شناسهٔ خبر: 69684232 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

با خاصیت‌های شگفت انگیز میوه‌ها آشنا شوید

اکثر مردم می‌دانند که میوه‌ها سالم هستند و برخی از مردم آن‌ها را «فست فود طبیعت» می‌نامند زیرا حمل و تهیه آن‌ها بسیار آسان است. با این حال، میوه‌ها در مقایسه با سایر غذاهای کامل، قند نسبتا بالایی دارند، به همین دلیل همواره این پرسش در ذهن شکل می‌گیرد که آیا آن‌ها سالم هستند یا خیر.

صاحب‌خبر -

«میوه و سبزیجات بیشتری بخورید» این احتمالا رایج ترین توصیه بهداشتی در جهان است.در همین ارتباط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها در آمریکا ضمن تائید فواید میوه برای سلامت، فهرست ۴۱ میوه و سبزی برتر به‌عنوان منبع انرژی را منتشر کرد و در این فهرست از گریپ فروت سفید به عنوان ناسالم ترین و از شاهی به عنوان بهترین سبزی و میوه یاد نام برد. اما واقعا میوه‌ها تا چه حد می‌توانند در حفظ سلامت و پیشگیری از ابتلا به یک سری بیماری‌ها و کاهش وزن موثر باشند.

به گزارش همشهری آنلاین، متخصصان تغذیه همواره توصیه به مصرف میوه کرده‌‍‌اند، البته آن‌ها به برخی استثنائات هم در این باره اشاره دارند و بر این باورند که میوه‌های حاوی قند بیشتر و میوه‌های خشک را باید به صورت محدودتری استفاده کرد. میوه حاوی مقداری قند است، اما همچنان یک گزینه سالم است. میوه‌های کامل همچنین مملو از مواد مغذی مانند ویتامین‌ها و فیبر هستند.
به گزارش هلت لاین،. البته همیشه این پرسش ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده که میوه‌ها چه خاصیتی دارند و آیا واقعا ناسالم هستند. در این مطلب تلاش کرده‌ایم ضمن پرداختن به این موضوع پرسش کلیدی درباره سلامت میوه‌ها را نیز پاسخ دهیم.

افسانه‌ای درباره قند ناسالم میوه‌ها

بسیاری از تحقیقات نشان می دهد که مصرف بیش از حد شکر افزوده مضر است . این شامل شکر سر سفره (ساکارز) و شربت ذرت با فروکتوز بالا است. فروکتوز، به ویژه، می‌تواند اثرات منفی بر سلامت متابولیک داشته باشد، زمانی که به مقدار زیاد مصرف شود. بسیاری از مردم اکنون بر این باورند که از آنجایی که قندهای افزوده شده می‌توانند اثرات منفی بالقوه داشته باشند، همین امر باید در مورد میوه‌‍‌ها نیز اعمال شود که حاوی فروکتوز نیز هستند. با این حال، این یک تصور اشتباه است. فروکتوز فقط در مقادیر زیاد مضر است و دریافت مقادیر بیش از حد فروکتوز از میوه دشوار است. جویدن و هضم میوه‌ها به زمان نیاز دارد که فوایدی برای سلامتی دارد.

سرشار از فیبر و حسابی جویدنی

خوردن و هضم بیشتر میوه ها کمی طول می‌‎کشد، به این معنی که فروکتوز به آرامی به کبد شما برخورد می‌کند. فیبر فقط سرعت غذا خوردن شما را کاهش نمی دهد. فواید زیادی دارد به ویژه فیبر محلول که در برخی از غذاهای کامل مانند میوه ها یافت می شود. فیبر می تواند سطح کلسترول را کاهش دهد و به بدن شما در پردازش قند کمک کند، و ممکن است به شما کمک کند احساس سیری کنید .

