شناسهٔ خبر: 69667109 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: بسیج نیوز | لینک خبر

قطعی برق در اردبیل ادامه دار خواهد بود

با درنظرگرفتن افزایش ۸ درصدی مصرف برق در استان و باتوجه‌به فصل سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی که باعث محدودیت سوخت نیروگاه‌ها شده است ما در استان قطعی برق را خواهیم داشت.

صاحب‌خبر -
قطعی برق در اردبیل ادامه دار خواهد بود
ناصر عبداللهیان، معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری بسیج در اردبیل اظهار کرد: با درنظرگرفتن افزایش ۸ درصدی مصرف برق در استان و باتوجه‌به فصل سرما و افزایش مصرف گاز در بخش خانگی که باعث محدودیت سوخت نیروگاه‌ها شده است ما در استان قطعی برق را خواهیم داشت همچنین در تصمیم اخیر در خصوص عدم استفاده از سوخت مازوت در ۳ نیروگاه در کشور نیز باعث کاهش تولید در کشور شد.
وی افزود: برای استان اردبیل نیز سهمیه‌ای اعلام شده است تا طبق آن به مدیریت مصرف برق بپردازد و ما آن را به‌صورت مساوی در تمام مسیرها تقسیم می‌کنیم.
معاون بهره‌برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق استان اردبیل تصریح کرد: در سایت شرکت توزیع برق استان اردبیل برنامه‌های خاموشی درج می‌شود که هم استانی‌ها با مراجعه به آن می‌توانند از برنامه‌ها اطلاع یابند و همچنین این برنامه‌ها به‌صورت هفتگی گذاشته می‌شود تا از خاموشی‌های یک هفته آینده شهروندان اطلاع پیدا کنند.

میزان مصرف روزانه برق در اردبیل ۴۲۰ مگاوات است

عبداللهیان گفت: میزان تولید برق در استان اردبیل به‌صورت روزانه هزار و ۱۴۰ مگاوات و میزان مصرف نیز ۴۲۰ مگاوات به‌صورت میانگین است که مقدار برق تولید شده در شبکه سراسری برق کشور پخش شده و مقدار موردنیاز استان نیز از آن شبکه تأمین می‌گردد.
وی عنوان کرد: از منابع و نیروگاه‌های تولید برق ما در سطح استان می‌توان از منبع اصلی که نیروگاه سبلان است نام برد و ساير صنایع نیز بخش کوچکی از تولد برق ما را به خودش اختصاص می‌دهد از جمله آن چند مجموعه خورشیدی، نیروگاه سی اچ پی شهرستان گرمی و نیروگاه سی اچ پی کبودی مقدم است.
گفتنی است؛ از شهریور امسال بنا بر گزارش وزارت نیرو فرایند پر شدن ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها متوقف شده و به‌مرور حجم این ذخایر به یک‌سوم رسیده است.
تأمین گاز نیروگاه‌ها در ۲ هفته اول آبان ۳۰ درصد نسبت به پارسال کم شد و ذخیره گازوئیل نیروگاه‌ها هم به کمتر از ۱۲۶۰ میلیون لیتر رسید تا شبکه برق ایران در یک‌قدمی شرایط فوق اضطراری قرار گیرد.

خاموشی در خانه‌های مردم، کارخانه‌ها، مزارع، ادارات و بخش‌های تجاری از پیامدهای ورود به شرایط فوق اضطراری است.در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ باوجوداینکه ذخایر گازوئیل نیروگاه‌ها کمتر از امسال بود، اما اقدامات به هنگام در وزارت نفت و نیرو سبب شد تا در کنار تأمین برق پایدار زمستان، مصرف مازوت هم نسبت به قبل تا ۶۰ درصد کاهش پیدا کند؛ آخرین بار قطعی برق زمستانی در سال ۹۹ در ایران تجربه شد.