شناسهٔ خبر: 69661465 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

استاندار کرمانشاه: ساختمان‌های عمومی شهرستان ثلاث باباجانی ایمن نیست

کرمانشاه - ایرنا - استاندار کرمانشاه با یادآوری زلزله ویرانگر ۷ سال پیش این استان گفت که هنوز وضعیت ساختمان‌های اداری و عمومی شهرستان ثلاث باباجانی نگران کننده است و برای ایمن سازی یا بازسازی این اماکن منتظر اختصاص بودجه از ردیف ملی هستیم.

صاحب‌خبر -

محمدطیب صحرایی امروز یکشنبه پس از سرکشی از طرح نهضت ملی مسکن کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا تایید کرد که وضعیت بسیاری از ساختمان‌های اداری، فرهنگی، و مذهبی در مناطق زلزله‌زده استان بویژه شهرستان ثلاث باباجانی نامناسب و حتی نگران کننده است.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از ساختمان‌های آسیب دیده یا تخریب شده از زمان زلزله ۷ سال پیش تاکنون ایمن‌ سازی نشده‌اند؛ گفت: پیگیری‌های مفصلی همراه با نمایندگان استان و کمک سازمان مدیریت بحران وزارت کشور (از گذشته تاکنون) در جریان است تا بتوانیم بودجه مورد نیاز را دریافت کنیم.

استاندار کرمانشاه افزود: برآورد بودجه مورد نیاز برای این پروژه‌ها متفاوت است و تاکنون وزارت کشور حداقل ۱۰ هزار میلیارد ریال را برای بخش‌های ضروری اولیه پذیرفته اما برای تکمیل کار و فراهم شدن زیرساخت‌ها نیازمند اعتبار بیشتری هستیم.

وی ابراز امیدواری کرد با پیگیری‌های انجام‌ شده بودجه لازم برای تکمیل و ایمن‌سازی ساختمان‌های عمومی در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه بویژه شهرستان کم برخوردار ثلاث باباجانی تأمین شود.

صحرایی اعلام شتاب زده پایان بازسازی مناطق زلزله زده از سوی مسوولان وقت کرمانشاه را دلیل حذف ردیف مخصوص بازسازی بودجه اعلام کرد و گفت: برای بازگردانی این ردیف بودجه پیگیری‌های جدی شده است اما تاکنون به استان بازنگشته است.

وی همچنین یادآوری کرد وام‌هایی که به مردم در زمان زلزله داده شد، بیشتر برای خودمالکی بوده و البته روند بازسازی ادارات متفاوت است لذا بسیاری از سازمان‌های اداری همچنان در روند نیمه‌کاره باقی مانده‌اند.

وی به عنوان نمونه ساختمان آموزش و پرورش ثلاث باباجانی را مورد اشاره قرار داد و گفت: این ساختمان از زمان زلزله تاکنون مطلقا دست‌ نخورده باقی مانده است و به بودجه‌ای ضروری برای نوسازی نیاز دارد.

به گزارش ایرنا، زمین لرزه ۷.۴ ریشتری ۲۱ آبان سال ۹۶ در ۱۱ کیلومتری بخش ازگله و ۳۲ کیلومتری شهر سرپل ذهاب ۶۲۰ کشته و ۱۲ هزار و ۳۸۶ مصدوم در غرب استان کرمانشاه برجای گذاشت.

این زلزله به ۱۰ شهرستان و یک هزار و ۹۳۲ روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۰۳ هزار خانه مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.

آخرین وضعیت شهرستان ثلاث باباجانی اعم از بیمارستان کانکسی، ساختمان های تخریبی و بازسازی نشده، اماکن عمومی نیمه تمام، جاده نامناسب و نظایر آن در صفحه عکس ایرنا یا لینک ثلاث باباجانی ، هفت سال پس از زلزله قابل دیدن است.