به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی صالحی عصر امروز _یکشنبه بیستم آبان _ nv آئین افتتاحیه و رونمایی از پوستر چهارمین دوره مسابقه بینالمللی نقاشی کودکان و نوجوانان اصفهان_پوپک اظهار کرد: در کمیسیون فرهنگی اجتماعی ورزشی شورا و در مجموعه شورا، سیاستگذاریهایی در حوزه فرهنگ و هنر و نوجوان رقم خورده که پوپک و اتفاقات دیگر در همین راستا است.
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که اصفهان یا یک شهر صنعتی در از ماشینآلات و فضای سخت است یا شهری است که بر میتواند بر افق گردشگری و فناوری توسعه یابد؛ در همین راستا اگر نگاهمان مورد اول باشد که هیچ، اما اگر نگاه دوم باشد باید بدانیم که با تلفیق کردن این دو فرایند جواب نمیدهد یعنی نمیشود از طرفی به دنبال توسعه صنایع و سخت با مخاطرات محیط زیستی باشیم و در کنارش اتفاقات جسته و گریخته انجام دهیم؛ از این رو باید تکلیف خود را مشخص کنیم. کما اینکه چشمانداز اصفهان یعنی حرکت به سمت حوزه فناوری و گردشگری این تکلیف را روشن کرده است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: باید تمام اجزای استان و شهر برمبنای آن چشماندازی که پیشبینی شده و برنامههای داخلی را منطبق با این افق تنظیم کنیم؛ که بخشی از این افق در برنامه ۱۴۱۰ قرار دارد.
وی افزود: مسئله توجه به موضوع گردشگری، در مأموریتهای اصلی مدیرdت شهری است و در عین حال توجه به خانواده و اعضای آن از [مله نوجوان، جوان و سالمند به عنوان شاکله این مجموعه است.
صالحی با بیان اینکه در حوزه گردشگری چند موضوع داریم، گفت: یا باید رویداد محور و یا دستاورد محور باشیم، یا جاذبه داشته باشیم و یا برای قشر و مخاطب خاصی کار کنیم؛ اما مسیر ما این است که در کنار داشتهها و دستاوردهای ۵۰ سال گذشته و اتفاقات رقم خورده بتوانیم بر رویداد و یک مخاطب خاص به عنوان برند گردشگری اصفهان تمرکز کنیم.
وی اظهار کرد: باید اصفهان را علاوه بر میراث تاریخی و داشتههای فرهنگیای که دارد، بگوییم اینجا برای یک قشر خاص در قالب این رویدادها مناسب است.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان ادامه داد: المپیاد فیلمسازی، پوپک و خندستان قرار است در این مسیر کار کنند و قرار است زبان هنر و رویداد را در کنار مخاطب کودک و نوجوان برای آینده اصفهان و گردشگری آن رقم بزنند.
وی تصریح کرد: ما در جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان رتبه یک را داریم که ثبت شده است و امیدوارم هستیم که خندستان، پوپک و المپیاد فیلمسازی این مسیر را طی کرده و خود را تبدیل به برند اول کنند.
صالحی افزود: موضوع سرزمین نوجوان که مراحل آن به زودی شروع خواهد شد، تقویت زیرساختهای تفریحی همچون شهر رویاها و بحث باشگاه نوجوان، قرار است که جذابه ویژه گردشگری و تفریحی برای شهروندان خود، گردشگران داخلی و نماد بینالمللی برای اصفهان باشد.
وی گفت: اگر این برنامهریزی و تمرکز را در سبد مصرف گردشگری نداشته باشیم، سالها بعد و در افق ۲۰۳۰ وقتی که این سبد جزو اولویتهای درآمدی شهرها قرار میگیرد، ما شاید جایی نداریم؛ و اینجاست که به ما به عنوان سیاستگذاران میگویند چرا این افق را ترسیم نکردید و قضاوت میکنند.
