شناسهٔ خبر: 69674508 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

بازار فیلم‌های اجتماعی در جشنواره سینماحقیقت داغ است | نمایش مستند جنجالی در جشنواره امسال

 با نزدیک شدن به زمان برگزاری هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت»، اخبارهای غیررسمی درباره تولیدات و حال و هوای این دوره بیشتر شده است. طبق شنیده‌ها، کارِ گروهِ مشاوران دبیر جشنواره تمام شده و به زودی بررسی درباره آثار راه یافته به جشنواره به پایان می‌رسد.

صاحب‌خبر -

همشهری آنلاین: امسال گویا حجم آثار تولید شده در حوزه اجتماعی قابل توجه است، فیلم‌هایی واقع‌نما، مسئله‌محور و مطالبه‌گر که می‌توانند در اکران مورد توجه باشند. سال گذشته در جشنواره «سینماحقیقت» از میان آثار پرمخاطب، سهم مرکز گسترش در تولید قابل توجه بود. مستند «قوی‌دل» ساخته علی فراهانی صدر جوان، مسئله‌ای اجتماعی و پرونده‌ای قدیمی را مطرح می‌کرد. این فیلم اردیبهشت ماه در گروه «هنر و تجربه» روی پرده رفت و با استقبال مواجه شد.

«خانواده خلج» به کارگردانی مریم الهامیان و مصطفی حاجی قاسمی دیگر فیلم پربیننده دوره هفدهم که به سانس فوق‌العاده رسید، بر اساس موضوعی واقعی و پرونده‌ای قضایی ساخته شده بود. ساخت و نمایش «خانواده خلج» سرنوشت شخصیت اصلی‌ فیلم را تغییر داد، این فیلم به زودی روی پرده سینما می‌رود.

«ستار الکلاسیکو» ساخته هادی شریعتی، از دیگر تولیدات پربیننده مرکز در جشنواره هفدهم «سینماحقیقت»، موضوعی ورزشی داشت.

تنها «احمد» به کارگردانی مصطفی رزاق کریمی، به دلیل موضوع سیاسی‌اش مورد توجه قرار گرفت و تولید مرکز گسترش نبود. این فیلم هم به سانس فوق‌العاده رسید و شخصیت‌های فرهنگی و سیاسی، برای تماشایش به خانه جشنواره آمدند.

امسال، فیلمسازان جوان حضوری پررنگ در جشنواره دارند. ماریا ماوتی، جواد رزاقی‌زاده، توفیق حیدری، نیما مهدیان و... چهره‌های متقاضی حضور در جشنواره هستند که فیلمشان رنگ و بوی اجتماعی دارد.

حسام اسلامی پس از غیبت چند ساله با «رویاباف و قاضی» به جشنواره می‌آید که آنهم موضوعی اجتماعی دارد. فیلم به دلیل حضورهای بین‌المللی پرتعداد احتمالا از آثار پربیننده این دوره است.

«تهران-امجدیه» ساخته محمود مولایی، به دلیل توجه به تاریخ امجدیه و نمایش تصاویر خاص و منحصر به فرد از گذشته این استادیوم، به عنوان فیلمی ورزشی می‌تواند توجه بخش خاصی از مخاطبان را جلب کند.

در زمینه آثار تاریخی و سیاسی، فرشاد اکتسابی، با «خط القعر» به جشنواره می‌آید. اکتسابی کارنامه‌ای متنوع و جذاب دارد و فیلم‌های خوبی مانند «آلاله» و «ف- الف» را کارگردانی کرده و «خط القعر» حاصل همکاری تازه او با مرکز گسترش، درباره سال‌های دفاع مقدس است.

سام کلانتری، مستندسازی که «جایی برای فرشته‌ها نیست» را در کارنامه دارد، با مستند «رخ» متقاضی حضور در سینماحقیقت هجدهم است.

شنیده می‌شود مستند «ضد قهرمان» ساخته عارف افشار که سال گذشته به دلیل موضوعش، به جشنواره راه پیدا نکرد، امسال دوباره متقاضی حضور در جشنواره شده است. این مستند سیاسی که می توانست رقیب «احمد» باشد، با توجه به تغییر دولت، احتمالا روی پرده خواهد رفت و مطمئنا موضوع حساس و جنجالی‌اش که درباره یکی از چهره‌های سیاسی موثر دهه ۶۰ شمسی است، پربیننده خواهد شد.

محمد حمیدی مقدم امسال برای ششمین بار به عنوان دبیر «سینماحقیقت» انتخاب شده است، سعه صدر و قدرت متقاعدکنندگی او می‌تواند «سینماحقیقت» را به روزهای اوجش باز گرداند. روزهایی که نمایش آثار مستندسازان مطرح، این رویداد را به یکی از بهترین جشنواره‌های سینمای ایران تبدیل کرده بود.