شناسهٔ خبر: 69668516 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مردم‌سالاری‌آنلاین | لینک خبر

«مردم سالاری» بررسی می‌کند:

واکنش تندروها به پیروزی ترامپ - مردم سالاری آنلاين

زمانیکه دموکرات‌ها در دور پیشین انتخابات آمریکا، پیروزی خود را جشن گرفته بودند، حسن روحانی که آخرین روزهای ریاست جمهوری را در پاستور طی می‌کرد، دوباره احیای برجام را در دستور کار قرار داد و عباس عراقچی را به وین فرستاد تا برای احیای برجام تلاش دوباره‌ای کند.

صاحب‌خبر - گروه سیاسی- حمید شهریاری: زمانیکه دموکرات‌ها در دور پیشین انتخابات آمریکا، پیروزی خود را جشن گرفته بودند، حسن روحانی که آخرین روزهای ریاست جمهوری را در پاستور طی می‌کرد، دوباره احیای برجام را در دستور کار قرار داد و عباس عراقچی را به وین فرستاد تا برای احیای برجام تلاش دوباره‌ای کند.
به گزارش مردم سالاری آنلاین  ،براساس گفته‌های آن زمان عراقچی، تنها یک امضا مانده بود که دوباره برجام احیا شود و تمامی مذاکرات با موفقیت به اتمام رسیده بود، اما فشار تندروهای مجلس با سنگ اندازی در پیش پای روحانی مانع امضای آن شدند و دولت آمریکا نیز چون نزدیک انتخابات ریاست جمهوری در ایران بود، مذاکرات را رها کرد و اعلام کرد که تا مشخص شدن نتیجه انتخابات در ایران و رئیس جمهوری جدید، هیچ اقدامی انجام نخواهد داد.
سنگ اندازی تندروها پیش پای احیای برجام
پس از برگزاری انتخابات در ایران و پیروزی شهید ابراهیم رئیسی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، وی در اولین نشست خبری خود با رسانه‌ها در پاسخ به اینکه آیا حاضر است بخاطر منافع ملی و مردم ایران با مقامات آمریکایی برای احیای برجام دیدار کند یا خیر، به صراحت گفت: نه.
همین موضوع باعث شد که طرف غربی که یکی از افراد به شدت نزدیک به ایران را به عنوان مسئول میز ایران گماشته بود تا به دنبال راهکارهایی برای احیای برجام باشد، با رسوایی بزرگی مواجه شد و درنهایت از سمت خود کنار رفت.
اما شهید امیرعبداللهیان و تیم مذاکره کننده آن که بسیار به سعید جلیلی عضو شورای عالی امنیت ملی نزدیک بود، هربار که برای مذاکره به وین سفر می‌کرد و مذاکراتی غیرمستقیم با آمریکایی‌ها داشت، از سوی دولت حامل شرایط جدیدی بود که آمریکایی‌ها را خسته کرد و کار بجایی که کشید که دولت بایدن عطای احیای برجام را به لقای آن ببخشد.
اما با دولت اصولگرایان کجدار و مریض طی کرد و حتی پس از وعده صادق یک نیز سعی نکرد که دولت جمهوری اسلامی را با تحریم‌های فلج کننده، تنبیه کند.
همین موضوع باعث شد که وزیر وقت نفت با افتخار در هر تریبونی که قرار می‌گرفت، عنوان کرد که امروز فروش نفت ایران چندین برابر دولت دوازدهم است.
پس از شهادت ابراهیم رئیسی و امیرعبداللهیان وزیر خارجه در ارتفاعات ارسباران، انتخابات زودرس در ایران برگزار شد و ناگهان در لیست افراد تایید صلاحیت شده، نام یک اصلاح طلب قرار گرفت.
آغاز دوران مسعود
مسعود پزشکیان که خود در مجلس نهم در کمیسیون ویژه بررسی برجام بود و در آن زمان از این توافقنامه حمایت قاطع می‌کرد، یکی از شعارهای خود را رفع تحریم‌ها قرار داد و گفت که می‌خواهد مشکلات مردم را حل کند که یکی از آنها رفع تحریم‌ها و بازگشت به FATF است.