سخنگوی شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: در کنار این اتفاقات باید با دنیا و آن مجموعهای از دنیا که در محدوده رسانه ایزوله و بسته شدهاند گفتوگو کنیم تا آن تصویر مخدوش و غلطی که از جمهوری اسلامی ایران دارند با زبان هنر و ظرفیت رویدادها برطرف شود و واقعیت را خارج از فضای بسته رسانه و شبکههای اجتماعی در قالب چنین تعاملاتی رقم بزنیم.
وی با اشاره به اینکه ما هم برای فضای بینالمللی و دنیا حرف داریم، ادامه داد: با این روند میتوانیم هم به کشور کمک کنیم و هم ویژه برای بچههایی همچون حصه، همت آباد و… ارزش افزوده داشته باشیم تا آنها هم بیایند، نقش پذیری و مسئولین پذیری را در این جشنوارهها تمرین کنند تا فردا اصفهان را با این مهارتها رقم بزنند.
در ادامه نیز میثم بکتاشیان معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه اصفهان در حوزه مدیریت شهری و بخش مدیرت فرهنگی و هنری اصفهان بنا دارد سه اتفاق فرهنگی و هنری را در فضای کشور به عنوان برند مطرح کند، اظهار کرد: مسائلی همچون گردشگری، فضای ارتباط فرهنگی و هنری و حضور همه کودکان و نوجوانان از اهداف جشنواره بینالمللی پوپک است که در این زمینه اولویت با قشر کودک و نوجوان بوده، و این اتفاقات به زمان اجرایی میرسد.
وی ادامه داد: جشنواره پوپک از مهمترین جشنوارههایی است که در حال رشد و نمو در اصفهان بوده و توانسته اعتبارات ملی و بینالمللی خود را فراهم آورد.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان تصریح کرد: حضور ۲۸ کشور دنیا در دوره سوم جشنواره بینالمللی پوپک نشان دهنده تأثیرگذار این جشنواره است؛ به طوری که حتی رایزن فرهنگی یکی از کشورهای آسیایی به شدت به دبیرخانه جشنواره فشار میآورد که چون از کشور ما ۱۴۰ اثر آمده حتماً افرادی را برگزیده اعلام کنید، و این نشان میدهد که مسابقه پوپک و بردن جایزه پوپک به سایر کشورها برای آنها اهمیت دارد و این برای ما جای افتخار داشت.
وی افزود: سعی شد کاندیداهایی که آثارشان در جشنواره بود، و همچنین آثار شهرهای اطراف، شهرستانهای ایران، شهرهای سایر کشورها، بینالمللی و خواهر خوانده اصفهان در اختتامیه باشند تا به معرفی فرهنگ، تاریخ و تمدن ایران اسلامی و اصفهان بپردازیم.
بکتاشیان با اشاره به برنامههای پیرامونی این جشنواره گفت: اتوبوس پوپک در تمامی مناطق شهر بخصوص جاهای کم برخورد و اطراف اصفهان که با مرکز شهر فاصله داشتند سعی بر فراهم کردن بستر داشت، همچنین با همکاری آموزش و پرورش استان و کانون و پرورش فکری سعی میکردیم در تمامی مدارس به ویژه مناطق کم برخوردار حضور پررنگ داشته باشیم، از طرفی در بیمارستانهای تخصصی کودکان حضور داشتیم تا آنها نیز بتوانند در این مسابقه شرکت کنند و همچنین در چهارباغ و همه فرهنگسراها این اتفاق رقم خورد.
