سرویس استانهای خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا): شاید اولین مرتبهای که از سر کنجکاوی به کتابخانه آمده بود، هیچگاه تصورش را هم نمیکرد مسیری بزرگ برایش باز شود.
اولین بار در پی اطلاعیه برگزاری مسابقه، پایش به کتابخانه باز شد. به کتابخانه آمد و با دنیایی از متانت و احترام روبرو شد. محیطی که به او آرامش هدیه میداد. او را انسانی قابل احترام درنظر گرفت و ابتدا شرایط جسمیاش را به رخش نکشیدن تا مانع حضورش شود.
او نه چشمی برای دیدن و نه پایی برای راه رفتن داشت، همدم چندین سالهاش عصایش بود که اگر نبود، کارش حسابی لنگ بود و روزگارش بدگذران.
عضو روشندل کتابخانه، علی عابدینی است که سالهاست از معلولیت ۷۰ درصدیاش رنج میبرد. او در اردیبهشت سال ۱۳۷۲ در شهر سربیشه به دنیا آمده است.
نوجوان ۱۲ سالهای که روزگاری خوش و خرم راه کلاس و درس را طی میکرد و در شیطنت نوجوانی روزگار میگذراند، تقدیر الهی به گونهای برایش رقم خورد که کمکم دچار کم بینایی و کمردرد و پادرد شدید شد و پس از مدتی پیگیری و درمان، معلولیتی مادام العمر برایش رقم خورد. ابتدا تحمل آن وضعیت سخت بود اما کمکم با آن نقصها خو گرفت و مسیر خودش را یافت.
۱۰ سال پیش که پایش به کتابخانه رسید، وجودش پر از حس خوب شد. گویا میتواند در این مکان فارغ از هیاهوی زندگی و مشکلاتش روحش را در نسیم دیگری نوازش دهد.
حوا خیرخواه، مسئول کتابخانه عمومی استاد عبدالحسین فرزین سربیشه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: آقای عابدینی عضو فعال کتابخانه است و دامنه استفاده اطلاعاتی او تنها به این کتابخانه ختم نمیشود بلکه طی این سالها که هر روز با کتابداران تعامل داشته، به کتابخانههای ویژه نابینایان در کشور اتصال پیدا کرده و با پلهای ارتباطی از خدمات کتابخانههای زیادی بهره برده است.
وی افزود: گرچه کتابخانه استاد عبدالحسین فرزین خدمات ویژهای برای نابینایان ندارد، اما بستر ارتباطی است برای این افراد تا آنان را با کتابخانههای خاص خودشان ارتباط دهد و در نقش مشاوری امین بتواند پاسخگوی این افراد با شرایط خاص بوده و همدم و یاری امین شناخته شود و بتواند در جهت آرامش نسبی بیشتر آنها قدم بردارد.
خیرخواه گفت: آقای عابدینی عضو روشندل کتابخانه، تنها یک عضو نبوده، بلکه او یک همیار کتابخانه در مناسبتهای مختلف فرهنگی هم به شمار میآید.
مسئول کتابخانه عمومی استاد عبدالحسین فرزین سربیشه گفت: از آنجا که او بومی منطقه است، در خیلی از برنامههای فرهنگی نقش موثری ایفا میکند. به جرأت میتوان گفت او سفیر جشنواره کتابخوانی رضوی در ادوار مختلف بوده و افراد زیادی اعم از خانواده و اقوام، دوستان، بازاریان و کارمندان را به شرکت در جشنواره تشویق کرده است.
خیرخواه بیان کرد: این عضو عاشق کتاب، در یازدهمین دوره جشنواره کتابخوانی رضوی برگزیده بخش معرفی کتاب جشنواره نیز شده است.
وی افزود: علی عابدینی گرچه روشندل است اما انسی عمیق با کتاب دارد. او عاشق کتاب و گوش دادن به ندای روح انگیز کتاب است. استعداد خدادادیاش هم او را یاری کرده و با یک مرتبه معرفی کتاب و توضیح کتاب مورد علاقهاش توسط کتابدار، با عمق جان تک تک آن کلمات را به گوش دل میسپارد و دیگر نیازی به تکرار و توضیح نیست.
خیرخواه گفت: از اینکه خداوند موهبتی به من عطا کرده تا بتوانم در سنگری خدمت کنم که افراد با تواناییهای مختلف را در رسیدن به سطحی از بالندگی و دانایی همراهی کنم و در کنار جویندگان علم و آرامش باشم، خرسندم.
∎