اگر کاهش وزن برای شما یک هدف است، برخی تحقیقات همچنین نشان می‌دهد که مصرف فیبر بیشتر ممکن است اشتها را کاهش داده و سرعت کاهش وزن را افزایش دهد
غذاهای پر فیبر مانند میوه ها سیر کننده هستند. اگر گرسنه هستید، احتمال زیادی وجود دارد که بعد از خوردن یک سیب بزرگ ، که حاوی ۲ گرم فیبر و ۲۲ گرم شکر و ۱۳ گرم فروکتوز است، احساس سیری کنید.

آن را با یک قوطی نوشابه ۴۷۳ میلی لیتری مقایسه کنید که حاوی ۰ گرم فیبر و ۵۲ گرم شکر است که ۳۰ گرم آن فروکتوز است. نوشیدنی‌های قندی کالری بالایی دارند، اما احتمالا باعث ایجاد احساس گرسنگی در شما می‌شوند. بنابراین آنها جایگزین خوبی برای یک میان وعده کامل نیستند . نوشابه نیز به دلیل فروکتوز بالا به کبد آسیب می‌رساند. وقتی فروکتوز به سرعت و در مقادیر زیاد به کبد شما برخورد می‌کند، می‌تواند در طول زمان اثرات نامطلوبی بر سلامتی داشته باشد. وقتی نوشابه می نوشید این اتفاق می‌افتد.

حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی

اما میوه‌ها فقط حاوی فیبر و فروکتوز نیستند بلکه میوه‌ها انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌ها را نیز دارند. آنها همچنین دارای بسیاری از مواد مغذی هستند که برای سلامتی اهمیت دارند، از جمله ویتامین‌ها، مواد معدنی، و مقدار زیادی آنتی اکسیدان و سایر ترکیبات گیاهی. علاوه بر این، میوه‌ها دارای چندین ویتامین و مواد معدنی هستند که بسیاری از افراد به اندازه کافی از آنها دریافت نمی‌کنند، از جمله ویتامین C، پتاسیم و فولات.

کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی با میوه

خوردن میوه ممکن است خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش دهد بسیاری از مطالعات نشان داده‌اند که خوردن میوه‌ها و سبزیجات با کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی مرتبط است. یک بررسی از مطالعات انجام گرفته در این زمینه نیز نشان داد که هر وعده میوه مصرف شده در روز خطر ابتلا به بیماری قلبی را تا ۷ درصد کاهش می‌دهد.

کاهش خطر ابتلا به دیابت البته بیشتر در زن‌ها

رژیم غذایی سرشار از میوه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. یک مطالعه شامل ۹.۶۶۵ بزرگسال آمریکایی نشان داد که مصرف زیاد میوه و سبزیجات با ۴۶ درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت در زنان مرتبط است. اما در این مطالعه در مردان تفاوتی مشاهده نشد. یک مطالعه بزرگ در سال ۲۰۱۳ به چگونگی تأثیر انواع میوه ها بر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ پرداخت. محققان به این نتیجه رسیدند که در افرادی که بیشترین انگور، سیب و زغال اخته را مصرف می‌کنند احتمال ابتلا به دیابت خیلی کم است. در میان میوه‌ها زغال اخته قوی ترین اثر را در پیشگیری از دیابت را دارد.

میوه می‌تواند به کاهش وزن کمک کند

میوه‌ها فوق العاده سیر کننده هستند. اگر در تلاش برای کاهش وزن هستید، جایگزینی برخی از غذاهای پر کالری در رژیم غذایی خود با غذاهای کم کالری مانند میوه می‌تواند کمک کننده باشد. در یک مطالعه کوچک در سال ۲۰۱۳، شرکت کنندگان یا میوه و سبزیجات خام خوردند یا قبل از غذا آبمیوه نوشیدند. شرکت کنندگان دارای اضافه وزن یا چاقی پس از خوردن میوه‌ها و سبزیجات احساس سیری بیشتری کردند و وعده‌های غذایی کوچک‌تری خوردند. البته نوشیدن آب میوه به اندازه خوردن میوه و سبزیجات موثر نبود.