به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نگهداری از گل های آپارتمانی در فضای داخلی خانه و محل کار، می تواند با رنگ و بوی دلنشینی که ایجاد می کند، چشم انداز زیبایی را فراهم کرده و نشاط و شادابی را به همراه بیاورد. دیدن گلهای زیبا و رنگی در هر فضایی به انسان حس خوبی می دهد و با رنگ های روشن و سبز برگ ها کنتراست خوبی ایجاد کرده و به دکوراسیون داخلی تنوع می بخشد. بیشتر گیاهان گلدار در فضای آزاد و با نور زیاد رشد خوبی دارند، اما بسیاری از آنها هستند که اگر نور کافی برای رشدشان تامین شود، در محیط داخل آپارتمان نیز به گلدهی خواهند رسید.
معرفی گیاهان آپارتمانی گلدار
بسیاری از افراد معتقدند نگهداری و پرورش گل های زینتی در داخل آپارتمان کار دشواریست، که البته برداشت اشتباهی نیست؛ اما اینکار غیرممکن نبوده و با داشتن تراس یا پنجره های نورگیر می توان شرایط مورد نیاز رشد این گلهای آپارتمانی را فراهم کرد. گیاهان آپارتمانی تنها شامل گیاهان برگ سبز نبوده و بسیاری از آنها دارای گلهای بسیار زیبا هم هستند، با نگهداری گیاهان گلدار زیبا در آپارتمان ها می توان رنگ های طبیعی را با دکوراسیون داخلی ترکیب کرد. نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی مزایای زیادی را به همراه دارد، از جمله ازایش زیبایی و بوی خوش در محیط، تصفیه هوای داخلی و به دلیل طبیعی بودن و رنگ های شاد انرژی مثبت و روحیه افراد حاضر را افزایش می دهند. در ادامه برخی از محبوب ترین و زیباترین گیاهان آپارتمانی گلدار را به شما معرفی خواهیم کرد و شرایط نگهداری از آنها را شرح می دهیم.
ü گل بنفشه آفریقایی
گل بنفشه آفریقایی گیاهی گرمسیریست که در سال های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است و با گلهای رنگارنگ و زیبایش در خانه های زیادی خودنمایی می کند. برگ های این گل آپارتمانی سبز و مخملی هستند و گل هایی به رنگ های مختلفی از بنفش و صورتی تا سفید و آبی دارد، اگر شرایط نگهداری از گل بنفشه آفریقایی را به خوبی فراهم کنید در تمام طول سال شاهد گلدهی آن خواهید بود. نور زیاد و مستقیم، آبیاری منظم و از طریق زیرگلدانی، دمای متوسط محیط داخلی و رطوبت بالا از نیازهای اصلی پرورش گل بنفشه آفریقایی می باشد، البته منظور از نور مستقیم، تابش آفتاب از پشت پنجره می باشد. همچنین نکاتی مانند هرس کردن به موقع، کوددهی صحیح در فصل رشد، نریختن آب روی برگ ها و خاک دارای زهکشی بالا نیز به رشد بهتر و گلدهی طولانی تر بنفشه آفریقایی کمک خواهد کرد.
ü گل ارکیده
گل ارکیده یکی از محبوب ترین گلهای زینتی برای نگهداری در گلدان می باشد، این گل زیبا همچنین در صنایع دارویی و خوراکی نیز کاربردهای فراوانی دارد. با توجه به نوع ارکیده ای که دارید باید نور متوسط تا زیاد را برایش فراهم کنید، البته بیشتر گونه های گل ارکیده برای گلدهی نور زیاد و غیر مستقیم را می پسندند. دمای محیط نگهداری از ارکیده باید معتدل و رطوبت آن چیزی در حدود 50 درصد باشد که درصورت خشک بودن هوا می توانید از بخور سرد یا جزیره برای تامین رطوبت مورد نیاز استفاده کنید. دفعات آبیاری گل ارکیده نباید زیاد باشد اما در هر بار آبیاری باید به صورت عمیق خاک گلدان را مرطوب کنید و حتما گلدانی داشته باشید که زهکشی مناسبی داشته باشد تا آب اضافی از آن خارج شود.
ü گل اژدر
گل اژدر که نوعی از گل شمعدانی می باشد اما گلهای آن بزرگتر از سایر شمعدانی هاست و با نگهداری آسانی که دارد هم زیبایی محیط را چند برابر می کند و هم عطر خوشی در فضا پراکنده خواهد کرد. گل اژدر از گیاهان نوردوست است و در محیطی با نور زیاد و مستقیم گلدهی بهتری خواهد داشت، البته تابش آفتاب ظهر و تابستان برای این گل مناسب نیست و بهتر است در چنین مواقعی آن را به محیط نیم سایه منتقل کنید. دمای مناسب محیط نگهداری این گل آپارتمانی در حدود 20 درجه سانتیگراد می باشد و به رطوبت نیازی ندارد، همچنین دقت کنید در زمان آبیاری روی برگهایش آب نریزید. میزان آبیاری این گیاه آپارتمانی گلدار به دمای محیط و نور بستگی دارد، برای تشخیص نیاز به آبیاری چک کنید که سطح خاک گلدان تا 3 سانتی متر خشک باشد. بعد از اتمام دوره گلدهی بهتر است گل اژدر را هرس کنید و کود دهی آن در فصل رشد کمک زیادی به گلدهی می کند.
ü گل سیکلامن یا نگونسار
گل سیکلامن یا نگون سار از خانواده پامچال ها می باشد و به دلیل مقاومت بالا و گلها و برگ های زیبایی که دارد، طرفداران زیادی در بین افرادی که علاقه مند به نگهداری از گل و گیاهان آپارتمانی دارند، پیدا کرده است. به طور معمول گلدهی سیکلامن در فصول سرد سال اتفاق می افتد و فصل رشد آن پاییز و زمستان در نظر گرفته می شود و به همین دلیل باید در طول این زمان در مقابل نور فراوان خورشید قرار بگیرد. گل سیکلامن در مقابل سرما مقاومت بیشتری نسبت به گرما دارد و بهتر است دمای محیط در حدود 15 درجه سانتی گراد باشد و رطوبت در حد معمول و یا با استفاده از روش جزیره فراهم شود. آبیاری گل سیکلامن یکی از مهمترین نکات در نگهداری از این گل زینتی می باشد چرا که گیاهی با نیاز آبیاری پایین است و در فصل استراحت خود باید میزان آبیاری آن بسیار کاهش یابد.
ü گل رز
نگهداری از گل رز با سایر گلهای آپارتمانی کمی متفاوت است و در فصل های مختلف باید شرایط متفاوتی را برایش فراهم کرد. برای پرورش انواع گل رز در گلدان باید آن را در محیطی پرنور قرار دهید که حداقل روزی 5-6 ساعت نور مستقیم آفتاب به آن بتابد، البته مانند هر گل و گیاهی آفتاب شدید ظهر ممکن است برگهای این گل زینتی را بسوزاند. گل رز مقاومت زیادی در برابر گرما و سرما دارد اما بهترین دما برای نگهداری اش بین 15 تا 25 درجه می باشد، همچنین رطوبت زیادی نیاز ندارد اما در محیط داخل آپارتمان می توانید با روش جزیره رطوبت جزئی به آن برسانید. نیاز آبی گل رز زیاد است و دقت کنید که آبیاری آن باید صبح به صورت عمقی انجام شود، گل رز از گیاهانیست که به هرس کردن منظم و کود دهی ماهانه در فصل رشد خود نیاز دارد.
نتیجه گیری
در این مقاله به معرفی 5 گیاه آپارتمانی گلدار پرداختیم و مشاهده کردیم که تقریبا تمام گیاهان برای گلدهی نیاز به نور زیاد دارند و هر کدام شرایط محیطی خاصی می خواهند. در وب سایت گلاتور اطلاعات لازم برای فراهم کردن شرایط نگهداری از هر نوع گل و گیاه آپارتمانی با جزئیات ذکر شده است و در بخش گیاه پزشک این وب سایت، با دریافت مشورت از کارشناسان مجرب می توانید به درمان مشکلات و بیماری های گیاه خود بپردازید. همچنین شما می توانید خاک مخصوص هر گل و گیاه آپارتمانی و کود تخصصی آنها را نیز از مجموعه گلاتور تهیه کنید.