شناسهٔ خبر: 69664139 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

۱۰ مهارت زندگی که باید پیش از ۱۰ سالگی به کودکان‌مان بیاموزیم

موزش مهارت خانه‌داری و نظافت منزل از همان کودکی به فرزندان الزامی است. از سن بسیار پایین از همان جمع‌کردن اسباب‌بازی شروع می‌کنیم تا کمک‌دادن در جمع‌کردن سفره، چیدن میز و ریختن لباس‌ها در ماشین لباسشویی، این کار نقشی تعیین‌کننده در یادگیری همکاری با دیگران و کار گروهی در نوجوانی به بعد دارد. 

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: آموزش مهارت‌های زندگی به کودکان نقشی تعیین‌کننده در زندگی بزرگسالی‌شان ایفا می‌کند. آنچه از مهارت‌های زندگی تا پیش از ۱۰‌سالگی به فرزندان‌مان می‌آموزیم، حکم سرمایه‌ای را دارند که از نوجوانی به بعد نیاز به آن به شدت احساس می‌شود. به رغم همه چیز یکسری مهارت‌های زندگی مشترک وجود دارند که لازم است والدین در آموزش آنان به فرزندان‌شان کوتاهی نکنند. در اینجا به استناد گزارشی از کانال «سواد زندگی» فهرستی از ۱۰ مهارت زندگی را که فرزندان‌تان باید تا سن ۱۰ سالگی بیاموزند، جمع‌آوری و تلخیص کرده‌ایم. 
۱) مشارکت در امور خانه: آموزش مهارت خانه‌داری و نظافت منزل از همان کودکی به فرزندان الزامی است. از سن بسیار پایین از همان جمع‌کردن اسباب‌بازی شروع می‌کنیم تا کمک‌دادن در جمع‌کردن سفره، چیدن میز و ریختن لباس‌ها در ماشین لباسشویی، این کار نقشی تعیین‌کننده در یادگیری همکاری با دیگران و کار گروهی در نوجوانی به بعد دارد. 
۲) پیدا کردن آدرس خانه: آدرس خانه با استفاده از تلفن‌های هوشمند همیشه در دسترس است، مهم است که بچه‌ها بدانند چگونه از آن استفاده کنند و راه خود را پیدا کنند، اما آنچه در اینجا به عنوان نوعی مهارت مدنظر ماست، پیدا کردن راه خانه بدون استفاده از گوشی در مواقع اضطراری است. جهت‌های جغرافیایی، علائم راهنما و نشانه‌های اطراف محله و حول‌وحوش منزل‌تان را به فرزندتان یاد بدهید. برخی خیابان‌های اصلی یا بنا‌های شاخص را به فرزندتان یاد بدهید تا در مواقع نیاز موقعیت خود را به‌صورت تقریبی بشناسد. 
۳) تعهد به انتخاب‌های سالم: شما بزرگ‌ترین الگوی فرزندتان هستید. این الگو به‌ویژه انتخاب سبک زندگی سالم را نیز در برمی‌گیرد. پایبندی به رژیم غذایی و ورزش منظم سخت است، اما می‌توانید با پرکردن یخچال از میوه‌ها و سبزیجات تازه و پیاده‌روی‌های خانوادگی منظم، این کار را برای فرزندان‌تان آسان کنید. 
۴) نحوه استفاده از ابزار‌های اساسی: وقتی مشغول تعمیرات در منزل هستید، وقتی چیزی را درست می‌کنید، اجازه دهید بچه‌های‌تان کنارتان بنشینند! مثل یک کارآموز از آنها بخواهید کمک دهند، ابزار‌های لازم را بشناسند و در تعمیرات یا ساخت برخی چیز‌ها مشارکت کنند. 
۵) طرز تهیه یک غذای ساده: بچه‌ها باید تا ۱۰‌سالگی بتوانند اجاق‌گاز را روشن کنند، املت یا نیمرو بپزند یا دست‌کم یک کته بار بگذارند، البته دورادور نظارت داشته باشید یا وقتی خودتان حضور دارید، از او بخواهید این کار‌ها را بکند تا همه چیز در ایمنی کامل انجام گیرد. 
۶) مدیریت پول و سواد مالی: منتظر نمانید فرزندتان به دانشگاه برود تا در مورد بودجه به او آموزش دهید! به محض اینکه فرزندان‌تان پول‌توجیبی دریافت کردند، مدیریت بودجه‌شان را به او آموزش دهید. 
۷) رعایت ادب و اخلاق: هیچ پدر و مادری دوست ندارند فرزندشان در نوجوانی، جوانی و بزرگسالی بددهن و بی‌اخلاق باشد. از همان کودکی به کودک یاد دهید بگوید «لطفاً» و «متشکرم». در سلام کردن خجالت نکشد و رفتار‌های خوب از خود نشان دهد. در خانه با همسرتان مؤدب و با احترام برخورد کنید. جلوی کودکان یکدیگر را حقیر نکنید و از هم تشکر کنید. اگر بچه‌ها در کودکی به رفتار‌های خوب عادت کنند، احتمال بروز رفتار‌های بد در دوران بلوغ بسیار کم است. 
۸) روحیه سپاسگزاری: مرز باریکی بین دادن بهترین‌ها به فرزندان‌تان در زندگی و لوس کردن آنها وجود دارد. با یادآوری برکات زندگی به فرزندان خود بیاموزید که شکرگزار باشند. با کاشت زودهنگام بذر‌های قدردانی، فرزندان شما در بزرگسالی بهتر قدردانی خود را نشان خواهند داد. 
۹) دفاع از خود: شما همیشه همه جا همراه فرزندتان نیستید. به کودکان یاد دهید از حق خود دفاع کنند. فرزندان‌تان را طوری تربیت کنید که اعتمادبه‌نفس بالایی داشته باشند. خودشان را باور داشته باشند و بتوانند اگر در محیط مدرسه برای‌شان مشکلی پیش آمد از پس آن برآیند. از همه مهم‌تر در این زمینه اینکه طوری رفتار کنید که فرزندتان به شما اعتماد کند، حرف‌ها و مشکلاتش را به شما بگوید. 
۱۰) نوشتن نامه: در حالی که نوشتن با توجه به گستره فضای مجازی رنگ‌باخته است، اما یادتان باشد که هنوز هم نوشتن نامه یک مهارت ضروری است. از بچه‌ها بخواهید برای شما، دوستان‌شان یا معلم‌شان نامه بنویسند. مهارت نوشتن و ارتباط نوشتاری پیدا کردن را به کودکان‌تان بیاموزید. نوشتن به بچه‌ها می‌آموزد که تمرکز کنند، صبور باشند و حواس‌شان را جمع کنند.