شناسهٔ خبر: 69664106 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

فعال اجتماعی:

اصفهان نیازمند برنامه‌های جامع کاهش آلودگی هوا و بهبود سلامت است

فعال اجتماعی در زمینه فرهنگ ترافیک گفت: اصفهان به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی نیازمند برنامه‌های جامع برای کاهش آلودگی هوا و بهبود سلامت است، بنابراین استفاده از تجربیات کشورهای موفق و حرکت به سمت حمل‌ونقل پاک می‌تواند بخشی از راهکارها باشد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیمان صالحی شامگاه _یکشنبه بیستم آبان_ در فصل دوم برنامه تلویزیونی «اصفهان من» اظهار کرد: از آنجایی که رشته تخصصی من در حوزه ناباروری است، به‌تدریج و به‌واسطه شغل خود با افرادی که آسیب‌های جدی از حوادث ترافیکی دیده بودند، در ارتباط بودم؛ داستان زندگی افرادی که بستگان خود را در حوادث ترافیکی از دست داده بودند یا فرزندان آن‌ها فوت کرده بودند، هر کدام یک تراژدی واقعی بود.

وی افزود: بسیاری از این افرادی در حوادث رانندگی دچار آسیب‌های نخاعی می‌شدند و مشکلات زیادی برای خود و خانواده‌هایشان ایجاد می‌شد؛ درمان و بازتوانی این افراد، هزاران میلیارد تومان برای کشور هزینه دارد و آثار منفی روحی و اجتماعی بر خانواده‌های آسیب‌دیدگان می‌گذارد.

فعال اجتماعی در زمینه فرهنگ ترافیک بیان کرد: نامه‌های زیادی از پزشکان درباره شکایات مرتبط با این موضوعات به دست ما رسیده است که نشان‌دهنده اهمیت و ضرورت توجه بیشتر به فرهنگ ترافیک است، بنابراین به‌همراه تعدادی از همکاران و برخی پیشکسوتان ورزش اقدام به تأسیس یک گروه برای ارتقای فرهنگ ترافیک کردیم که هدف اصلی آن کاهش تلفات ناشی از حوادث رانندگی بود.

صالحی گفت: سال‌های گذشته همکاری‌های خوبی با «پویش مردمی ترافیک» توسط علیرضا صلواتی، معاون وقت حمل‌ونقل و ترافیک شهردار اصفهان شکل گرفت، همچنین طرح‌هایی برای موتورسواران و آموزش کودکان در مدارس مطرح و اجرا شد که امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند و هر فرد در نقش خود بتواند به بهبود این وضعیت کمک کند.

وی گفت: در بحث علل مرگ‌ومیر چهار علت اصلی شامل سکته‌های قلبی و مغزی، سرطان‌ها و حوادث ترافیکی به وضوح شناخته شده است که یکی از موضوعات مهم در این زمینه، ارتباط آلودگی هوا با این بیماری‌ها است.

فعال اجتماعی در زمینه فرهنگ ترافیک با اشاره به اینکه آلودگی هوا در کوتاه‌مدت و بلندمدت بر سلامت افراد تأثیر می‌گذارد، خاطرنشان کرد: مطالعات نشان داده است که اگر سطح آلودگی هوا در یک روز به میزان بالایی برسد، حدود دو هفته بعد شاهد افزایش مرگ‌ومیر خواهیم بود؛ این موضوع به افزایش سطح آلاینده‌هایی همچون مونوکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق مربوط می‌شود.

صالحی با تاکید بر اینکه ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون می‌تواند از دیواره مویرگ‌ها عبور کند و اثرات مخربی بر سلامت انسان داشته باشد، افزود: بسیاری از سرطان‌ها تحت تأثیر این ذرات معلق و گازهای سمی است که می‌تواند منجر به بیماری‌هایی شود که ذکر شد.

وی بیان کرد: سالانه تعداد زیادی از هموطنان در حوادث رانندگی جان خود را از دست می‌دهند و در کنار آن صدها هزار نفر نیز دچار آسیب‌های جدی می‌شوند؛ به‌عنوان مثال سال گذشته در استان اصفهان حدود ۲۱۵ نفر بر اثر حوادث رانندگی فوت کردند و نزدیک به ۱۰ هزار نفر نیز دچار آسیب شدند.

فعال اجتماعی در زمینه فرهنگ ترافیک تاکید کرد: فارغ از مسئولیت دولت‌ها در برابر سلامت مردم، افزایش امید به زندگی و بهبود شاخص‌های طول عمر، وظیفه ارتقای کیفیت زندگی نیز مطرح است؛ در بسیاری از کشورهای دنیا سازمان‌های مردم‌نهاد در کنار دولت‌ها فعالیت می‌کند و نقش حمایتی دارد.

صالحی گفت: به‌تازگی در یک حادثه تلخ پنج نوجوان جان خود را از دست دادند و پنج خانواده در غم و مصیبت بزرگی فرورفتند؛ این موضوع اهمیت فرهنگ‌سازی و آموزش از دوران کودکی در مهدکودک‌ها و مدارس را نشان می‌دهد، بنابراین اجرای جدی‌تر قوانین ترافیکی بسیار ضروری است.

وی ادامه داد: پلیس راهور به‌طور شبانه‌روزی در حال انجام وظیفه است، اما بعضی موانع و محدودیت‌ها وجود دارد؛ به‌عنوان مثال موضوع خط عابر پیاده و رعایت عبور از چراغ قرمز یا کنترل سرعت غیرمجاز از مسائل حیاتی است که می‌تواند در کاهش تلفات مؤثر باشد.

فعال اجتماعی در زمینه فرهنگ ترافیک با بیان اینکه در گذشته رویدادهای مختلفی با هدف آموزش فرهنگ ترافیک به کودکان در مدارس و مکان‌های مختلف برگزار می‌شد که نقش مؤثری در فرهنگ‌سازی داشت، افزود: درخواست‌های مردمی و انتظارات آن‌ها از مدیریت ترافیک نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

صالحی گفت: جملاتی همچون «توقف قبل از خط عابر» و هشدار اعمال قانون با دوربین که در بعضی چهارراه‌ها نوشته می‌شد، تأثیر بازدارندگی قانون را نشان داد؛ در بسیاری از کشورها نیز آمار پایین تلفات ترافیکی به دلیل نظارت دقیق و اعمال قانون است و بدون این نظارت، قانون‌گریزی افزایش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: درخواست مردم از مدیریت شهری برای توجه بیشتر به سلامت عمومی، به‌ویژه با توجه به حضور مقامات درمانی در سطح بالا همچون رئیس‌جمهور کنونی ضروری است.

فعال اجتماعی در زمینه فرهنگ ترافیک گفت: ارتقای فرهنگ ترافیک و کاهش آلودگی هوا دو محور اصلی است که باید اقدامات فوری در راستای آن صورت گیرد، زیرا وضعیت نامناسب هوای کلان‌شهر اصفهان و افزایش بیماری‌های قلبی، عروقی، تنفسی و دیگر مشکلات جدی شده است و هزینه‌های سنگینی بر دوش جامعه می‌گذارد.

فعال اجتماعی در زمینه فرهنگ ترافیک گفت: اصفهان به‌عنوان یکی از قطب‌های صنعتی نیازمند برنامه‌های جامع برای کاهش آلودگی هوا و بهبود سلامت است، بنابراین استفاده از تجربیات کشورهای موفق و حرکت به سمت حمل‌ونقل پاک می‌تواند بخشی از راهکارها باشد، همچنین همکاری نخبگان و متخصصان در این زمینه به پیدا کردن راهکارهای عملی کمک می‌کند.