به گزارش گروه فرهنگ دفاعپرس، آئین اولین تأمینمالی جمعی احداث نیروگاه خورشیدی ۲/۵ مگاواتی پلتفرم امیان، با حضور حجتالاسلام سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف، حجتالاسلام محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف، سهیل بیگدلی، معاون بهرهوری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه و کمیل خجسته، مدیرعامل شرکت گیتی هوشمند ماندگار در محل سازمان اوقاف برگزار شد.
حجتالاسلام خاموشی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه ناترازی انرژی امروز مسأله اصلی کشور است و ربطی به نحله سیاسی دولت ندارد، گفت: ما در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تقریبا ۷ تا ۸ هزار مگاوات برق نیاز داشتیم، اما نیاز ما در کمتر از ۱۰ سال آینده از ۱۵۰ هزار مگاوات عبور خواهد کرد، چون امکانات زندگی تبدیل به امکانات برقی میشود و امکانات غیر برقی دارد حذف میشود، البته اتفاق خوبی است، چون به شرایط زیست محیطی کمک میکند.
وی با اشاره به نیروگاههایی که از مدار خارج شدند بخاطر سوخت مازوت، اظهار کرد: سوخت در نیروگاهها رایگان داده میشود و برق به خانهها فروخته میشود. فاصله بین خرید کیلووات یا مگاوات برق که از بورس خریداری میشود با فروش آن را اگر مقایسه کنید، مانند جریان بنزین است. بنزین در کشور ما لیتری سه هزار تومان به فروش میرسد در ماداگاسکار ۱۳۸ هزار تومان یا در ترکیه ۷۰ هزار تومان و این فاصله زیاد است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در بودجه، فروش نفت ۲۵۰ همت در نظر گرفته شده است که با جریان بنزین میتواند به ۸۰۰ همت یا بالاتر برسد. اما به دلیل اینکه سرانه کشور ما پایین است نباید این کار صورت پذیرد. در سبد اداره زندگی مردم حمل و نقل ارزان را آورده ایم که با میزان درآمد سربه سر میشود.
وی با بیان اینکه حل مشکل ناترازی انرژی از اولویتهای سازمان اوقاف است، گفت: در طرحهای مولدسازی چندین سال است که تاکید میکنم. در ابتدا امیدی به پیشرفت کار نبود، اما وقتی مدیران، بورس انرژی بالای یک مگاوات را مطالعه کردند گفتند کار خوبی است. این کار از افتخارات ملی سازمان اوقاف میتواند باشد که در جریان ناترازی انرژی، به عنوان مثال یک یا ۵ مگاوات را حل کردیم. هدف گیری کرده ایم انشاالله در آینده صدها مگاوات تولید کنیم.
حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: از سویی در جریان پشتیبانی از مولدسازیهایی که دارد صورت میگیرد گرفتاریهایی داریم برخی موقوفات پای کار آمده اند، ولی بسیاری موقوفات که عدد پایین تری دارند در مناقصه شرکت نمیکنند و فقط سرمایه خود را حفظ کرده اند. اینکه سرمایه فقط در حساب بماند و هیچ تغییری نکند این مدیر باید درمورد مدیریت خود فکری بکند.
وی بیان کرد: مرحلهای که اکنون در آن قرار داریم نقطه شروع است ما میخواهیم نیروگاه ۲/۵ مگاواتی برای بقاع متبرکه در سراسر کشور در استان بلندمرتبه چهارمحال و بختیاری ایجاد کنیم آنجا که در نقشه تولید انرژی برای ما صورتی است. انشاالله شاهد مشارکت جمعی در این پروژه باشیم و ظرف چندماه آینده به سرانجام برسد.
حجتالاسلام حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به بحث ناترازی انرژی، راه اندازی نیروگاه خورشیدی را پیرو دستور رئیس سازمان اوقاف آغاز کردیم. کارشناسانی از داخل و خارج از کشور به استان چهارمحال و بختیاری تشریف آوردند و بهترین نقطه بازدهی انرژی خورشیدی را منطقه چغاخور استان چهارمحل و بختیاری و شهرستان بروجن، امامزاده حمزه علی نقطه گذاری کردند، زیرا با توجه به ساعت تابش نور خورشید، ارتفاع خورشید و سرمای ملایمی که وجود دارد، اتلاف انرژی در این منطقه کم است و بازدهی انرژی بالاست.
