیانت از حقوق مالکیت افراد و جلوگیری از جعل و کلاهبرداری، شفافیت بیشتری در حوزه املاک و مستغلات ایجاد می‌کند و به نفع مردم و کل کشور است. دولت باید با اهتمام ویژه از این قانون حمایت کند و مشاوران املاک غیرقانونی را که به سامانه متصل نشده‌اند، ساماندهی کند.

قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول با هدف ایجاد آرامش در بازار مسکن در ۲۶ اردیبهشت امسال در مجمع تشخیص مصلحت نظام به تصویب رسید که ۱۳ خرداد ابلاغ، ۱۷ خرداد ماه نیز در روزنامه رسمی منتشر شد و از سه تیرماه امسال اجرایی شده است و بر اساس طرحی که در این قانون پیش بینی شده است به ترتیب اولویت زمانبندی شده، بند‌های مختلف آن در حال اجراست.

با توجه به اینکه اجرای این قانون نیازمند سامانه‌ها و زیرساخت‌های لازم است مطابق با ماده ۳ مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی پس از مذاکره مقدماتی طرفین معامله نسبت به درج پیش نویس قرارداد در سامانه ثبت الکترونیک اسناد اقدام و پیش نویس مذکور را جهت تنظیم سند رسمی به دفاتر اسناد رسمی منعکس می‌کند.

چگونگی اتصال به سامانه مذکور و ارتباط دلالان معاملات املاک اعم از مشاوران املاک و بنگاه‌های معاملات ملکی با دفاتر اسناد رسمی و تقسیم اسناد بین دفاتر مذکور به موجب آیین‌نامه‌ای است که در مهر ماه سال جاری مشتمل بر ۲۹ ماده و چهارده تبصره توسط سازمان ثبت و با همکاری وزارت خانه‌های صمت و راه و شهرسازی تهیه و در ۲۱ مهر امسال ابلاغ شد.