شناسهٔ خبر: 69684160 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

بدهی دولت «صندوق‌های بازنشستگی» را دچار مشکل کرده است/ صندوق‌های بازنشستگی برای جلوگیری از انحلال، سهام خود را واگذار کنند؛ عضو کمیسیون اجتماعی در گفت‌وگو با شفقنا

صاحب‌خبر -
شفقنا- عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت نتوانسته تعهدات خود را به صندوق‌های بازنشستگی به درستی انجام دهد، گفت: بدهی دولت به برخی از صندوق‌ها مثل سازمان تامین اجتماعی باعث شده صندوق‌ها دچار مشکلاتی شوند که نیاز است تجدید نظری در این رابطه صورت بگیرد.
آقای سالار مرادی در گفت وگو با خبرنگار شفقنا در خصوص وضعیت صندوق‌های بازنشستگی اظهار داشت: صندوق‌های بازنشستگی در وضعیت خیلی خوبی قرار ندارند؛ امیدواریم در دولت جدید، صندوق‌ها بتوانند تراز خود را به سمت مثبت شدن پیش ببرند. چند دغدغه در حوزه صندوق های بازنشستگی وجود دارد؛ تراز صندوق‌ها، همسان سازی حقوق بازنشستگان و بحث فعالیت‌های اقتصادی و مالی صندوق‌ها از جمله این موارد است که مجلس می‌خواهد در این سه حوزه نظارت بیشتری را اعمال کند تا دارایی شاغلین و نگرانی که بازنشستگان از دریافت حقوق و مزایای خود دارند، در آینده مرتفع شود.
وی افزود: بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی از گذشته به ما رسیده است و بخشی از این وضعیت به دلیل عملکردی است که صندوق ها در حوزه حق بیمه‌ها داشتند که نتوانستند ارزش افزوده لازم را ایجاد کنند؛ بنابراین امروز در پرداخت مستمری ها با مشکل مواجه شده اند. بخش دیگر این وضعیت هم به قوانین و مقرراتی که مجلس به خاطر افزایش سن بازنشستگی و خروجی مازادی که از صندوق ها گرفته شده، باز می گردد. از سوی دیگر دولت نتوانسته است تعهدات خود را به صندوق‌ها به درستی انجام دهد؛ به عنوان نمونه بدهی دولت به برخی از صندوق‌ها مثل سازمان تامین اجتماعی باعث شده صندوق‌ها دچار مشکلاتی شوند که نیاز است تجدید نظری در این رابطه صورت بگیرد. 
آقای مرادی در رابطه با عملکرد شرکت های زیر مجموعه صندوق های بازنشستگی، اظهار داشت: شرکت‌های زیر مجموعه صندوق‌های بازنشستگی، با یک پارادوکسی روبرو هستند که اجازه نمی‌دهد این شرکت‌ها درست حرکت کنند. این‌ شرکت ها یا باید بر اساس قانون تجارت و به صورت شرکت‌های خصوصی عمل کنند که به سود برسند و یا اگر قرار است دولتی باشند، باید بسیاری از محدودیت‌ها بر آنها تحمیل شود. 
وی افزود: اگر بخواهیم صندوق ها را طبق سیاست‌های دولت و «برنامه هفتم پیشرفت»، مدیریت کنیم، باید ظرف 1 الی 2 سال، سهام خود را واگذار کرده و صرفاً سهامداری کنند نه بنگاهداری؛ لذا اگر این قانون اجرا شود، این شرکت‌ها ناچار هستند که به سوددهی برسند چرا که در غیر این صورت با زیان مواجه شده و ناچار هستند به سمت انحلال و یا افزایش سرمایه بروند.
آقای مرادی در خصوص تاثیر افزایش سن بازنشستگی بر وضعیت صندوق‌ها، اظهار کرد: قوانینی که مجلس در خصوص افزایش سن بازنشستگی مخصوصاً در قانون بودجه سال 1403 در نظر گرفته هنوز ثمراتش به صندوق‌ها نرسیده است و فکر نمی‌کنم به زودی هم به نتیجه برسد.