به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از پارک علم و فناوری کردستان، واحدهای فناور و شرکتهای دانشبنیان «توسعه رایانش ابری کردستان» «پویا صنعت ایده پرداز امید کردستان»، «پویا کشت و زرع آوین سنه»، «سبک لوله نوین»، «صنایع بسپارگستر ژین یاران» و «میدیا تجهیز شیمی» برای شرکت در نشستهای B2B با شرکای تجاری روسی، در این همایش حضور دارند.
این همایش که به منظور توسعه همکاریهای دو جانبه در حال برگزاری است، از راهکارهای ایجاد پیوند و همکاریهای مستمر بین اقتصاد دانشبنیان ایران و روسیه است که منجر به توسعه تجاری این دو کشور خواهد شد.
در بخشی از این مراسم، چگنی، مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه ایران اظهار داشت: رابطه تجاری دو کشور رشد نمیکند مگر پیشران این رابطه انجمنهای صنعتی و موسسات پشتیبان تجاری باشند و روابط دیپلماتیک نمیتواند خیلی موثر باشد. بنابراین روابط تجاری دو کشور باید برای تعاملات مستقیم بین تجار و شرکتهای دانشبینان هدایت شود.
وی با اشاره به حمایت همه جانبه سیستم دیپلماسی از توسعه روابط علمی و فناوری گفت: خلا اصلی عدم حرکت به سمت روابط تخصصی و تجاری بین دو کشور است بنابراین نیاز است که حمایتهای پوششی در حوزههای مختلف بطور ویژه اتفاق بیفتد.
چگنی با اشاره به روابط بسیار خوب میان ایران و روسیه، تصریح کرد: هیچ مشکل سیاسی در توسعه روابط دو کشور وجود ندارد ولی بخش خصوصی دو کشور هنوز شناخت کامل از دو طرف ندارند و لازم است با برگزاری این رویدادها به تقویت روابط بخش خصوصی کمک کرد.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه با تاکید بر نقش کلیدی پارکهای علم و فناوری در حوزه تجارت بینالملل، تاکید کرد: رابطه مبتنی بر خام فروشی به یک تجارت بالنده تبدیل نخواهد شد و امید است با حضور پارکهای علم و فناوری و شرکتهای دانشبنیان روابط تجاری را توسعه داد.
وی همچنین در خصوص مشکل پرداختها با توجه به تحریمهای بینالمللی در روابط تجاری امروز اظهار داشت: با وجود ائتلافهای بینالمللی که فارغ از همهجانبه نگری قدرتها فعالیت میکنند، این چالش را نیز میتوان با معامله مستقیم با پولهای ملی دو کشور از طریق یکLC جداگانه حل کرد.
در این مراسم، نماینده شرکتهای تجاری روسیه نیز گفت: حجم مبادلات تجاری ایران و روسیه از 4 میلیارد دلار گذشته است اما هنوز برخی مشکلات در ارتباطات تجاری بین دو کشور وجود دارد.
وی در ادامه افزود: غالب روابط تجاری دو کشور در حوزه صنعت، کشاورزی، مواد غدایی و خودرو است و تلاش دو طرف بر این است که گسترش و توسعه همکاریها در حوزههای مختلف را شامل شود.
وی در خصوص نمایشگاههای مشترک نیز گفت: این رویدادها نقش تعیین کنندهای در گسترش روابط تجاری بین دو کشور دارند و با توسعه کریدور شمال جنوب برای رساندن محصولات روسیه به هند و کشورهای حوزه خلیج فارس و تولیدات شرکتهای ایرانی در آسیای مرکزی تلاش خواهیم کرد.