شناسهٔ خبر: 69672911 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: دفاع پرس | لینک خبر

لزوم تدوین وظایف نیروهای مسلح در مدیریت بحران

شیشه‌گر گفت: باید در قانون مدیریت بحران کشور نسبت به تدوین شهر وظایف نیروهای مسلح در مدیریت بحران اقدام کنیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار جامعه دفاع‌پرس، «رحمت‌الله شیشه‌گر» دبیر گروه مستقل راهبردی بحران دانشگاه عالی دفاع ملی صبح امروز (دوشنبه) در مراسم اولین نشست تخصصی متاورس دوقلوی دیجیتال در مدیریت بحران که در دانشگاه علی دفاع ملی برگزار شد، با بیان اینکه در ابتدا لازم است به اختصار به دلیل ورود دانشگاه عالی دفاع ملی به موضوع مدیریت بحران‌های طبیعی بپردازم، اظهار داشت: نزدیک به ۱۰۰ سال است که از زمان آغاز فعالیت‌های جمعیت هلال احمر تا به امروز در کلیه بحران‌ها و سوانح طبیعی می‌گذرد و در این میان نیروهای مسلح نقش پررنگی در پشتیبانی از فعالیت‌های پاسخگویی و مقابله با بحران‌ها داشته‌اند.

لزوم تدوین وظایف نیروهای مسلح در مدیریت بحران

شیشه‌گر ادامه داد: از طرفی این تجربه مختص به کشور ما نیست و از آنجا که نیروهای مسلح همواره در حال آمادگی هستند و نیروهای انسانی در دسترس و آماده به خدمت در اختیار دارند، در زمان صلح می‌تواند برای مواجهه با شرایط اضطراری و بحران وارد عمل شوند.

دبیر گروه مستقل راهبردی بحران دانشگاه عالی دفاع مقدس گفت: بررسی‌های تطبیقی و پژوهش‌های صورت گرفته در حوزه نقش نیروهای مسلح در مدیریت بحران نشان می‌دهد که کشورهای پیشرو در مدیریت بحران همچون کشورهای ژاپن، روسیه و چین از حضور نیروهای مسلح به عنوان محور اصلی فعالیت‌های مدیریت بحران بهره‌برداری می‌کنند و ضروری است ما نیز در کشورمان با نقش آفرینی نیروهای مسلح در قانون مدیریت بحران کشور نسبت به تدوین شهر وظایف نیروهای مسلح در مدیریت بحران اقدام کنیم.

وی افزود: در قانون سازمان مدیریت بحران مصوب سال‌های ۱۳۸۸ و ۱۳۹۸ به توانمندی و ظرفیت نیروهای مسلح توجه بیشتری شده و شرح وظایفی نیز برای نیروهای مسلح در نظر گرفته شده است‌. همچنین به صراحت در ماده ۶ این قانون به حضور سه عضو از ۱۸ عضو شورای عالی مدیریت بحران کشور از نیروهای مسلح تاکید شده است.

شیشه‌گرد خاطرنشان کرد: در این قانون نیروهای مسلح از پیشگیری تا بازسازی در چرخه چهارگانه مدیریت بحران نقش آفرینی دارند و لذا با تدابیر ستاد کل نیروهای مسلح گروه مستقل پژوهشی مدیریت راهبردی بحران در دانشگاه دفاع ملی تشکیل شد تا با بررسی و پژوهش در انجام وظیفه نیروهای مسلح نقشی موثر ایفا کند.

دبیر گروه مستقل راهبردی بحران دانشگاه عالی دفاع مقدس اظهار داشت: آموزش و پژوهش زیر ساخت هر اقدامی است و ما تصمیم داریم در گروه مدیریت راهبردی بحران با همکاری سایر واحدهای مرتبط در نیروهای مسلح و دستگاه‌های اجرایی زیرساخت‌های لازم را برای نقش آفرینی موفق و موثرتر نیروهای مسلح در مدیریت بحران فراهم کنیم.

شیشه‌گر با بیان اینکه امروزه شاهد رشد روزافزون فناوری‌های نوین با جایگاه محوری هوش مصنوعی و هوشمندسازی هستیم، گفت: توانمندی هوش مصنوعی تمام ابعاد زندگی بشر را دربر گرفته و در نوع خود پدیده‌ای قابل توجه و انقلابی در عرصه علم و فناوری است؛ به طوری که در موج چهارم انقلاب صنعتی مطابق نظریه آینده پژوهان موجب تحولات عظیمی در تمام ابعاد زندگی بشر می‌شود.

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص هوش مصنوعی گفت: معظم‌له فرمودند امروز هوش مصنوعی شتاب حیرت‌انگیزی پیدا کرده و در جهان پیش می‌رود. 

شیشه‌گر افزود: یکی از زمینه‌های بهره‌برداری از هوش مصنوعی، مدیریت بحران‌های طبیعی است و این نشست تخصصی که با همکاری دانشگاه علم و صنعت ایران، سازمان مدیریت بحران کشور و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران بگزار می‌شود به بیان و تشریح مدیریت هوشمند بحران و شبیه سازی حوادث و سوانح در بستر هوش مصنوعی می‌پردازد.

در ادامه این مراسم «ناصر مزینی» رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه علم و صنعت ایران و محمدحسین روزبهانی  استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علوم صنعت ایران درباره نقش متاورس و هوش مصنوعی در مدیریت بلایای طبیعی و پیشگیری از بحران‌ها به ارائه محتوا پرداختند.

انتهای پیام/ 241