به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، کاظمی جلالی در جمع خبرنگاران درباره اتصال کارت شتاب ایران به میر روسیه اظهار داشت: فدراسیون روسیه برای ایران بسیار مهم است و روابط ایران و روسیه بر پایه دو موضوع مهم برقرار است یکی از دو عامل همسایگی دو کشور بوده و باید روابط با همسایگان رو توسعه دهیم و میتوانیم سهم بسیار زیادی از تجارت روسیه از آن خود کنیم. موضوع دوم رویکردهای مشترک دو کشور در حوزه مسائل منطقهای و بینالمللیاست.
وی ادامه داد: در توسعه تجارت روسیه و ایران ۵ مانع وجود دارد که بحث ترانزیت، عدم شناخت از بازارهای دو کشور، لجستیک و گمرکات از این موانع محسوب میشوند. یکی از این عوامل و موانع مهم مسائل پولی و بانکی است که این گونه اقدامات میتواند موثر باشد.
سفیر ایران در روسیه تاکید کرد: اتصال کارت شتاب ایران با میر روسیه میتواند در حوزه گردشگری بسیار موثری عمل کند و امیدواریم بزودی روسها هم بتوانند در ایران از کارتهای خودشان استفاده کنند.
وی ادامه داد: در بحث تجارت موانع دیگری وجود دارد که بانک مرکزی در حال رفع آنها است که بتوانیم از ارزهای ملی دو کشور در معاملات و تجارت استفاده کنیم. اراده جدی روسیه و ایران و رهبران ما بر این است که در تجارت دو کشور دلار زدایی کنیم و اعضای بریکس هم خواهان آن هستند و در جلسه اخیر بریکس درخواست این را داشتند که به سمت دلارزدایی حرکت کنیم و در کشور آمریکا در این باره نگرانیهایی وجود دارد.
سفیر ایران در روسیه افزود: کشور ایران و روسیه به دنبال این هستند که تجارت شان را با روبل و ریال انجام دهند و معاون نخست وزیر روسیه چندین بار اعلام کرد که ٩۵ درصد تجارت این کشور با ارزهای ملی انجام میشود و حتما بالای ۶٠ درصد تجارت این کشور با پول ملی انجام میشوداما آمار دقیقی نداریم.
جلالی در پاسخ به سوال ایلنا درباره اظهارات اخیر پوتین بعد از انتخابات امریکا مبنی بر اینکه قصد حذف دلار از تجارت روسیه را ندارد، چگونه با این دیدگاه تجارت این کشور با واحد پول ملی افزایش پیدا میکند، تاکید کرد: برخی از ترجمههای ایران از صحبتهای آقای پوتین ترجمههای درستی نیست ، البته بنده نماینده آقای پوتین در ایران نیستم اما می دانم برخی از ترجمهها از سخنان پوتین در ایران غلط است.
وی ادامه داد: آقای پوتین در یک رویداد اقتصادی که من هم در آن رویداد حضور داشتم اعلام کرد که در تقابل با دلار نیستیم اما درجهت تقویت ارزهای کشورمان حرکت میکنیم. نکته دوم اینکه سیاستهای اعلامی کشورها را با سیاست اعلامی نباید یکی دانست .