وی اظهار کرد: استقبال حدود ۹ هزار نفری، نشان دهنده توسعه این امر در استان، کشور و منطقه فراملی است که امیدواریم امسال هم با تدابیر انجام شده، بتوانیم جشنواره بینالمللی پوپک را پررونقتر از دورههای قبل برگزار کنیم.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان شعار و موضوع این دوره از جشنواره ادامه داد: در دوره اول بینالمللی شدن مسابقه پوپک، موضوع نقاشیها «شهر من شهر زندگی»، دوره دوم «شغلهای شهر من»، دوره سوم «جاهای دیدنی شهر من» و دوره چهارم باتوجه به اینکه نقاشیها توسط تصمیم اساتید حوزه فلسفه کودک، روانشناس و هیئت علمی جشنواره ارزیابی و بررسی میشود به این نتیجه رسیدیم که دورههای قبلی بیشتر در حوزه میراث ملموس، کالبدی و تمدنی بودند اما در این دوره ستاد و هیئت علمی جشنواره به این نتیجه رسید که موضوع جشنواره را با «داستانهای شهر من» قرار دهیم.
وی تصریح کرد: در حوزه مدیریت شهری به دنبال این بودیم که تصویر کودکان و نوجوانان شهرمان را از شنیدهها، تاریخ و آنچه که در داستانهای عامه در ذهن نسل کودک و نوجوان امروزی قرار دارد را بدانیم و از زبان و دیدگاه آنها وضعیت خود را بررسی کنیم، و همچنین میخواستیم تصویر آینده آنها از شهرشان و انتظارات و داستانهایی که میخواهند را بیان کنند، تا مدیران شهری باتوجه به این دغدغهها در حوزه مدیرت و فرایند کاری تصمیمات شهری را بگیرند و بدانند که فضای کودکان و نوجوانان امروز چیست.
بکتاشیان با بیان اینکه هیئت علمی گفته خاستگاهها، نوع نگاه، تحلیل و تصویرگری بچهها باتوجه به سن آنها متفاوت است، افزود: آثار و نقاشیها در چهار دسته سنی به صورت مجزا در گروههای ۴ تا ۶، ۷ تا ۹، ۱۰ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۸ سال بررسی و داوری خواهند شد.
وی گفت: به کار بردن مهارتهای اجرایی در سبکهای مختلف نقاشی و به کار بستن تخیل، نگاه نقادانه و خلاقانه امتیازات ویژهای خواهد داشت، همچنین در نظر داریم بحث هوش مصنوعی را داشته باشیم.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اظهار کرد: افراد میتوانند با مراجعه به سایت Www.iicpf.com از فراخوانها، آئینها و روز شماره جشنواره آگاهی یابند.
وی ادامه داد: اختتامیه جشنواره بینالمللی پوپک در هفته بزرگداشت فرهنگی اصفهان یعنی هفته دوم اردیبهشت ماه خواهد بود چراکه اصفهان در اردیبهشت ماه زیبا است و از لحاظ جو، طبیعت و آب و هوا در وضعیت مناسبی قرار دارد.
بکتاشیان با اشاره به اتفاقات بزرگی که در حال رخ دادن است، تصریح کرد: دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شهر اصفهان و تمامی رایزنهای فرهنگی ایران در کشورها به طوری پیش رفته است که اکنون همه با پوپک آشنایی دارند و منتظر ارائه فراخوان و خبر هستند تا کار خود را شروع کنند.
وی افزود: داوران، متخصصین و اندیشمندانی که نقاشی بچهها را میبینند از اساتید بنام و تراز اول کشور هستند.
معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با بیان اینکه کتاب جشنواره و کتاب تحلیلیِ جشنواره توسط کارشناسان در حال بررسی است، گفت: تک تک نقاشی شرکتکنندگان و بچههای برگزیده از نظر روانشناختی، فلسفه تعلیم و تربیت، نوع رنگ، ذهنیت بچهها و حقیقتهایی که در نقاشی آنها است، دارد به صورت علمی بررسی میشود؛ که این اتفاق بزرگی برای فضای تخیل علمی کودکان و نوجوانان ایران و فراملی خواهد بود چراکه این کتاب میتواند کمک شایانی به مسئولین، مدیران و تصمیمگیران در برنامهریزیها کند.