شناسهٔ خبر: 69677587 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

۵۸ کشور عضو فدراسیون جهانی کبدی هستند

اردبیل - ایرنا - نایب رئیس فدراسیون جهانی کبدی گفت: هم اکنون ۵۸ کشور عضو فدراسیون جهانی کبدی هستند و چندین کشور نیز در آینده نزدیک به عضویت آن در خواهد آمد.

صاحب‌خبر -

عباس اورسجی روز دوشنبه در حاشیه مجمع سالیانه هیات کبدی استان اردبیل در سالن کنفرانس ورزشگاه ۶ هزار نفری جهان پهلوان حسین رضازاده اردبیل در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به عضویت ۵۸ کشور در فدراسیون جهانی کبدی، افزود: از این تعداد ۳۸ کشور در قاره آسیا و مابقی در دیگر قاره های دنیا قرار دارند.

وی اظهار کرد: مقدمات به عضویت در آمدن چندین کشور دیگر در فدراسیون جهانی کبدی در حال انجام است و تا پایان سال حداقل تعداد کشورهای عضو در این فدارسیون به ۶۴ کشور خواهد رسید.

وی با اشاره به جایگاه کبدی کشورمان در دنیا، بیان کرد: ورزش کبدی ایران جایگاه مناسبی دارد به طوری که جزو پنج رشته برتر کشور است.

رئیس فدارسیون کبدی با بیان اینکه کبدی کاران ایران در سال‌های اخیر موفق به کسب مدال های رنگارنگی برای کشورمان شدند، اضافه کرد: تیم ملی کشورمان در بازی های آسیایی جاکارتا اندونزی در سال ۲۰۱۸ در بخش آقایان و بانوان موفق به کسب مدال طلا و در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو چین نیز تنها با اختلاف یک امتیاز نایب قهرمان شد.

اورسجی با بیان اینکه یکی از تیم های حاضر در فینال اغلب مسابقات آسیایی و جهانی تیم ملی کبدی ایران است، ادامه داد: امیدواریم تیم ملی کبدی کشورمان در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویای ژاپن نیز بدرخشد.

رئیس کنفدراسیون کبدی آسیا، قهرمانی تیم ملی کبدی ایران در نخستین دوره رقابت‌های کبدی ساحلی قهرمانی جهان در سال جاری و کسب عنوان نایب قهرمانی جوانان جهان در اسفندماه سال ۱۴۰۱ را از دیگر موفقیت های کبدی کاران کشورمان ذکر کرد.

همگانی کردن کبدی یکی از اولویت های فدراسیون است

رئیس فدراسیون کبدی در ادامه توسعه و همگانی کردن رشته ورزشی کبدی را از مهمترین اولویت های فدراسیون ذکر کرد و افزود: در همین راستا علاوه بر برگزاری مسابقات کبدی کارگران، نیروهای مسلح و دانشجویان رشته کبدی وارد ورزش مدارس شده و در بیش از ۴۰۰ شهرستان در نقاط مختلف کشور مسابقات دانش آموزی برگزار می شود.

وی اظهار کرد: فدراسیون کبدی همچون سازمان های پیشرفته و توسعه یافته دارای یک برنامه راهبردی و هشت استراتژی است و براساس آن برنامه عملیاتی اجرا می شود.

اورسجی بیان کرد: امسال مسابقات کبدی دختران و پسران کشور در رده‌های سنی جوانان و نوجوانان برگزار شد و مسابقات بزرگسالان نیز در حال برگزاری است.

رئیس فدراسیون کبدی با بیان اینکه مسابقات لیگ برتر آقایان و بانوان هر سال برگزار می شود، اضافه کرد: امسال برای نخستین بار لیگ جوانان در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.

ایران ۱۸ لژیونر در رشته کبدی دارد

نایب رئیس فدراسیون جهانی کبدی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: هم اکنون کبدی ایران ۱۸ لژیونر در لیگ هندوستان دارد.

اورسجی با بیان اینکه کشور تایلند درخواست برگزاری لیگ حرفه ای کرده و خواستار مجوزی در این خصوص است، افزود: در صورت حضور ۱۵ نفر از بازیکنان ایرانی در این لیگ به کشور تایلند مجوز برگزاری لیگ حرفه ای داده خواهد شد.

وی اظهار کرد: با تحقق این امر کبدی بیشترین لژیونر را در بین تمامی رشته های ورزشی کشور خواهد داشت.

مسابقات کبدی در قالب "جام صفوی" در اردبیل برگزار می‌شود

رئیس فدراسیون کبدی گفت: مسابقات کبدی در سطح آسیایی و یا جهانی تحت عنوان "جام صفوی" به میزبانی اردبیل برگزار می شود.

اورسجی افزود: به دنبال درخواست مدیرکل ورزش و جوانان استان برای برگزاری مسابقات کبدی در قالب جام صفوی به میزبانی اردبیل، فدراسیون کبدی اعلام آمادگی کرده و اقدامات لازم برای برگزاری این مسابقات را انجام خواهد داد.

نایب رئیس فدراسیون جهانی کبدی اظهار کرد: تلاش خواهد شد مسابقات کبدی جام صفوی در تقویم کنفدراسیون کبدی آسیا و فدراسیون جهانی ثبت شود تا این مسابقات تثبیت و هر سال به میزبانی اردبیل برگزار شود.

رئیس فدراسیون کبدی با اشاره به ظرفیت ها و قابیلت های استان اردبیل، بیان کرد: رشته ورزشی کبدی این استان در سال های اخیر پیشرفت های خوبی کرده است.

اورسجی اضافه کرد: کسب عنوان نایب قهرمانی تیم کبدی دختران نوجوان استان اردبیل در مسابقات کبدی قهرمانی کشور در سال جاری بیانگر این است که اگر از رشته ورزشی کبدی حمایت های لازم صورت گیرد کبدی کاران اردبیلی حرف های زیادی برای گفتن خواهند داشت.

وی عملکرد هیات کبدی استان اردبیل را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: رئیس هیات کبدی استان اردبیل مسئول کمیته فنی فدراسیون کبدی است و ورزشکاران، مربیان و داوران باید از این فرصت نهایت استفاده را برای رشد و توسعه ورزش کبدی بکنند.

به گزارش ایرنا، ناصر شکری رئیس هیات کبدی استان اردبیل در این مجمع گزارشی از عملکرد و برنامه های آینده این هیات را به اعضای مجمع ارائه کرد و با رای قاطع مورد موافقت اعضای مجمع قرار گرفت.

ورزش کبدی مشابه ورزش «زو» است که در قدیم بچه‌ها در کوچه‌ها بازی می‌کردند و در این رشته هر تیم در زمین بازی متشکل از هفت نفر بازیکن اصلی و پنج نفر ذخیره است که تیم‌های رقیب با لمس و گرفتن بازیکن حریف باعث خروج آنها از بازی و امتیازگیری می‌شوند، از این رو داشتن قدرت بدنی و سرعت در این ورزش اهمیت زیادی دارد.

ورزش کبدی، کاری کاملا گروهی است و هماهنگی، سرعت عمل، چابکی و هوش سرشاری را می طلبد، این بازی گروهی در ۲ نیمه ۲۰ دقیقه ای برای مردان و ۱۵ دقیقه برای بانوان با پنج دقیقه استراحت بین نیمه انجام می شود.

استان اردبیل با جمعیت افزون بر یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شمال غربی ایران و همجوار با استان‌های آذربایجان شرقی، زنجان و کشور جمهوری آذربایجان واقع شده است.

حدود ۶۰ هزار ورزشکار سازماندهی شده در قالب بیش از ۴۰۰ هیات و ۴۵۳ باشگاه ورزشی در نقاط مختلف استان اردبیل در حال فعالیت هستند.