وی اظهار کرد: امامزاده حمزه علی نزدیک به ۷۰ هکتار وسعت دارد و جزء بقاع شاخص است و جاذبه توریستی و گردشگری دارد. فضا درواقع یک پارکینگ معمولی بود که ۳۰ هکتار از این اراضی زیر بار تولید انرژی خورشیدی میرود. در این امامزاده نزدیک به یکصد واحد تجاری فعال داریم که ۶ ماه فعالیت میکنند، اما امسال کسبه بخاطر قطعی برق دچار مشکل شدند و حتی به درآمد بقعه لطمه وارد شده است.
حجتالاسلام امیری عنوان کرد: استان چهارمحال و بختیاری که قطب کشاورزی کشور است بخاطر چاههای عمیق و نیمه عمیق دچار مشکل آب هستند؛ بنابراین مجموعه کشاورزی که در حاشیه این مجموعه وجود دارد از این طرح استقبال کردند.
وی افزود: موقوفه دیگر در این استان، مزرعه شیخ رجب است که ۵۷ هکتار است و سال ۱۴۰۰ از دست متصرفان آزاد شده است و زراعت و باغ در این مرکز شکل گرفته که با مشکل کمبود برق مواجه هستند و با تولید انرژی خورشیدی که استارتش زده شده، مشکل برطرف میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در نشستهایی که با مسئولان استان داشته ایم از این طرح استقبال کرده اند. در حوزه صنعت و کشاورزی این طرح میتواند تغییر و تحول اساسی ایجاد کند.
حجتالاسلام نوروزپور اظهار کرد: بنا به تاکید ریاست محترم سازمان اوقاف، درآمدهای بقاع سنجیده شد و استانهایی که میتوانند در این زمینه همکاری کنند و درآمدهای خوبی در حوزه عمرانی دارند، آمادگی خود را برای همکاری اعلام کردند. منتظر پلتفرم بودیم که نحوه سرمایه گذاری و مالکیت و برگشت سرمایه مشخص شود.
معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه گفت: پیرو ادبیات جدید مولدسازی که از سوی ریاست محترم سازمان اوقاف مطرح شده است، یک محل مصرف آن هوای پاک است. در این راستا در سه شاخه وارد شدیم یکی بحث موتورهای برقی و کاتالیست که با مشارکت استان مرکزی اتفاق افتاد و مورد سوم استفاده از انرژی خورشیدی که دو منظوره است، هم در زمینه هوای پاک و حفظ محیط زیست و هم کمک به ناترازی انژی کاربرد دارد.
وی اظهار کرد: اتفاقی که طی چند وقت گذشته رخ داد و بحث تجهیزنیروگاههای مازوت سوز، ضرورت این موضوع را برای ما بیشتر عیان میکند. دیگر اینکه حمایت از انرژی خورشیدی و تولیدی از سوی ریاست محترم جمهوری مطرح شد و تسهیلگری در این زمینه مورد تاکید قرار گرفت.
بیگدلی بیان کرد: خلا در سازمان اوقاف وجود داشت مبنی بر بحث استفاده از ظرفیت مشارکت موقوفات در قالب جمع سپاری، تولید برق با بهره مندی از انرژی خورشیدی اولین پروژهای است که در این قالب با مشارکت امامزادهها و استان چهارمحال و بختیاری و شرکت گیتی هوشمند که زیرمجموعه سازمان اوقاف اجرا میشود.
وی تصریح کرد: مزایای نسبی استان چهارمحال و بختیاری برای اجرای این پروژه در دو موضوع درآمد و هزینه، این است که برای افزایش درآمد از انرژی خورشیدی باید به سراغ انتخابهایی میرفتیم که بیشترین راندمان را داشته باشد و استان چهارمحال و بختیاری بر اساس بررسی صورت گرفته جزء منحصربه فردترین استان در این زمینه است که علاوه بر زاویه تابش آفتاب که مناسب است دمایی که وجود دارد بهترین دماست و این استان محروم است و به درآمدزایی استان کمک میکند. موضوع دیگر بحث کاهش هزینه هاست وقتی بیشتر از یک مگاوات خرید میکنید هزینه کمتر از خرید کیلوات است و برآیند مثبت است.
در پایان مراسم نیز، علیرضا دهفولی، معاون توسعه اقتصادی شرکت گیتی هوشمند ماندگار به ارائه توضیحاتی در رابطه با ارکان پروژه، منافع و وظایف هر رکن پرداخت.
انتهای پیام/ 121
∎