اما در مقابل رقبای وی که از جناح اصولگرا بودند، هر بار علیه برجام حرف می‌زدند و حتی علیرضا زاکانی شهردار تهران، پزشکیان را ادامه دهنده دولت بنفش عنوان کرد و گفت که به «اذن خداوند اجازه نخواهد داد که پزشکیان رئیس جمهوری شود.»
تا اینکه در برنامه تبلیغاتی که درباره سیاست خارجی بود، پزشکیان اعلام کرد که می‌خواهد محمدجواد ظریف وزیر خارجه پیشین ایران را به همراه خود به شبکه سوم سیما ببرد تا درباره سیاست خارجی کمک کننده به وی باشد.
پیش بینی ظریف از پیروزی ترامپ
ظریف نیز در 10 دقیقه آنچنان نطق طوفانی کرد که تمامی کارشناسان برنامه که اتفاقا آنها نیز از طیف سیاسی مخالف بودند، آچمز شده و حرفی برای گفتن نداشتند.
ظریف در این برنامه تاکید کرد که اگر به فروش نفت در دولت سیزدهم افتخار می‌کنید، نه بابت این است که می‌توانید نفت خود را بفروشید بلکه بخاطر این است که سیاست دولت بایدن شل کردن فروش نفت ایران است اما صبرکنید ببیند که تا چندماه دیگر که ترامپ به قدرت باز می‌گردد بازهم می‌توانید با افتخار بگویید که می‌توان نفت را فروخت!!
اما در فردای 15 تیرماه، نام مسعود پزشکیان از صندوق‌های رای خارج شد و رقیب وی شکست را پذیرفت و به این نماینده شهر تبریز در مجلس تبریک گفت.
پزشکیان به سرعت شورای راهبری برای تشکیل دولت چهاردهم به ریاست جواد ظریف را تشکیل داد که از همان اولین لحظات تندروها از جمله حمید رسایی، امیرحسین ثابتی و مالک شریعتی در فضای مجازی موضع گرفتند و شروع به تبلیغات برضد وی کردند.
همین موضوع نشان می‌داد که نوک پیکان حمله اصولگرایان به دولت است و تنها ظریف بهانه ای بیش نیست.
اما ظریف استعفا کرد ولی پزشکیان بعد از رای اعتماد به وزرای دولت اعلام کرد که استعفای وی را نمی‌پذیرد و این مرد کارکشته دیپلماسی به پاستور و پست مهم خود یعنی معاونت راهبردی دولت که نقشی جریان ساز و به عنوان مغز متفکر دولت دارد، بازگشت. پس از مراسم تحلیف دولت درگیر موضوعات خارجی از جمله بحران خاورمیانه و هدف قرارگرفتن مستقیم از سوی رژیم صهیونیستی قرار گرفت و بیشتر انرژی و زمانش به حمایت از مردم مظلوم غزه و لبنان و تهیه لایحه بودجه مصروف گشت.
دعای کاسبان تحریم برای پیروزی ترامپ
تا اینکه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در هفته گذشته برگزار شد و دونالد ترامپ توانست با کمک میلیاردهای آمریکایی از جمله ایلان ماسک و عملکرد بسیار بد دموکرات‌ها در 4 سال گذشته بخصوص حمایت‌های بی چون و چرای بایدن از اسراییل در حمله همه جانبه به غزه و لبنان، پیروز انتخابات شود.
وی پیش از انتخابات درباره این گفته بود که به ایران احترام می‌گذارد و حاضر است با جمهوری اسلامی معامله کند، فقط ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد.
اما این روزها در فضای مجازی بخصوص کانال‌های تندرو و اصولگرا سخنان ظریف در آن برنامه معروف شبکه سه بازنشر می‌شود و تمامی آنها بیشترین کلمات ناسزا را روانه ظریف می‌کنند و می‌گویند «این گوی این میدان حالا شما دولت را در دست دارد ببینیم که چه می‌کنید!!»
