شناسهٔ خبر: 69684337 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛ در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

انسداد و هوشمندسازی مرز‌ها راهی برای مبارزه با اشرار و افزایش امنیت

با انسداد و هوشمندسازی مرز‌های شرق کشور می‌توان علاوه بر جلوگیری از اقدامات تروریست‌ها شاهد توسعه و افزایش امنیت در کشور بود.

صاحب‌خبر -

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در روز ۱۴ آبان به پاکستان سفر کرد که ماحصل این سفر هماهنگی بیشتر طرفین درباره اقدام علیه گروهک‌های تروریستی بود.

قبل از وزیر امور خارجه کشورمان در ۳ آبان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی کشورمان به مناطق شرق و جنوب شرق کشور سفر کرده بودند.

به گفته ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، اعضای این کمیسیون در سفر نظارتی به جنوب شرقی کشور از مرز و مقر‌های مرزی در مرز پاکستان به صورت هوایی و زمینی و از کارگاه تولید دیوار مرزی میرجاوه، هنگ مرزی میرجاوه، گروهان مرزی ریگ ملک میرجاوه، عملیات احداث دیوار مرزی، میل مرزی ۱۵۴ نیروی زمینی سپاه در نزدیکی شهرستان سراوان و میل پاسگاه گذر میله ۱۵۸ و مسیر‌های قاچاق بازدید کردند.

اعضای کمیسیون امنیت ملی در سیستان و بلوچستان

عملیات ایران و پاکستان علیه تروریست‌ها

پس از سفر نمایندگان مجلس به نقطه صفر مرزی با پاکستان و سفر وزیر امور خارجه کشورمان به اسلام‌آباد شاهد عملیات نیرو‌های مسلح کشورمان و نیرو‌های پاکستانی علیه تروریست‌ها بودیم. 

سردار احمد شفائی سخنگوی رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در ۱۵ آبان اعلام کرد: حافظان امنیت در اداره کل اطلاعات سیستان و بلوچستان و یگان‌های عملیاتی قرارگاه قدس نیروی سپاه و واحدهایِ ضدِتروریسم فراجا، موفق شدند ضربات مهلکی بر پیکره تیم‌های تروریستی نیابتی دشمن وارد کنند.

سردار احمد شفائی

وی افزود: در آخرین اقدام صورت گرفته در این خصوص، ۶ نفر از عناصر تروریستی در جنوب سیستان و بلوچستان دستگیر و چهار نفر دیگر به هلاکت رسیدند.

سردار شفایی در ۱۸ آبان هم اعلام کرد: در ادامه اجرای رزمایش عملیاتی شهدای امنیت قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در استان سیستان و بلوچستان، در مواجهه با تروریست‌های مزدور استکبار جهانی در منطقه عمومی شهرستان راسک، تعداد چهار نفر از تررویست‌ها به هلاکت رسیدند.

تصحیح یک خبر

پس از این رزمایش بود که برخی به اشتباه فکر می‌کردند که ایران و پاکستان به‌طور مشترک در حال انجام عملیات علیه تروریست‌ها هستند به همین دلیل مرکز ارتباطات ستاد کل نیرو‌های مسلح در ۲۰ آبان اعلام کرد: گروهک‌های تروریستی وابسته به استکبار که در نقش پیاده‌نظام آمریکا و رژیم صهیونیستی، مرز‌های مشترک ایران و پاکستان را صحنه عملیات خرابکارانه خود قرار داده و با ایجاد شرارت و ناامنی، دو سوی مرز‌های ایران و پاکستان را جولانگاه اقدامات تروریستی خود کرده بودند، با عملیات نظامی ارتش کشور دوست و برادر، پاکستان مواجه شدند.

ستاد کل نیروهای مسلح

بر این اساس، ارتش پاکستان روز ۱۵ آبان‌ماه در تداوم مقابله با گروهک‌های تروریستی و جریان‌های برهم‌زننده امنیت، «رأساً» عملیات مقابله با یک گروهک تروریستی تکفیری را در خاک پاکستان فرماندهی و هدایت کردند که در جریان این عملیات، شماری از عناصر و عوامل این گروهک، به هلاکت رسیدند. 

مرکز ارتباطات ستاد کل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران، ضمن قدردانی از اقدام مسئولانه ارتش پاکستان در مقابله با تروریست‌ها، امیدوار است با پیگیری و اجرای توافق‌نامه‌های امنیتی فی‌مابین، شاهد اضمحلال و نابودی گروهک‌های تروریستی و برقراری امنیت و آرامش کامل در مرز‌های دو کشور باشد.

پیش‌تر برخی رسانه‌های داخلی به نقل از منابع خبری خارجی، مدعی عملیات مشترک ایران و پاکستان علیه یک گروهک تروریستی در خاک آن کشور شده بودند، که این ادعا مورد تأیید نمی‌باشد.

یکی از مواردی که در سفر اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برجسته شد تاکید بر سامان‌دهی و هوشمندسازی مرز‌ها بود.

