شناسهٔ خبر: 69680378 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

شبکه کارتی ایران به کشور‌های همسایه وصل می‌شود

مشاور رئیس کل بانک مرکزی، گفت: با توجه به اتصال شبکه کارتی میان ایران و روسیه، تلاش ما این است که شبکه اتصال کارتی ما با کشور‌های دیگر به ویژه همسایگان گسترش پیدا کند.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: محسن کریمی در حاشیه مراسم رونمایی از اتصال شبکه کارتی شتاب ایران به شبکه کارتی میر روسیه در جمع خبرنگاران، گفت: ما از سه سال گذشته این ایده را که می‌توان شبکه کارتی ایران را به شبکه کارتی کشور‌های دیگر متصل کرد تا بدون استفاده از زیرساخت‌های تحریمی غربی باشد، مطرح کردیم که خوشبختانه با همراهی کشور روسیه این اتفاق برای ما فرصت مغتنمی بود و با تلاش‌های شبانه روزی اقدامی را که تقریبا ۱۰ ساله تصور می‌شد، طی ۱.۵ سال، فاز اول آن را به پایان رساندیم.

به گزارش تسنیم، وی افزود: بر این اساس در فاز اول همه کارت‌های عضو شتاب ایران به همه خودپرداز‌های روسیه که قابلیت nfc دارند متصل می‌شوند و شهروندان و اتباع ایرانی می‌توانند با کارت ریالی و عضو شتاب خود و با مانده ریالی، دریافت روبل را انجام دهند.

مشاور رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه در رابطه با این طرح از همه زیرساخت‌های داخلی و بومی استفاده شده است؛ تصریح کرد: در واقع با این اقدام ما شبکه پرداخت کارتی ایران را بین المللی کرده‌ایم و این قابلیتی فراتر از انتظار بود چرا که شبکه پرداخت کارتی ایران به لحاظ سطح فناوری و به دلیل عدم ارتباطات بین‌المللی با سطح فناوری روز دنیا کمی فاصله داشت، بنابراین در این فاصله هم امکان جهش فناوری را افزایش و هم تحریم ناپذیری شبکه بانکی را گسترش دادیم.

کریمی ادامه داد: متعاقب این موضوع ما به جای آنکه کارت‌های شهروندان ایرانی را تغییر دهیم، کارت‌های فیزیکی را کنار گذاشته و به یک تکنولوژی جدیدتر و به روزتر سوق پیدا کردیم که بر اساس آن کارت‌های تعریف شده در موبایل‌های هوشمند دارای فناوری nfc هستند، همچنین در آینده نزدیک در داخل کشور کارت‌های بانکی به این شکل تبدیل می‌شوند و این پروژه تقاضایی را ایجاد کرد که این فناوری رای پذیرنده‌های داخلی ایران به روز رسانی شود و امیدواریم که در فاز‌های بعدی که مربوط به بهره‌برداری اتباع روس در ایران است، پذیرنده‌های ایرانی این قابلیت را برای پذیرش کارت‌های روسیه داشته باشند.

او تأکید کرد که مسافران ایرانی علاوه بر سهمیه مربوط در مقررات ارزی که ۵۰۰ دلار است به مدت یک ماه ۵۰۰ دلار دیگر نیز معادل دلار روبلی دریافت می‌کنند و زمانی که این سیستم پایدار شد، سهمیه ارزی به ارز غیر روبل برداشته می‌شود.

مشاور رئیس کل بانک مرکزی بیان داشت: نکته قابل اشاره اینکه تسویه‌ها در چهارچوب یک پیمان پولی است که میان بانک‌های مرکزی ایران و روسیه وجود دارد و مبتنی بر ریال و روبل و یکی از کارکرد‌های آن تسویه مناسبات کارتی است و در خصوص پرداخت‌های تجاری پیمان پولی دوجانبه ایران و روسیه عمل خواهد کرد و خدمات بانکی اعم از ال سی، حواله و اوراق بانکی را در چهارچوب پیمان پولی دوجانبه روبلی ریالی خواهیم داشت و این امکان برای گردشگران دانشجویان و قابل استفاده است.

کریمی افزود: با این حال تراکنش‌های تجاری نیازمند زیرساخت‌های دیگری است که تمام بستر آن فراهم شده و قرارداد آن در ماه‌های گذشته با روسیه منعقد شده و در آینده نزدیک با افتتاح نماد ریال برون مرزی روسیه، این پیمان پولی فراهم می‌شود و اولین کارکرد پیمان پولی میان ایران و روسیه در همین اتصال کارت‌های شتاب و میر، نمایان شد.

وی در رابطه با امکان گسترش اتصال شبکه کارتی به دیگر کشورها، گفت: تلاش ما این است که از تجربه همکاری و اتصال شبکه کارتی ایران و روسیه استفاده کرده تا بتوانیم با کشور‌هایی که تبادل گردشگری بالایی داریم، این شبکه اتصال کارتی مبتنی با استاندارد‌های روز بین المللی گسترش پیدا کند. همچنین این باور را برای کشور‌های منطقه ایجاد کرده‌ایم که نمونه شبکه کارتی ایران و روسیه می‌تواند برای استفاده گردشگران کشور ما با سایر کشور‌ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

او درخصوص بانک‌های عاملی که در حال حاضر امکان اتصال با شبکه میر روسیه برای آنها فراهم است، گفت: در حال حاضر دارندگان کارت از بانک‌های رفاه، ملت، تجارت و پاسارگاد می‌توانند از کارت‌های خود در خودپرداز‌های روسیه استفاده کنند، همچنین بانک‌های ملی، صادرات، سپه و گردشگری نیز تست‌های خود را گذراندند و به زودی به این شبکه ملحق و سایر بانک‌ها در آینده بسیار نزدیک به این شبکه متصل می‌شوند.

کریمی تأکید کرد: از آنجا که شبکه کارتی میان ایران و روسیه به یکدیگر متصل شده‌اند به این معناست که بانک‌های مرکزی دو طرف از ذخایر ارزی کشور طرفین برخوردار هستند و به عبارت دیگر بانک مرکزی روسیه ذخایر ریالی و بانک مرکزی ایران ذخایر روبلی دارد تا بر اساس آن بتوانند تراکنش‌های کارتی میان طرفین را تسویه کنند.

برچسب‌ها: