خبرگزاری میزان - مقام حقوق بشری سازمان ملل پس از انتشار گزارش تازهای که اقدامهای رژیم صهیونیستی را در جریان جنگ غزه تشریح میکند، گفت: باید برای تخلفات وحشتناک و جنایتهای وحشیانه در غزه حسابرسی لازم وجود داشته باشد.
این گزارش به جزئیات واقعیت وحشتناکی میپردازد که مردم غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) با آن مواجه شدهاند.
وولکر تورک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درپی انتشار این گزارش بر الزام رژیم صهیونیستی به رعایت کامل و فوری تعهدات خود تحت قوانین بینالمللی و قوانین جنگ تاکید کرد.
تورک، گفت: ضروری است که با توجه به اتهامهای نقض جدی قوانین بینالملل از طریق مراجع قضایی معتبر و بیطرف، حسابرسی لازم صورت بگیرد و در این بین، تمام اطلاعات و شواهد مربوط جمعآوری و حفظ شود.
کمیساریای عالی سازمان ملل، گفت که این موضوع با توجه به کلیت رفتاری که در این گزارش ارائه شده و با در نظر گرفتن تازهترین رویدادها از جمله اقدامهای رژیم صهیونیستی در شمال غزه و تصویب قوانینی برای ممنوع کردن فعالیتهای آژانس سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، بسیار حیاتیتر و فوریتر است.
نسلکشی و جنایات علیه بشریت
این گزارش با تجزیهوتحلیل دقیق، تخلفات دوره ۶ ماهه از نوامبر ۲۰۲۳ (آبان/آذر ۱۴۰۲) تا آوریل ۲۰۲۴ (فروردین/اردیبهشت ۱۴۰۳) را پوشش میدهد و بهطور گسترده کشتار غیرنظامیان و نقض قوانین بینالمللی را بررسی میکند که در بسیاری از موارد میتواند جنایتهای جنگی محسوب شوند.
براساس این گزارش، حمله گسترده یا نظاممند علیه یک جمعیت غیرنظامی، اگر فراتر از یک سیاست دولتی یا سازمانی انجام شود، جنایت علیه بشریت خواهد بود.
در این گزارش هشدار داده شده که اگر این تخلفات به قصد نابودی کلی یا جزئی یک گروه ملی، قومی، نژادی یا مذهبی انجام شده باشد، ممکن است نسلکشی نیز بهحساب آید.
- بیشتر بخوانید:
- حمله نظاممند رژیم صهیونیستی به آوارگان و خبرنگاران در غزه
- سازمان حقوق بشری: قحطی در شمال غزه باید بهطور رسمی اعلام شود
دیوان بینالمللی دادگستری (ICJ) در مجموعه دستورهای خود درمورد اقدامهای موقت، بر تعهدات بینالمللی رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از اعمال نسلکشی و رفتارهای ممنوعه مرتبط با آن تاکید کرد.
این گزارش نشان میدهد که چگونه غیرنظامیان بار عمده حملههای رژیم صهیونیستی را متحمل شدهاند. غیرنظامیان از طریق محاصره کامل اولیه غزه ازسوی رژیم صهیونیستی و همچنین شکستهای غیرقانونی مداوم کابینه این رژیم در اجازه، تسهیل و تضمین ورود کمکهای بشردوستانه و تخریب زیرساختهای غیرنظامی و جابهجایی مداوم دسته جمعی تحت تاثیر قرار گرفتهاند.
گزارشها میگویند که این رفتار رژیم صهیونیستی باعث سطوح بیسابقه کشتار، مرگ، جراحت، گرسنگی و بیماری شده است.
دولتها باید از جنایت جلوگیری کنند
تورک تعهدات کشورها را برای اقدام جهت جلوگیری از جنایتهای وحشیانه یادآور شد و از آنها خواست که از کار مکانیسمهای پاسخگویی، از جمله دیوان بینالمللی کیفری (ICC) در رابطه با جنگ غزه حمایت کنند.
این گزارش همچنین به اظهارات مکرر مقامهای صهیونیست اشاره میکند که پایان درگیری را منوط به نابودی کامل غزه و خروج مردم فلسطین میدانند.
گزارش مذکور علاوه بر این، تلاشها برای منطقیسازی تبعیض، خصومت و خشونت علیه فلسطینیان و حتی حذف آنها را مستند کرد.
بیشترین مرگومیر در میان کودکان است
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در حال بررسی اطلاعات شخصی شهدای غزه در حملهها، گلولهباران و سایر اقدامهای خصمانه رژیم صهیونیستی است.
براساس آمارها، نزدیک به ۷۰ درصد شهدا کودکان و زنان بودهاند که نشاندهنده نقض نظاممند اصول اساسی حقوق بینالملل بشردوستانه، ازجمله اصل تمایز و تناسب است.
در این گزارش آمده است که ادامه این حملهها و کشتار غیرنظامیان، بیتفاوتی آشکار نسبت به مرگ غیرنظامیان و تاثیر ابزارها و روشهای جنگ انتخاب شده را نشان میدهد.
بیشترین تعداد تلفات تاییدشده کودکان هستند. ۳ گروه سنی که بیشترین نماینده را داشتند کودکان ۵ تا ۹ ساله، کودکان ۱۰ تا ۱۴ ساله و نوزادان و کودکان تا ۴ ساله بودند.
از تلفات تایید شده، حدود ۸۰ درصد در ساختمانهای مسکونی یا ساختمانهای مشابه به شهادت رسیدهاند؛ از این تعداد ۴۴ درصد کودک و ۲۶ درصد زن بودهاند.
تعداد بالای شهدا در هر حمله بهدلیل استفاده نظامیان صهیونیست از تسلیحات با تاثیرات منطقهای گسترده در مناطق پرجمعیت بوده است.
انتهای پیام/