به گزارش خبرگزاری صداوسیمای آذربایجان شرقی، این مطالعه به طور موردی «شاهدی» و «تصادفی» از تعداد ۸۵۰ نفر از بانوانی که دوران یائسگی خود را سپری میکنند، انجام شده است که نتایج آن هشداری جدی در خصوص بروز و شیوع پوکی استخوان در بین این طیف از بانوان به شمار میرود.
پژوهشگر تبریزی با اشاره به اینکه پوکی استخوان در سنین بعد از یائسگی شیوع بالاتری دارد گفت: بهترین درمان برای این بیماری خطرناک که عواقب آن زندگی فردی و اجتماعی فرد مبتلا را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد، تشخیص به موقع از طریق غربالگری است.
دکتر عزیزه فرشباف خلیلی تغییر سبک زندگی و نوع تغذیه را عامل اصلی شیوع پوکی استخوان بیان کرد و ادامه داد: با شرایط کنونی در سالهای آینده و به تدریج شاهد وضع به مراتب بدتر در خصوص شیوع پوکی استخوان در بین زنان تبریزی خواهیم بود.
این پژوهشگر یکی از علتهای موثر در بروز پوکی استخوان را نارسایی در سلولهای بافت استخوانی دانست که عامل اصلی آن استفاده از برخی داروهای مشکل ساز است.
وی تغذیه سالم و ورزش را از راهکارهای بسیار موثر در ایجاد تاخیر و یا جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان برشمرد و گفت: مصرف دائم شیر تا ۳۵ سالگی، مصرف کلسیم و ویتامین دی و تعدد شیردهی از جمله عوامل تاثیرگذار در جلوگیری از پوکی استخوان در سنین بالا است.
به گفته وی پوکی استخوان بیماری خاموش است که اولین علامت آن شکستگی است.