برای تنوع بخشیدن به سبد تولید برق کشور باید بر روی تجدیدپذیرها سرمایهگذاری کنیم و از همین رو حکم مهمی به تصویب مجلس رسید که متاسفانه نه صنایع به این سمت حرکت کردند و نه وزارت نیرو جریمه مدنظر برای عدم تمکین به اجرای قانون را برای صنایع به اجرا درآورده است و در نهایت نیز منابع آن توسط وزارت نیرو به بخش اکوسیستم اقتصاد دانشبنیان پرداخت نشده است.
در جهت توسعه زیرساخت نیروگاهی برق تجدیدپذیر و شکلگیری سرمایهگذاری بر فناوری تولید برق تجدیدپذیر در ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان آمده است، «صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد (۱%) از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین نمایند و این میزان در پایان سال پنجم حداقل به پنج درصد (۵%) برسد. در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه نموده و از صنایع أخذ نماید.»
منابع حاصل از اخذ قیمت برق با تعرفه تجدیدپذیر باید صرف توسعه فناوری و تولید برق تجدیدپذیر شود. بخشی از این منابع باید به معاونت علمی در جهت توسعه فناوری تولید برق تجدیدپذیر با کمک شرکتهای دانشبنیان تخصیص مییابد. بخش دیگر این منابع نیز باید در اختیار صندوق نوآوری و شکوفایی و بانک مرکزی قرار گیرد تا تسهیلات کمبهره جهت ساخت نیروگاه کوچک مقیاس تجدیدپذیر را اختصاص دهد.
از همین رو با توجه به حکم فوق که مصوب خرداد ۱۴۰۱ است و تاکنون نیز صنایع به حکم قانونی خود عمل نکردند، وزارت نیرو موظف به اخذ قیمت جدید برق از صنایع بوده است که منابع آن نیز صرف به معاونت علمی و صندوق نوآوری و شکوفایی تخصیص دهد که متاسفانه تاکنون این اقدام انجام نشده است.
اگر این حکم اجرایی میشد و منابع آن تخصیص مییافت طی دو سال اخیر شاهد رشد تولید برق از محل تولید برق تجدیدپذیر بدون نیاز به گاز یا مازوت بودیم که در ناترازی کمک جدیای به ما میکرد. از همین رو باید وزارت نیرو به جای دست دست کردن و توپ خاموشی را در زمین مازوت و گاز انداختن، منابع مربوطه را تخصیص دهد تا شاهد شکلگیری سرمایهگذاری جدید در توسعه فناوری و تولید برق تجدیدپذیر باشیم.