شناسهٔ خبر: 69683678 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

دریچه‌ای دیگر بر اندیشه و عمل یک قهرمان

اوراق و فراز‌هایی از «زبور مقاومت»

«هکذا تکلم نصرالله، نام اثری است که سال‌ها قبل در لبنان منتشر شد و موضوع اصلی آن سیدحسن نصرالله، مواضع سیاسی و مبارزاتی او و شهادت فرزندش سیدهادی نصرالله است.

صاحب‌خبر -


جوان آنلاین: اثری که هم‌اینک در معرفی آن سخن می‌رود، صحیفه‌ای دیگر در بازنمایی حیات نظری و عملی سیدمقاومت علامه شهید سیدحسن نصرالله است. این پژوهش ازسوی محمدحسین بزی و مصطفی الهیاری انجام شده و شرکت چاپ و نشر بین‌الملل آن را روانه بازار کتاب کرده است. تارنمای رجانیوز طی یادداشتی در باب مفاد این تحقیق اشاراتی به قرار پی آمده دارد:
«هکذا تکلم نصرالله، نام اثری است که سال‌ها قبل در لبنان منتشر شد و موضوع اصلی آن سیدحسن نصرالله، مواضع سیاسی و مبارزاتی او و شهادت فرزندش سیدهادی نصرالله است. شرکت چاپ و نشر بین‌الملل در سال ۸۶ این اثر را ترجمه و آن را با نام زبور مقاومت منتشر کرد و حالا پس از ۱۲ سال همراه با بازنویسی و اضافه‌کردن مطالب جدید به این اثر ارزشمند به بازآفرینی آن اقدام کرده است. ویژگی‌های انحصاری این اثر آن را از سایر آثار درباره سیدحسن نصرالله متمایز می‌کند. کتاب زبور مقاومت، سیری در زندگانی، مواضع و دیدگاه‌های سیدحسن نصرالله دبیرکل حزب‌الله لبنان است که نگاهی ویژه‌ای هم به جنگ ۳۳ روزه و مجاهدت‌های سردار شهید حاج قاسم سلیمانی دارد. این اثر شش بخش دارد که در بخش اول، زندگی شخصی، تحصیلات، ازدواج، فرزندان و چگونگی شکل‌گیری شخصیت سیدحسن نصرالله بیان شده است. خواننده در این فصل از کتاب، به‌طور مجمل درباره شرایط زندگانی سیدحسن نصرالله و دوره کودکی او، چگونگی آشنایی سیدمجاهد با شخصیت و افکار امام موسی صدر و روند تحصیلات او در لبنان و عراق، چگونگی شکل‌گیری حزب‌الله و فعالیت‌های سیدحسن نصرالله پیش از ایجاد حزب‌الله و نقش او در دوران دبیرکلی سیدعباس موسوی آشنا خواهد شد. در این بخش از کتاب خاطراتی منتشر شده که کمتر شنیده و گفته شده است و جذابیتی مضاعف را برای خواننده به همراه خواهد داشت. پایان این فصل از کتاب، بخش کوتاهی از مصاحبه دبیرکل حزب‌الله با مجله المجله بازنشر شده است. فصل دوم کتاب به بررسی ابعاد شخصیتی سیدحسن نصرالله می‌پردازد. در این فصل از کتاب نظر برخی از دوستان و حتی دشمنان سیدمجاهد را درباره شخصیت او بیان می‌شود. در این بخش، تحلیل روزنامه یدعوت احرونوت عوفر شلیح و رون لیشم درباره جنگ ۳۳ روزه و دیدگاه مردم منطقه به سیدحسن نصرالله منتشر شده است و نگرانی صهیونیست‌ها از همه‌گیر شدن این تفکر که نصرالله اولین عربی است که عقب‌نشینی یک جانبه و بدون هیچ پیش‌شرط و دستاورد سیاسی را بر اسرائیل تحمیل کرد. این مرد به همگان، درس چگونه به‌زانو درآوردن دشمن را آموخت. بخشی از سخنرانی‌های مشهور و به‌یادماندنی سیدحسن نصرالله، موضوع فصل سوم این کتاب ارزشمند است. در این بخش سخنان سیدحسن نصرالله به مناسبت‌های مختلف آورده شده است که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به سخنرانی دبیرکل حزب‌الله در مراسم تشییع شهید سیدعباس موسوی، سخنرانی در سالگرد تأسیس جنبش حماس در سال ۲۰۰۰، سخنرانی در اولین کنفرانس قدس، سخنرانی در مراسم سیزدهمین سالگرد رحلت امام خمینی (ره) و... اشاره کرد. فصل چهارم کتاب درباره شهادت فرزند ارشد سیدحسن نصرالله یعنی سیدهادی است که در آن نحوه شهادت سیدهادی و چگونگی مطلع‌شدن سیدحسن نصرالله و همسر ایشان از شهادت فرزندشان بیان شده است. در این بخش علاوه بر اولین سخنرانی سیدحسن نصرالله بعد از اعلام شهادت فرزندش، سخنرانی مادر و همسر شهید هادی نصرالله درباره شهادت وی، پیام ولی امر مسلمین امام خامنه‌ای و نامه دبیرکل حزب‌الله در جواب حضرت آیت‌الله خامنه‌ای نیز منتشر شده است....»