عسل، این غذای شیرین و چسبنده، دارای خواص فوقالعادهای است که با مصرف مقدار کمی از آن میتوانیم از این فواید بهرهمند شویم. تحقیقات نشان دادهاند که این ابرغذا میتواند از جهات مختلف به سلامت انسان کمک کند.
به گزارش انتخاب به نقل از میرور؛ عسل اساساً یک شیرینکننده طبیعی است که از گلوکز، فروکتوز و مقادیری از مواد معدنی ساخته شده است. اگرچه عسل تقریباً تماماً از شکر تشکیل شده و ممکن است در نگاه اول به نظر نرسد که مصرف منظم آن انتخابی سالم باشد، اما این ماده بدون چربی، حاوی مقدار زیادی ترکیبات گیاهی مفید برای سلامتی است.
خواص آنتیاکسیدانی
عسل غنی از آنتیاکسیدانهاست که تأثیر بسزایی در کاهش خطر مشکلات بهداشتی مانند سرطان، عفونتها و بیماریهای مزمن دارند. افزایش سطح آنتیاکسیدانها همچنین به سلامت پوست کمک میکند و باعث کاهش چینوچروک و لکههای پوستی، تحریک تولید کلاژن و کاهش التهاب میشود.
عسل خام بهویژه برای افرادی که مشکلات پوستی مانند آکنه، جای زخم و خشکی پوست دارند، مفید است. البته، افرادی که به گرده گل، کرفس یا سایر محصولات مرتبط با زنبور حساسیت دارند، بهتر است از استفاده موضعی عسل بر روی پوست خود خودداری کنند.
کاهش کلسترول
عسل همچنین به کاهش کلسترول LDL (کلسترول بد) و افزایش کلسترول HDL (کلسترول خوب) کمک میکند، همانطور که وبسایت WebMD گزارش داده است.
خواص تسکیندهنده گلو
در این فصل از سال، نگه داشتن یک ظرف عسل در خانه بسیار مفید است. این ماده شیرین و چسبناک، به طور سنتی بهعنوان راهی برای تسکین گلو درد و کمک به سرفه مورد استفاده قرار میگیرد. البته اگر مشکل ادامه داشت، بهتر است به پزشک مراجعه کنید و فقط به عسل اتکا نکنید.
مصرف معتدل
اگرچه مصرف یک قاشق عسل هیچ ضرر طولانیمدتی ندارد، مهم است که به یاد داشته باشید عسل را بهصورت متعادل مصرف کنید. مصرف بیش از حد عسل، بهعنوان نوعی شکر، میتواند منجر به افزایش وزن و سایر عوارض شود.
عسل در اکثر فروشگاهها به قیمت مناسبی در دسترس است و به دلیل ساختار بیولوژیکی خاص خود، معمولاً دارای ماندگاری طولانی است.