شناسهٔ خبر: 69677555 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

رئیس سازمان اوقاف: حل مشکل ناترازی انرژی از اولویت های سازمان اوقاف است/ راه اندازی نیروگاه ۲/۵ مگاواتی در چهارمحال و بختیاری

ئیس سازمان اوقاف و امور خیریه حل مشکل ناترازی انرژی را از اولویت های سازمان اوقاف برشمرد و گفت: در نظر داریم نیروگاه ۲/۵ مگاواتی با مشارکت بقاع متبرکه در آستان امامزاده حمزه علی(ع) چهارمحال و بختیاری راه اندازی کنیم. ئیس سازمان اوقاف و امور خیریه حل مشکل ناترازی انرژی را از اولویت های سازمان اوقاف برشمرد و گفت: در نظر داریم نیروگاه ۲/۵ مگاواتی با مشارکت بقاع متبرکه در آستان امامزاده حمزه علی(ع) چهارمحال و بختیاری راه اندازی کنیم.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرگزاری برنا، آئین اولین تأمین مالی جمعی احداث نیروگاه خورشیدی ۲/۵ مگاواتی پلتفرم امیان، امروز ۲۲ آبان ماه با حضور حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجت الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف، حجت الاسلام محمد نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف، سهیل بیگدلی، معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه و کمیل خجسته، مدیرعامل شرکت گیتی هوشمند ماندگار در محل سازمان اوقاف برگزار شد.
 
خاموشی در ابتدای این مراسم با بیان اینکه ناترازی انرژی امروز مسأله اصلی کشور است و ربطی به نحله سیاسی دولت ندارد، گفت: ما در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تقریبا ۷ تا ۸ هزار مگاوات برق نیاز داشتیم، اما نیاز ما در کمتر از ۱۰ سال آینده از ۱۵۰ هزار مگاوات عبور خواهد کرد، چون امکانات زندگی تبدیل به امکانات برقی می‌شود و امکانات غیر برقی دارد حذف می‌شود، البته اتفاق خوبی است، چون به شرایط زیست محیطی کمک می‌کند.
 
وی با اشاره به نیروگاه‌هایی که به خاطر سوخت مازوت از مدار خارج شدند، اظهار کرد: سوخت در نیروگاه‌ها رایگان داده می‌شود و برق به خانه‌ها فروخته می‌شود. فاصله بین خرید کیلووات یا مگاوات برق که از بورس خریداری می‌شود با فروش آن را اگر مقایسه کنید، مانند جریان بنزین است. بنزین در کشور ما لیتری سه هزار تومان به فروش می‌رسد در ماداگاسکار ۱۳۸ هزار تومان یا در ترکیه ۷۰ هزار تومان و این فاصله زیاد است.
 
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: در بودجه، فروش نفت ۲۵۰ همت در نظر گرفته شده است که با جریان بنزین می‌تواند به ۸۰۰ همت یا بالاتر برسد. اما به دلیل اینکه سرانه کشور ما پایین است نباید این کار صورت پذیرد. در سبد اداره زندگی مردم حمل و نقل ارزان را آورده ایم که با میزان درآمد سربه سر می‌شود.
 
وی با بیان اینکه حل مشکل ناترازی انرژی از اولویت‌های سازمان اوقاف است، گفت: در طرح‌های مولدسازی چندین سال است که تاکید می‌کنم. در ابتدا امیدی به پیشرفت کار نبود، اما وقتی مدیران، بورس انرژی بالای یک مگاوات را مطالعه کردند گفتند کار خوبی است. این کار از افتخارات ملی سازمان اوقاف می‌تواند باشد که در جریان ناترازی انرژی، به عنوان مثال یک یا ۵ مگاوات را حل کردیم. هدف گیری کرده ایم انشاالله در آینده صد‌ها مگاوات تولید کنیم.
 
حجت الاسلام خاموشی عنوان کرد: از سویی در جریان پشتیبانی از مولدسازی‌هایی که دارد صورت می‌گیرد گرفتاری‌هایی داریم برخی موقوفات پای کار آمده اند، ولی بسیاری موقوفات که عدد پایین تری دارند در مناقصه شرکت نمی‌کنند و فقط سرمایه خود را حفظ کرده اند. اینکه سرمایه فقط در حساب بماند و هیچ تغییری نکند این مدیر باید درمورد مدیریت خود فکری بکند.
 
وی بیان کرد: مرحله‌ای که اکنون در آن قرار داریم نقطه شروع است ما می‌خواهیم نیروگاه ۲/۵ مگاواتی برای بقاع متبرکه در سراسر کشور در استان بلندمرتبه چهارمحال و بختیاری ایجاد کنیم آنجا که در نقشه تولید انرژی برای ما صورتی است. انشاالله شاهد مشارکت جمعی در این پروژه باشیم و ظرف چندماه آینده به سرانجام برسد.
 
حجت الاسلام حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به بحث ناترازی انرژی، راه اندازی نیروگاه خورشیدی را پیرو دستور رئیس سازمان اوقاف آغاز کردیم. کارشناسانی از داخل و خارج از کشور به استان چهارمحال و بختیاری تشریف آوردند و بهترین نقطه بازدهی انرژی خورشیدی را منطقه چغاخور استان چهارمحل و بختیاری و شهرستان بروجن، امامزاده حمزه علی نقطه گذاری کردند، زیرا با توجه به ساعت تابش نور خورشید، ارتفاع خورشید و سرمای ملایمی که وجود دارد، اتلاف انرژی در این منطقه کم است و بازدهی انرژی بالاست.
 
وی اظهار کرد: امامزاده حمزه علی نزدیک به ۷۰ هکتار وسعت دارد و جزء بقاع شاخص است و جاذبه توریستی و گردشگری دارد. فضا درواقع یک پارکینگ معمولی بود که ۳۰ هکتار از این اراضی زیر بار تولید انرژی خورشیدی می‌رود. در این امامزاده نزدیک به یکصد واحد تجاری فعال داریم که ۶ ماه فعالیت می‌کنند، اما امسال کسبه بخاطر قطعی برق دچار مشکل شدند و حتی به درآمد بقعه لطمه وارد شده است.
 
حجت الاسلام امیری عنوان کرد: استان چهارمحال و بختیاری که قطب کشاورزی کشور است بخاطر چاه های عمیق و نیمه عمیق دچار مشکل آب هستند. بنابراین مجموعه کشاورزی که در حاشیه این مجموعه وجود دارد از این طرح استقبال کردند.
 
انتهای پیام/

برچسب‌ها: