شناسهٔ خبر: 69684164 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

سی‌ان‌ان: پیروزی اوکراین غیرممکن است

رسانه آمریکایی با اشاره به جنگ اوکراین گزارش داد «پیروزی»، آن‌طور که دولت اوکراین به‌عنوان خروج نیرو‌های روسیه از قلمرو‌های اوکراینی تعریف می‌کند، «غیرممکن» است.

صاحب‌خبر -

جنگ اوکراین به‌زودی در فصل زمستان وارد سومین سال خود خواهد شد و از آنجایی که دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا قادر به حل‌وفصل این جنگ نبوده، همه نگاه‌ها به سمت برنامه‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا جلب شده است؛ رئیس‌جمهور منتخبی که با وعده‌های خود از جمله خاتمه جنگ اوکراین توانست آرای مردمی و الکترال را در انتخابات ریاست‌جمهوری پنجم نوامبر کسب کند.

شبکه خبری سی‌ان‌ان با اشاره به جنگ اوکراین و وضعیت این کشور جنگ‌زده اروپایی گزارش می‌دهد: «پیروزی که توسط دولت اوکراین به عنوان خروج نیرو‌های روسیه از تمام قلمرو‌های اوکراینی تعریف می‌شود، غیرممکن است.»

«ریم مونتاز» عضو بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی می‌گوید: «اجماعی وجود دارد که مذاکرات، که مستلزم پذیرش دست‌کم از دست دادن موقت حاکمیت بر سرزمین‌ها است، تنها راه پایان دادن به این جنگ می‌باشد. همچنین کی‌یف در یکی از ضعیف‌ترین نقاط خود از فوریه ۲۰۲۲ قرار دارد و چشم‌انداز رد چنین مذاکره‌ای، یک میدان مین سیاسی برای ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین تلقی می‌شود.»

نیرو‌های اوکراینی در دونتسک - سپتامبر ۲۰۲۴

«ریچارد هاس» دیپلمات سابق آمریکایی نیز در مقاله‌ای تازه برای مجله «فارن افرز» نوشته است: «واشنگتن باید با واقعیت تلخ جنگ دست‌وپنجه نرم کند و با یک نتیجه قابل قبول‌تر کنار بیاید. هیچ سلاح یا رفع محدودیتی برای اوکراین وجود ندارد که بتواند بازی را به نفع این کشور تغییر دهد.»

روحیه متحدان اوکراین تضعیف شده است

روزنامه تلگراف اخیرا در گزارشی نوشت: «کر استارمر» نخست‌وزیر بریتانیا و «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه پیش از مراسم تحلیف «دونالد ترامپ» قصد دارند رئیس‌جمهور کنونی آمریکا را برای صدور مجوز استفاده از موشک‌های «سایه طوفان» توسط اوکراین در حمله به خاک روسیه متقاعد کنند.

رئیس‌جمهور اوکراین مدت‌هاست تقاضای استفاده از موشک‌های دوربرد در حمله به خاک روسیه را عنوان کرده و مدعی شده که این اقدام می‌تواند به پیروزی اوکراین منجر شود، اما «جو بایدن» از رویارویی مستقیم با روسیه و پاسخ احتمالی این کشور به چنین اقدامی واهمه دارد و به همین دلیل هنوز به درخواست رئیس‌جمهور اوکراین پاسخ مثبت نداده است.

زلنسکی در نشست ۲۰۲۴ ناتو در واشنگتن

بیش از ۲ سال و نیم از جنگ اوکراین می‌گذرد و هنوز هیچ چشم‌اندازی برای صلح در این کشور وجود ندارد. این درحالی است که برخی کشور‌های غربی به‌ویژه ایالات متحده آمریکا به جای تمرکز بر راه‌حل‌های دیپلماتیک جهت حل‌وفصل این درگیری، بر روی ارسال کمک‌های مالی و نظامی به کی‌یف پافشاری می‌کنند و از طرفی روسیه هم بار‌ها خاطرنشان کرده است که تداوم چنین روندی صرفا این جنگ را طولانی‌تر می‌کند.

سی‌ان‌ان در ادامه گزارش تاکید می‌کند: «چشم‌انداز منفی درباره آینده اوکراین، روحیه متحدان این کشور را تیره و تضعیف کرده است و آنها دیگر درباره تسلط کی‌یف در میدان نبرد گفتگو و رایزنی نمی‌کنند، بلکه درباره این مسئله می‌گویند که در حال حاضر اوکراین قلمرو‌هایی در اختیار دارد، بنابراین می‌توان کرملین را وادار به مذاکره کرد.»

منبع: ایسنا