شناسهٔ خبر: 69674041 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

کسب رتبه ۱۲ تولید علم در جهان تکلیف برنامه هفتم توسعه است

تهران-ایرنا- معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تاثیر تحریم‌ها، محدودیت‌های اقتصادی و مشکلات انتشار مقالات محققان ایرانی در توسعه پژوهش به ویژه در طول سه سال گذشته، بر ضرورت ارتقای جایگاه علمی کشورمان در سطح منطقه و دنیا تاکید کرد و گفت: در برنامه هفتم توسعه باید به رتبه ۱۲ تولید علم در دنیا برسیم که کار بسیار دشواری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا از وبدا، شاهین آخوندزاده با بیان اینکه در حال حاضر ایران، کشور اول منطقه در تعداد مقاله و استنادات نیست، افزود: رتبه ۱۵ دنیا در تولید علم را از دست داده و به رتبه ۱۷ رسیده‌ایم در حالیکه در یک دوره زمانی در استنادات رتبه ۱۴ دنیا را داشتیم.

وی افزود: ارتقای جایگاه علمی کشورمان در سطح بین الملل نیازمند جبران عقب ماندگی‌ها در حوزه تحقیقات و فناوری از طریق تامین اعتبارات، تسهیل امور پژوهشی و شایسته سالاری در مدیریت پژوهش کشور است. قطعا پژوهش می‌تواند در فضای دانشگاهی کشور باعث ایجاد شادابی شود و اعتقاد دارم اگر چراغ پژوهش کشور روشن شود تا حد قابل توجهی می‌تواند مهاجرت نخبگان جوان را کاهش دهد.

معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: امیدوارم در این دوره وزارت بهداشت بتوانم با تسهیل امور، باعث افزایش رشد علمی کشور شوم و ترمز و توقفی برای پژوهش کشور نباشم.

کسب رتبه ۱۲ تولید علم در جهان تکلیف برنامه هفتم توسعه است

مشارکت خیرین در حوزه آموزش و پژوهش در دنیا

آخوندزاده با اشاره به مشارکت خیرین در حوزه آموزش و پژوهش در دنیا، یادآور شد: مثلا دانشگاه هاروارد بیشترین اعتبارات را از طریق خیرین جذب می‌کند و ما متاسفانه در زمینه مشارکت خیرین در حوزه های آموزش و پژوهش، کم کار کرده‌ایم اما در برخی حوزه‌های درمان از جمله آنکولوژی و کودکان، مشارکت خیرین قابل توجه است اما در حوزه روانپزشکی، خیرین آشنایی زیادی ندارد در حالی که مشکلات زیادی در این حوزه داریم.

وی با بیان اینکه خیرین تقریبا ارتباطی با حوزه پژوهش و تحقیقات ندارند، گفت: در دنیا گرنت‌هایی مثل استنلی با نام خیرین داریم که یک بنیاد برای حمایت از تحقیقات اسکیزوفرنی و اختلال دو قطبی به حساب می‌آید و خیرین اعتبارات این تحقیقات را تامین می‌کنند. لازم است خیرین در حوزه پژوهش وارد شوند چراکه نتایج آن مستقیما در درمان مشخص می‌شود و نوعی سرمایه گذاری برای کشور است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یکی از اولویت‌های این معاونت در دولت چهاردهم را تقویت مشارکت خیرین در حوزه پژوهش دانست و تاکید کرد: در رتبه بندی پژوهشی دانشگاه‌ها، مشارکت خیرین در حوزه تحقیقات و فناوری هم یکی از ملاک‌های ارزیابی ما خواهد بود.

آخوندزاده به نقش خیرین در توسعه زیرساخت‌های پژوهشی و اهدای جوایز به محققان اشاره و عنوان کرد: در ترکیه بخشی از بورس‌های جوانان را خیرین متقبل می‌شوند بنابراین از مشارکت خیرین در حوزه‌های آموزش، جوایز ملی و تحقیقاتی و توسعه زیرساخت‌ها از جمله آزمایشگاه‌های سلولی مولکولی می‌توانیم بهره مند شویم.