شناسهٔ خبر: 69667470 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

مدیر عامل آبفای تهران در پاسخ به ایلنا؛

سدهای تهران ۱۳ درصد پرشدگی دارند/ تشریح راهکارهای جلوگیری از گسترش فرونشست

مدیر عامل آبفای تهران در پاسخ به ایلنا؛ مدیر عامل آبفای استان تهران گفت: در حالی که در یک سال آبی ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب نیاز داریم، سال گذشته این میزان ۴۰۲ میلیون متر مکعب بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، محسن اردکانی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه وقتی میزان بارندگی کمتر از ۲۸۰ میلیمتر باشد از نظر هواشناسی سال خشک اعلام می‌شود، اظهار داشت: اگر سختگیرانه نگاه کنیم امسال پنجمین سال خشک استان تهران است و در نگاه خوشبینانه در چهارمین سال خشکسالی بسر می‌بریم.

وی با بیان اینکه در سال آبی گذشته میزان بارندگی ۲۷۲ میلیمتر بوده است، افزود: معمولا در استان تهران در ۵ سال گذشته ۲ سال خشکسالی و چند سال ترسالی داشتیم اما برای اولین بار در ۵۰ سال گذشته ۴ سال متوالی خشکسالی داشتیم.

مدیر عامل آبفای استان تهران گفت: استان تهران ۲۵ درصد میزان آب شرب و بهداشتی را تامین و توزیع می‌کند که از ۲ سد در غرب و ۳ سد در شرق تهران و منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود.

وی بیان داشت: در سال‌های گذشته ۶۰ درصد تامین آب مورد نیاز تهران از منابع سطحی و ۴۰ درصد از منابع زیرزمینی بوده است طی ۲ سال گذشته این نسبت تغییر کرده یعنی ۶۰ درصد از منابع زیرزمینی و ۴۰ درصد از منابع سطحی تامین شده است.

اردکانی تصریح کرد: تعدد مخازن ذخیره آب این امکان را به ما می‌دهد که بتوانیم آب زیرزمینی و سطحی را اختلاط کنیم و مشکلی بابت کیفیت و‌ گوارایی نداشته باشیم.

وی گفت: در سال ۱۳۹۸ میزان ذخایر سدها ۹۱۹ میلیون متر مکعب، سال ۹۹؛ ۸۱۶ میلیون متر مکعب، سال ۱۴۰۰؛ ۵۰۳ میلیون متر مکعب، سال ۱۴۰۱؛ این میزان ۴۱۴ میلیون متر مکعب و در سال ۱۴۰۲؛ ۴۰۲ میلیون متر مکعب آب ذخیره داشتیم در حالی که در یک سال آبی ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب نیاز داریم، سال گذشته این میزان ۴۰۲ میلیون متر مکعب بوده است.

مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: درحال حاضر میزان پرشدگی سدهای تهران ۱۳ درصد بوده که این عدد نگران کننده بوده و لازم است مشترکان ۲۰ درصد میزان مصرف خود را کاهش دهند.

اردکانی با اشاره به لزوم مدیریت مصرف آب در تهران خاطرنشان کرد: لازم است مشترکان خانگی ۲۰ درصد میزان مصرف خود را کاهش دهند.

وی گفت: در سال جاری در یک روز ۴ میلیون مترمکعب آب در تهران مصرف شد که عدد بالایی است و باید برای آن تدبیر شود.

وی با اشاره به اقداماتی که در این راستا صورت گرفته است، گفت: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است ۶۰ هزار لیتر بر ثانیه ظرفیت جدید برای جبران خشکسالی ایجاد کنیم، علاوه بر این طرح‌هایی نیز در دست اجرا داریم.

اردکانی درباره هدررفت آب گفت: عملیات تعمیر و نگهداری و به روزرسانی شبکه آب تهران مداوم درحال انجام است، ۱۱ درصد هدررفت ظاهری و ۱۱ درصد هم هدررفت واقعی است.

وی از بهره برداری ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان طرح های آبی و ۱۴ هزار میلیارد تومان طرح های فاضلاب برای این استان تا پایان سال خبر داد.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران درباره عدم تناسب جمعیت و موجودی آب تهران گفت: آنچه مصرف را در تهران افزایش داده بارگزاری جمعیت است، آنچه مسلم است نباید بارگزاری جدیدی صورت گیرد زیرا منابع آب محدود است و باید از افزایش جمعیت در این استان اجتناب کرد.

وی در پاسخ به ایلنا، درباره افزایش برداشت از آب‌های زیرزمینی و گسترش فرونشست در تهران خاطرنشان کرد: ما برای جلوگیری از فرونشست راهکاهرای مختلفی را دنبال می‌کنیم، یکی از راهکارها تزریق آب و آبخیزداری و آبخوان داری است، بخش کشاورزی ملزم شده که بخشی از پساب را برای اراضی کشاورزی برداشت کند به این ترتیب که ۵۴۷ میلیون متر مکعب حجم پساب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود نتیجه اینکه بخش عمده آب نیز به زمین برمی‌گردد.

اردکانی ادامه داد: طبق برنامه هفتم شهرداری موظف شده که از پساب برای آبیاری فضای سبز استفاده کند.

وی خط دوم انتقال آب از طالقان به تهران و همچنین علاج بخشی سد لار برای جلوگیری از هدررفت آب و ورود به خزر و انتقال آب به تهران را دیگر راهکارها برای جلوگیری از گسترش فرونشست برشمرد.

مدیر عامل آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه ۵۴۷ میلیون مترمکعب پساب در تهران تولید می‌شود که ظرفیت مناسبی برای جایگزینی آبیاری فضای سبز و تأمین آب صنایع است، گفت: تا پایان سال از ۶ تصفیه‌خانه جدید فاضلاب تا بهره‌برداری می‌شود، امسال ۱۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در حوزه فاضلاب و ۱۴ هزار میلیارد تومان در حوزه آب تهران، پروژه جدید به‌مدار بهره‌برداری وارد می‌شود.

 

انتهای پیام/

برچسب‌ها: