جوان آنلاین: سخنگوی وزارت خارجه دیروز در پی اقدام برای اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل، با اشاره به طیفی از اقدامات این رژیم علیه اصول و اهداف سازمان ملل، گفت که اخراج تلآویو، خواست طبیعی جامعه جهانی است.
اسماعیل بقاییهامانه روز دوشنبه در آغاز جلسه هفتگی با خبرنگاران داخلی و خارجی به واقعه تروریستی سیرکان در استان سیستان و بلوچستان اشاره کرد که به شهادت پنج اهل سنت بلوچ در راه تأمین امنیت منجر شد و ضمن نام بردن از تک تک شهدا، شهادت آنها را تبریک و تسلیت گفت. این دیپلمات ارشد ایرانی در پاسخ به سؤالی درباره قطعنامه برقراری آتشبس در غزه گفت: «نمایندگی ایران در سازمان ملل یکی از وظایفش پیگیری و رصد تحولات در سطح شورای امنیت و بقیه نهادهای سازمان ملل است. در جریان ارائه پیشنویس و مذاکرات آن هستیم و دیدگاههای خود را هر جا لازم باشد، بیان میکنیم. اجازه دهید حدس و گمان نزنیم.» وی افزود: «دنیا در یک سال اخیر شاهد بود اینکه شورای امنیت موفق به اقدام جدی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی نشده، ممانعت امریکا بوده است. امیدواریم به حق مردم فلسطین برای حیات و به قوانین و مقررات بینالمللی برای تعهد کشورها برای مقابله با نسلکشی احترام بگذارند.» به دنبال موضع «انور ابراهیم» نخستوزیر مالزی مبنی بر اینکه این کشور در حال آمادهسازی پیشنویس قطعنامهای برای اخراج رژیم صهیونیستی از سازمان ملل است، «خبرنگار جوان» در این جلسه از سخنگوی دستگاه دیپلماسی پرسید، جمهوری اسلامی ایران تا چه حد در جریان این طرح است و امکان اجماع درباره رأی آوردن این طرح، چقدر ارزیابی میشود؟ اسماعیل بقایی در پاسخ گفت: «این موضوع، خواست طبیعی جامعه جهانی است. طرفی که اصلاً هیچ اعتقادی به اصول و اهداف سازمان ملل متحد ندارد و صراحتاً دبیرکل این سازمان را تهدید و او را عنصر نامطلوب اعلام میکند. به صلحبانان نیروهای یونیفل در لبنان حمله میکند، تعداد زیاد، بیش از ۲۴۰ نفر از کارکنان سازمان ملل را میکشد، آنروا را تعطیل میکند و در سازمان ملل در برابر چشم همه دنیا، منشور سازمان ملل را پاره میکند، هیچ اعتقادی به اصول و اخلاق و قواعد مندرج در سازمان ملل متحد ندارد و واقعاً شایسته عضویت در سازمان ملل متحد نیست.» این دیپلمات ارشد ایرانی خاطرنشان کرد: «این طرح، در سازمان همکاری اسلامی هم مطرح شده است و همانطور که اشاره کردید، الان یکی از کشورهای اسلامی آن را مطرح کرده و هر کشوری که باور جدی و قطعی به حاکمیت قانون در سطح بینالمللی داشته باشد، قاعدتاً از این طرح حمایت خواهد کرد.»
آژانس بدون فشارهای سیاسی اقدام کند
بقایی در خصوص سفر رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران هم گفت: «مراودات مستمری با آژانس داریم و این دیدارها باعث میشود درک طرفین نسبت به ملاحظات و نگرانیهای طرفین بیشتر شود و به بهبود تعاملات و همکاریهای طرفین کمک کند. سفر گروسی به تهران در بستر مشخصی انجام میشود و متوجه فضای منطقه و تحولات بینالمللی هستیم. به عنوان عضو پایبند نسبت به تعهداتمان در آژانس تعهداتمان را جدی میگیریم و همواره اعلام کردهایم از آژانس و شخص مدیرکل انتظار میرود به دور از فشارهای سیاسی و فضاسازیهای دیگران چه در منطقه و چه خارج از منطقه به صورت مستقل و حرفهای کار خود را ادامه دهد و این روند جوابگو خواهد بود.» سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسش دیگری درباره سفر مدیرکل آژانس به ایران توضیح داد: «بیانیه اسفند ۱۴۰۱، در آن شرایط یکی از چارچوبهایی بود که برای ادامه گفتگوهای میان ایران و آژانس تدوین شد و در ادامه مسیر قطعاً اتفاقاتی که در شورای حکام افتاد هم تأثیرگذار است و آژانس باید بتواند بهدور از فشارهای سیاسی برخی کشورها به کار خود ادامه دهد.»