شناسهٔ خبر: 69664470 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

سد اروپا در برابر محکومیت نسل‌کشی؛ ممنوعیت پرچم فلسطین در فرانسه و بازداشت ۱۰۰ معترض در هلند

کشورهای اروپایی در مواجهه با تشدید اعتراض‌ها به جنایت‌‌های رژیم صهیونیستی در غزه، دست به اعمال محدودیت‌هایی با ادعای آنچه مقابله با یهودستیزی می‌خوانند، زده‌اند.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری میزان – جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) آغاز شده است، همچنان زیر سایه حمایت کشور‌های غربی به‌ویژه اروپایی‌ها ادامه دارد؛ این در حالی است که روند اعتراض‌ها، انتقادها و محکومیت‌های جنایت‌های رژیم صهیونیستی و حمایت همه‌جانبه شرکای غربی این رژیم بالا گرفته و رویدادهای اعتراضی مستمری را رقم می‌زند.

فرانچسکا آلبانیز، گزارشگر ویژه سازمان ملل در موضوع حقوق بشر در فلسطین با بیان اینکه طرفداری از رژیم صهیونیستی در غرب یک تفکر و فرقه خطرناک است، اعلام کرد: این موضوع که مردم با ترکیبی از فناوری‌های نظامی قرن بیست‌ویکم و سادیسم مداوم نسل‌کشی نابود می‌شوند، خطرناک، ریاکارانه و شرم‌آور است.

وی با تاکید بر اینکه اروپا و همچنین بقیه غرب، باید عرب‌ستیزی و اسلام‌هراسی فراگیر در جوامع خود را بررسی و پیگیری کنند، گفت: یهودستیزی ریشه در همین دیدگاه تحریف‌شده نسبت به انسانیت دارد، نژادپرستی ضدفلسطین نیز همینطور.

 

سد اروپا در برابر محکومیت نسل‌کشی؛ ممنوعیت پرچم فلسطین در فرانسه و بازداشت ۱۰۰ معترض در هلند

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در فلسطین همچنین ضمن انتقاد از رسانه‌های غربی برای تلاش در پنهان کردن جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه، گفت که این موضوع باید بررسی شود؛ به گفته وی، دادگاه‌های بین‌المللی در موارد مشابه چهره‌های رسانه‌ای را مسئول همدستی، تحریک و دیگر جنایت‌های بین‌المللی تشخیص داده‌اند.

وی با اشاره به خشونت صهیونیست‌ها در آمستردام هلند، درباره مصونیت رژیم صهیونیستی و صهیونیست‌ها نوشت: از نظر غرب، اسرائیل و اسرائیلی‌ها هرگز اشتباه نمی‌کنند؛ در فلسطین، وقتی مقام‌های اسرائیلی، سربازان و شهرک‌نشینان مرتکب جنایت علیه فلسطینی‌ها می‌شوند، این فلسطینی‌ها هستند که سرزنش و بدنام می‌شوند.

گزارشگر سازمان ملل در امور حقوق بشر در فلسطین، با بیان اینکه صهیونیست‌ها در هر جایی که مرتکب تحریک و خرابکاری شوند، همچنان برای اعمال خشونت‌آمیز خود از مجازات مصونیت می‌یابند یا این اقدام‌ها پنهان می‌شوند، گفت: در چنین شرایطی نیز «دیگر» جوامع هستند که سرزنش و بدنام شده و دستگیر می‌شوند.

 

سد اروپا در برابر محکومیت نسل‌کشی؛ ممنوعیت پرچم فلسطین در فرانسه و بازداشت ۱۰۰ معترض در هلند

حمایت اروپا از رژیم صهیونیستی که به اذعان آلبانیز یک تفکر خطرناک است، در یک سال گذشته موانع متعددی را در مسیر اعتراض‌های حامیان فلسطین برای محکوم کردن جنایت‌های رژیم صهیونیستی ایجاد کرد و خشونت‌های مکرر پلیس در کشورهای اروپایی را سبب شد.

