خبرگزاری میزان - کشورهای حاضر در نشست سران عربی و اسلامی در ریاض در پیشنویس بیانیه پایانی این نشست بر لزوم بسیج حمایت بینالمللی به منظور تعلیق مشارکت رژیم اسرائیل در سازمان ملل تاکید کردند.
در این بیانیه همچنین نسبت به خطر تشدید تنشی که منطقه را تحتالشعاع قرار داده است و پیامدهای منطقهای و بینالمللی آن و گسترش دامنه تجاوزها که از نوار غزه پا فراتر گذاشته و شامل لبنان و نقض حاکمیت عراق، سوریه و ایران شده است، بدون آنکه تدابیر بینالمللی قاطعانهای اتخاذ شود و مشروعیت بینالمللی نیز در قبال آن دست به کاری نزده است، هشدار داد.
این بیانیه میافزاید: ما بر مرکزیت داشتن مسئله فلسطین و حمایت مستحکم از مردم فلسطین برای دستیابی به حقوق ملی مشروع خود تاکید میکنیم؛ در راس حقوق مردم فلسطین حق آنها برای آزادی و داشتن کشور مستقل دارای حاکمیت در مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی است.
در ادامه پیشنویس آماده است: در راس حقوق همچنین حق آوارگان برای بازگشت و پرداخت غرامت به آنها براساس قطعنامههای مشروع بینالمللی ذیربط بهویژه قطعنامه ۱۹۴ است.
شرکتکنندگان در نشست ریاض همچنین تاکید کردند که مسئله فلسطین همچون تمامی آرمانهای عادلانه ملتهاست که به خاطر رهایی از اشغالگر میجنگند؛ ما بر حاکمیت کامل فلسطین بر قدس شرقی اشغالی به عنوان پایتخت ابدی فلسطین تاکید میکنیم.
در این پیشنویس آماده است: ما مخالف هرگونه تصمیم یا اقدامهای اسرائیل با هدف یهودیسازی قدس شرقی اشغالی و نهادینه کردن اشغالگری استعماری آن هستیم؛ قدس شریف خط قرمزی برای امت عربی و اسلامی است و ما بر همبستگی مطلقمان برای حفاظت از هویت عربی و اسلامی قدس شرقی اشغالی تاکید میکنیم؛ ما بر دفاع از حرمت مکانهای مقدس اسلامی و مسیحی در قدس شریف تاکید میکنیم.
این پیشنویس درباره لبنان نیز میافزاید: ما بر حمایت مطلقمان از جمهوری لبنان و امنیت و ثبات و حاکمیت آن و امنیت مردمانش تاکید میکنیم.
در این پیشنویس بر مصوبات نشست سران سابق و لزوم مقابله با تجاوزهای ظالمانه رژیم اسرائیل علیه غزه و لبنان تاکید شد.
در پیشنویس نشست سران ریاض نسبت به خطر تشدید تنشی که در منطقه وجود دارد و نسبت به گسترش تجاوزها که به لبنان کشیده شده است، هشدار داده شد و همچنین از جامعه بینالمللی خواستند تا تمامی بندهای رای مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری در تاریخ ۱۹ ژوئیه را اجرا کند.
در این بیانیه با درخواست از تمامی کشورها برای ممنوعیت صادرات یا انتقال سلاح و مهمات به رژیم صهیونیستی، از جامعه بینالمللی خواسته شده است تا دست به تحرکات کارآمدی برای ملزم ساختن رژیم اسرائیل برای احترام به قانون بینالمللی بزند؛ نشست ریاض معیارهای دوگانه در اجرای قانون بینالمللی را نیز محکوم کرد.
نشست ریاض بر حمایت از تلاشهای مصر و قطر با همکاری با آمریکا برای انعقاد توافق تبادل اسیران و برقراری آتشبس تاکید کرد و در این پیشنویس از شورای امنیت درخواست شد تا نسبت به اجماع نظر بینالمللی مبنی بر اینکه فلسطین شایسته عضویت کامل در سازمان ملل است، پاسخ مثبت داده شود.
انتهای پیام/