البته این سخنان نشان نمی‌دهد که این افراد برای انتخاب ترامپ نگران نیستند بلکه درعین حال بسیار شادمان هستند که همچنان کاسبی آنها سکه خواهد ماند و دکانشان بسته نمی‌شود.
این افراد که بیشتر آقازاده هستند از این می‌ترسیدند که مبادا در آمریکا فردی غیر از ترامپ برسرکار بیاید و در تعامل با دولت چهاردهم فکری به حال تحریم‌ها کند.
این افراد همان‌هایی هستند که در طول دوران ریاست جمهوری ترامپ برطبل جنگ با وی کوبیدند و در خفا و آشکار دولت روحانی را به ترک فعل و انفعال درباره موضوعات داخلی و خارجی متهم کردند. حتی تعدادی از آنها برجام را در مجلس به آتش کشیدند و گفتند که از بی عرضگی دولت است که نتوانسته اقتصاد کشور را به پیش ببرد.
همین افراد چشم خود را بر تحریم‌های فلج کننده آمریکا بستند و حاضر نشدند حتی یک بار بر زبان جاری کنند که بخشی از مشکلات کشور در اثر تحریم‌ها است.
عملکرد همین افراد باعث شد که مردم در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم، مجلس شورای اسلامی و دور اول انتخابات ریاست جمهوری پای صندوق‌های رای نیایند و به حکومت نشان دهند که از عملکردش ناراضی هستند.
مردم نیک می‌دانند که نه تمام مشکلات امروز کشور بخاطر تحریم‌هاست اما این را نیز دریافته اند که تحریم‌ها کشور را دچار فرسودگی کرده و به سمت پیری و نحیفی رهنمود می‌کند.
اما همین مردم از طرف دیگر حافظ استقلال کشورند و حمایت همه جانبه ای از جمهوری اسلامی دارند و حاضر نیستند که ایران بار دیگر زیر یوغ مستکبران برود.
اما با صحبت‌های ظریف قبل از انتخابات به نظر می‌رسد که دولت پیش بینی چنین روزهایی را کرده است و شاید در چند ماه اول فشار مضاعفی به ایران وارد شود، اما قطعا از اولین ساعات اعلام پیروزی ترامپ در امریکا دولت اقدامات خود را برای در امان ماندن از تحریم‌های فلج کننده که به نظر می‌رسد این بار بسیار گسترده و قوی تر از دوره قبل باشد، زیرا ایران در جنگ رودرو با اسراییل مهمترین دوست ترامپ قرار گفته و براساس گفته‌های کارشناسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا ساخت بمب اتم تنها چند روز فاصله دارد، انجام داده است.
ظریف نیز در واکنش به پیروزی ترامپ نوشت: ایران که نشان داده عزم و توانایی مقابله با هرگونه تهاجم را دارد و تحت تأثیر تهدیدها قرار نمی‌گیرد، اما به احترام توجه می‌کند.
باید نشست و دید که آیا مرد تاجر و قمارباز آمریکایی پیروز این بازی است و کاسبان تحریم در داخل همان بازی قدیمی انداختن تمامی تقصیرها بر گردن اصلاح طلبان را در پیش خواهند گرفت یا اینکه رئیس جمهوری دکتر و باهوش ایران که کوله باری از تجارب مبارزه با تحریم در سال‌های گذشته را در کابینه خود دارد این بار می‌تواند بر مشکلات با تدابیر خود فائق آید و در عین حال مخالفان، تندروها و کاسبان تحریم را کیش و مات کند.
به نظر می رسد آینده آبستن وقایعی بسیار مهم است ولی آنچه از هم اکنون مسلم است، این است که این قضیه برای هرکه بچربد، برای کاسبان تحریم آورده ای نخواهد داشت.
مگر نه این است که رهبر انقلاب گفتند که باید از بن دندان اعتقاد داشت که موفقیت دولت، موفقیت همه ماست.