در جدیدترین نمونه، پلیس هلند حدود ۱۰۰ معترض حامی فلسطین را در آمستردام دستگیر کرد؛ در میان بازداشت‌شدگان ۲ خردسال نیز وجود دارند.

براساس گزارش‌ها، پلیس آمستردام با تجهیزات ضدشورش به مقابله با حامیان فلسطین رفت و رویکرد تهاجمی را در برخورد با آن‌ها مورد استفاده قرار داد.

یکی از معترضان به دلیل جراحت ناشی از برخورد خشونت‌بار پلیس آمستردام با آمبولانس به بیمارستان منتقل شد.

معترضان هلندی روز گذشته با حضور در میدان دام آمستردام خواستار پایان دادن به جنگ غزه شده و شعار‌هایی مانند فلسطین را آزاد کن، سردادند.

براساس گزارش‌ها، حتی گردشگران حاضر در میدان دام هم از واکنش تهاجمی پلیس برای سرکوب معترضان مسالمت آمیز در امان نبودند.

پلیس هلند مدعی شد که دلیل برخورد خشونت‌بار با حامیان فلسطین اعلام ممنوعیت برگزاری تجمع ازسوی دادگاه بوده است؛ این در حالی است که ممنوعیت تجمع و اعتراض در آمستردام رویدادی منحصربه‌فرد است و این اتفاق پیش از این رخ نداده بود.

سازمان‌دهندگان اعتراض‌ها در محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی ضمن اعلام نارضایتی و خشم خود از زدن برچسب یهودستیز به حامیان فلسطین، تاکید کردند که اعمال ممنوعیت برگزاری تجمع اقدامی بسیار سخت‌گیرانه است.

یک فعال حقوق بشری هلندی گفت: این اعتراض‌ها ربطی به یهودستیزی ندارد، بلکه علیه آشوبگرانی است که شهر ما را ویران کردند؛ ما از اعتراض به نسل‌کشی در غزه دست نمی‌کشیم و اجازه نمی‌دهیم حق اعتراض ما نادیده گرفته شود.

شماری از معترضان هم اعلام کردند: ما اجازه نمی‌دهیم اتهام یهودستیزی برای سرکوب حمایت از فلسطین به‌عنوان سلاح مورد استفاده قرار بگیرد.

ممنوعیت یادشده درپی آن اعلام شد که آشوبگران صهیونیست هوادار تیم فوتبال مکابی رژیم صهیونیستی طی روز‌های حضور خود در آمستردام هلند در اواخر هفته گذشته، دست به خشونت گسترده زدند.

 

سد اروپا در برابر محکومیت نسل‌کشی؛ ممنوعیت پرچم فلسطین در فرانسه و بازداشت ۱۰۰ معترض در هلند

رئیس پلیس آمستردام درباره مجموعه حادثه‌های خشونت‌بار یادشده اعلام کرد که تنش‌ها پیش از آغاز رقابت تیم‌های فوتبال مکابی و آژاکس از زمانی آغاز شد که هواداران تیم صهیونیستی پرچم فلسطین را در میدان مرکزی شهر آتش زدند و یک تاکسی را تخریب کردند.

در عین حال، بررسی‌ها نشان می‌دهند که هلند از زمان آغاز جنگ غزه در اکتبر گذشته شاهد افزایش حوادث اسلام‌هراسی متعددی بوده است.

مقابله با اعتراض‌ها به جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه غزه در دیگر کشور‌های اروپایی هم ادامه دارد؛ رئیس پلیس پاریس به‌تازگی اعلام کرد که ورود پرچم فلسطین به ورزشگاه محل برگزاری رقابت آتی تیم‌های فرانسه و رژیم صهیونیستی در چارچوب لیگ یوفا ممنوع است.

براساس اعلام رئیس پلیس پاریس، بیش از ۴ هزار نیروی امنیتی ازجمله ۲ هزار و ۵۰۰ نیرو برای آنچه وی ایمن‌سازی ورزشگاه استاد دوفرانس خواند، حضور دارند تا مشکل امنیتی مشابه خشونت در آمستردام رخ ندهد.

انتهای پیام/