شناسهٔ خبر: 69673472 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

خبرآنلاین گزارش می‌دهد:

پایان کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران؛ ادعای زاکانی یا واقعیت؟

شهردار تهران در حالی در خصوص از بین رفتن پاتوق‌ها و کلونی‌های معتادان متجاهر پایتخت سخن گفت که فعالان حوزه آسیب‌های اجتماعی بر این عقیده هستند که این افراد با انتقال به سایر نقاط شهر، پاتوق‌های جدید را ایجاد می‌کنند. 

صاحب‌خبر -

فرزانه فراهانی: موضوع از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر در شهر تهران، یکی از مواردی بود که علیرضا زاکانی شهردار تهران، روز چهارشنبه شانزدهم آبان ماه در جمع خبرنگاران آن را مطرح کرد. به گفته زاکانی در سطح شهر هیچ کلونی از معتاد متجاهر مشاهده نمی‌شود و هر شب این انتقال از سطح شهر انجام می‌شود.

علیرضا نادعلی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران در  گفتگو با خبرآنلاین درباره این موضوع می‌گوید: همکاران ما در شهرداری تهران دارند با معلولی که نتیجه یک سری از اتفاقات از جنس آسیب‌های اجتماعی است که نتیجه آن معتاد متجاهر می‌شود مقابله می‌کنند.  بیش از بیست هزار معتاد متجاهر در ابتدای این دوره مدیریت شهری در کف خیابان‌های شهر تهران بودند و تعداد زیادی از این افراد تا کنون جمع‌آوری شده‌اند و چون با انسان سر و کار داریم، اینگونه نیست که مثل غباری بشود این افراد را زیر فرش پنهان کنیم و به درستی باید برای رفع این معضل چاره‌جویی کرد.

او با اشاره به اینکه معتادان متجاهر باید به خانواده و جامعه برگردند و بازیابی سلامت آن‌ها و بازگشتشان به جامعه هم اکنون در مراکز یاور شهر شهرداری تهران در حال انجام است، ادامه می‌دهد: شهرداری تهران تنها مرجع رسیدگی کننده به معتادان متجاهر نیست و زاکانی قرارگاه اجتماعی را برای همین مسئله یعنی فعالیت همه دستگاه‌های حوزه کاهش آسیب در کنار یکدیگر ایجاد کرد و شهرداری میانداری کار را بر عهده گرفت و سهم خود را در این کار بالا برد اما این به این معنا نیست که ما دیگر معتاد متجاهر یا کلونی‌های زیاد از تجمعات معتادان نداریم و یا کم شده است.

این عضو شورای شهر تاکید می‌کند: چون ورودی آسیب‌های اجتماعی هنوز وجود دارد و جوانان ما به هر دلیلی ممکن است اعتیاد پیدا کنند و این مسئولیتش با شهرداری نیست و باید برویم روی علت‌ها کار کنیم که بتوانیم آسیب‌های اجتماعی را کنترل کنیم.در غیر اینصورت کم شدن معتادان متجاهر در یک منطقه به معنی کم شدن کلی آن‌ها نیست و ممکن است در مناطق دیگر شهر دوباره رؤیت شوند و این حرف نتیجه تجربه این چند سال است.

پایان کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران؛ ادعای زاکانی یا واقعیت؟

او در پاسخ به این سوال که به عملکرد شهرداری در حوزه آسیب‌های اجتماعی در این دوره چه نمره‌ای می‌دهید، می‌گوید: من به شدت معتقدم با اینکه ما در شورای شهر تهران در کار نظارت بر شهرداری و سیاست‌گذاری هستیم اما ما و شهرداری از همدیگر جدا نیستیم و باید اجازه بدهیم که مردم به هر دو تای ما نمره بدهند.

حسین شیخ، مددکار اجتماعی و درمانگر اعتیاد در واکنش به گفته شهردار تهران درباره از بین رفتن کلونی‌های معتادان متجاهر  می‌گوید: با اقداماتی که نیروی انتظامی و شهرداری طی ماه‌های اخیر برای پاکسازی کلونی‌ها و پاتوق‌های قبلی انجام داده‌اند، برخی از پاتوق‌های دائمی معتادان مثل دره فرحزاد، پل ملاصدرا یا بخش‌هایی از بزرگراه آزادگان که طی این سالها پاتوق‌های شناخته شده‌ای بودند تعطیل و جمع‌آوری شوند.

او ادامه می‌دهد: با تعطیلی پاتوق‌های قبلی معتادان متجاهری که به هر دلیل به مراکز یاورشهر منتقل نشده‌اند به سایر نقاط شهر رفته و پاتوق‌های جدید را ایجاد می‌کنند و جمع‌های ۳۰ تا ۴۰ نفره معتادان در پاتوق‌های قدیمی به گروه‌های کوچک ۷ تا ۸ نفره تبدیل شده و در نقاط جدید جمع می‌شوند و تعداد نقاطی که موادفروش‌ها و به اصطلاح خود معتادان «ترازودارها» هستند، بیشتر می‌شود.

پایان کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران؛ ادعای زاکانی یا واقعیت؟

این مددکار اجتماعی در پاسخ به این سوال که معتادان متجاهر چه نقاطی را بعد از تخریب پاتوق‌های قبلی بیشتر به عنوان پاتوق جدید خود انتخاب می‌کنند، می‌گوید: پارک جنگلی‌ها و حواشی بزرگراه‌های تهران، یکی دیگر از نقاطی است که معتادان متجاهر پس از، از بین رفتن کلونی‌های قدیمی به عنوان پاتوق جدید برمی‌گزینند. در اتوبان‌ها و بزرگراه‌های شهر تهران در ساعات پایانی شبها به سادگی می‌توان حضور معتادان متجاهر را مشاهده کرد و البته در بین این افراد فروشندگان موادمخدر هم حضور دارند و به این نقاط متفرق شده‌اند.


او با اشاره به تبعات متفرق شدن معتادان متجاهر در سایر نقاط شهر ادامه می‌دهد: از مهمترین تبعات و پیامدهای این اتفاق می‌توان به تضعیف امنیت در سطح شهر اشاره کرد و پس از آن مسئله از دسترس خارج شدن معتادان متجاهر که توسط ان‌جی‌اوها و گروه‌های فعال اجتماعی، به آن‌ها خدمات کاهش آسیب ارائه می‌شد یاد کرد و در نتیجه تحقق مسئله کاهش آسیب‌ها دشوارتر و نشدنی خواهد شد.

۴۷۴۷
 

پایان کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران؛ ادعای زاکانی یا واقعیت؟ پایان کلونی‌های معتادان متجاهر در تهران؛ ادعای زاکانی یا واقعیت؟