افزایش بودجه برای مرزها

ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در روز ۱۹ آبان با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر گفت: ما دو هفته قبل سفری به سیستان و بلوچستان داشتیم. ما یک بازدیدی از مرز و کاستی‌ها و فرصت‌های اقتصادی مرز این استان داشتیم که یکی از بحث‌های مهم در مجلس یازدهم و دوازدهم بحث انسداد مرز و هوشمندسازی مرز است و تمام منابع مورد نیاز برای انسداد مرز پیش‌بینی شده و هم ارتش و سپاه و فراجا برنامه‌های خوبی به اجرا گذاشتند.

ابراهیم عزیزی

عزیزی ادامه داد: پس از انسداد مرز در بودجه ۱۴۰۳ بودجه خوبی برای هوشمندسازی مرز سیستان و بلوچستان در نظر گرفتیم و در بودجه ۱۴۰۴ اگر نیاز به افزایش باشد آن را افزایش می‌دهیم.

وی گفت: بهره‌گیری از ظرفبت حداکثری مرز را باید بپذیریم، چون یک فرصت است و بازارچه‌های مرزی را باید تقویت کرد البته نه اینکه همه مرز مسدود شود بلکه باید سامان پیدا کند. اخیرا وزیر کشور هم بازدیدی از آنجا داشتند، اما وظیفه برعهده سپاه، ارتش و فراجاست. 

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد: در بودجه سال آینده برای انسداد تامین اعتبار شده است لکن از لحاظ منابع مالی سد راه نیست و بازدیدی که از کارگاه‌های آماده در مرز داشتیم نشان می‌دهد کار در حال اجراست و سرعت انسداد و هوشمندسازی باید بیشتر شود تا خلا‌ها پر شود.

عزیزی گفت: یک بخشی از این حفره‌ها پر کردنش با بودجه است، اما بخش عمده با تاکتیک، آموزش و برنامه‌ریزی، مدیریت و امنیت شکل می‌گیرد لذا در مرز باید امنیت را مردم‌پایه کرد مثلا در شمال غرب و جنوب شرق اقدامات خوبی انجام داده است و در سفر به سیستان و بلوچستان دیدیم که بسیاری از تامین‌کنندگان امنیت مردم بومی بودند. 

عملکرد قابل قبول پاکستان

فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان مجلس شورای اسلامی به خبرنگار باشگاه خبرنگاران درباره عملیات علیه اشرار در جنوب شرق کشور گفت: نیرو‌های مسلح کشورمان به‌طور مرتب این‌گونه عملیات را علیه تروریست‌ها انجام می‌دهند.

فداحسین مالکی

وی اظهار کرد: در سال گذشته جلساتی با مقامات ارشد پاکستان مثل فرمانده کل ارتش این کشور داشتیم و آنها مجاب به اقدام علیه تروریست‌ها شدند، چون همان اندازه که ما خسارات جانی و مالی از ناحیه گروهک‌ها می‌بینیم آنها هم چنین حالتی دارند یعنی در واقع پاکستان هم از تروریست‌ها ضرر زیادی کرده است لذا قرار شد که آنها هم با این جریانات برخورد و مقابله کنند. 

نماینده مردم زاهدان در مجلس بیان کرد: ایران و پاکستان تا به حال علیه تروریست‌ها عملیات مشترک نداشته‌اند البته در گذشته عملیات مشترک بوده، اما در حال حاضر نیست البته پاکستانی‌ها در حال انجام اقدامات قابل قبولی هستند. 

مالکی درخصوص اقدامات پاکستانی‌ها در مبارزه با تروریست‌ها گفت: اقدامات اخیری که آنها انجام دادند مقابله جدی با گروهک‌ها بوده همان‌طور که ایران این عملیات را انجام می‌دهد که این موضوع برای ما قابل قبول است و می‌تواند در قالب یک عملیات مشترک بین دو کشور تعریف شود.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: هیچ کشوری در خاک کشور دیگر نمی‌تواند عملیاتی انجام دهد مگر اینکه با هم به صورت اشتراکی یک کاری انجام دهند البته قبلا چنین اقداماتی انجام دادیم، اما باید به سمتی برویم که این کار انجام شود و معمولاً مانعی هم نیست، چون ایران و پاکستان روابط بسیار خوبی دارند و هر وقت که بخواهند می‌توانند یک عملیات مشترکی با هم انجام دهند.

رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و پاکستان در خصوص انسداد مرز‌ها و هوشمندسازی مرز‌ها اظهار کرد: ما انسداد مرز‌های شرقی داریم و شروع به دیوارکشی کردیم و هم ارتش و هم سپاه در شرق کشور حضور دارند و هماهنگی و همکاری بسیار خوبی وجود دارد و قرار شده از همه ابزار‌ها برای کنترل مرزهایمان استفاده کنیم.

خبرنگار: محمد امیرحسینی