محمد رضایی گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: واحدهای گیاه پزشکی بازوان بخش خصوصی سازمان جهاد کشاورزی محسوب میشوند که شامل کلینیکهای گیاه پزشکی٬ شرکت دفع آفات٬ فروشگاههای سموم و داروخانههای گیاهی هستند.
وی افزود: در خراسان شمالی 95 واحد گیاه پزشکی داریم که از این تعداد 90 واحد فروشگاههای سموم و یا داروخانههای گیاه پزشکی هستند.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی گفت: در بازدیدهای ماهانه٬ نحوه خرید و توزیع سموم در استان مورد رصد و بازدید قرار میگیرد و سامانه مانیتورینگ ثابت نیز وجود دارد.
رضایی تصریح کرد: سمها و مقادیر وارد شده به استان باید در سامانهها وارد و فقط از مجاری خاصی که تولید آنها مورد تایید است وارد شده باشد. در هفته گذشته دو مانور در این باره به مناسبت هفته پدافند غیرعامل انجام شده و مانورهای رومیزی و عملیاتی به صورت مداوم انجام میشود.
وی تصریح کرد: به صورت سراسری در چند روز آینده نیز به صورت استانی و در سطح کل استان با حضور تعزیرات حکومتی٬ سازمان جهاد کشاورزی٬ سازمان نظام مهندسی جهاد کشاورزی و سایر بخشها و دستگاه متولی بازدید از واحدهای فروش سم در استان آغاز میشود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی گفت: معتقد هستیم سم برای حفظ سلامت جامعه همانطور که میتواند مفید باشد٬ از سوی دیگر میتواند ضررهایی را وارد کند و باید حتماً سمهای وارد شده از مبادی مورد تایید بوده و واحدهای فروش پروانه مورد نیاز را داشته باشند.
وی افزود: سمی که در فهرست سموم مجاز کشور وجود نداشته باشد به عنوان سم قاچاق شناخته شده و این سموم عمدتا لیبل فارسی ندارند و از مبادی غیرقانونی وارد میشوند. برخی از سموم نیز با توجه به تحقیقات جدید و معیارهای سلامت که سازمان جهاد کشاورزی آنها را در نظر دارد از لیست سموم مورد استفاده در زراعت حذف میشود و سموم ممنوعه هستند. به عنوان مثال در سالهای اخیر سموم دیازنه و داکنل از چرخه استفاده در کشاورزی و زراعت کشور حذف شده و استفاده از آن ممنوع میباشد.
رضایی ادامه داد: جهاد کشاورزی در مورد سموم تاریخ مصرف گذشته٬ سموم ممنوعه و سمهای قاچاق٬ بسیار حساس بوده و استفاده از آنها و یا خرید و فروش آن مجازات داشته و پیگرد قانونی خواهد داشت.
انتهای پیام/311/
∎