انصاف نیوز: خاطرات روزنوشت آیتالله اکبر هاشمی در آبان سال ۱۳۸۰ را در ادامه میخوانید:
یکشنبه 20 آبان 1380 | 25 شعبان 1422 11 نوامبر 2001
«بعد از سقوط [شهر] مزارشریف و اعتراف طالبان به شکست در مقابل جبهه متحد، به سرعت استانهای دیگر شمال به تصرف جبهه متحد درمیآید و آمریکا هم به حساب موفقیت خود میگذارد.
شب اعلام شد که [شهر] بامیان هم توسط نیروهای شیعه هزارهجات تصرف شده و اکنون بحث بر سر تصرف کابل است. ملاعمر، [رهبر طالبان]، اعلام کرده که عقبنشینیها موقتی است و شکست، آزمایش الهی است. [اُسامه] بنلادن، [رهبر القاعده]، اعلام کرده که سلاح هستهای و شیمیایی و میکروبی در اختیار دارد و در صورت استفاده آمریکا از اینگونه سلاحها، مقابله به مثل میکند.
آقای [سیدمحمد] موحد، نماینده کهگیلویه، همراه با امامجمعه موقت دهدشت آمد. آقای موسوی که جزو آزادگان است و در عراق شکنجه و جانباز هم شده، خواستار تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در دهدشت شد و از عدم توجه اُرگانهای دولتی به خواستههایشان، شکایت کردند.
آقای [سیدحسین] موسویان، [کارشناس شورای عالی امنیت ملی] آمد. پیشنهاد داشت که با رهبری برای جواز استفاده از فرصت گرفتاری آمریکا در افغانستان و نیاز به ایران، صحبت کنم، ولی از عهده اثبات صحت نظر خود برنیامد؛ به خاطر ابهاماتی که در سیاستها و اهداف آمریکا وجود دارد.
گفت، جبهه شمال که محصول تلاشها و هزینههای ایران است، اکنون تبدیل به ابزار آمریکا در افغانستان است، بدون اینکه نفعی برای ایران داشته باشد. گفتم، اگر بتوانیم درست مدیریت کنیم، برعکس هم میتواند باشد؛ به این صورت که آمریکا بدنامی و هزینه جنگ را تحمل کرده، ولی هدفی که ایران برای جبهه شمال میخواست و امکان نداشت، به دست آمده و آنها در شمال افغانستان بر طالبان پیروز شدهاند. امکان این هست که بُرد جنگ برای ما و جبهه شمال باشد، نه برای آمریکا و پاکستان؛ اما اگر تدبیر درستی نباشد، همان است که شما گفتید.
با توجه به احتمال خطر برای ایران، قرار شد در دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، رسیدگی شود و پیشنهاد مستدل بیاورند. گفت، تعدادی از شخصیتهای مستقل و جمعی از دوستان آقای [محمد] خاتمی، از قبیل عباد [= آقای علی ربیعی] مراجعه میکنند و از توفیق آقای خاتمی از اصلاح امور خراب کشور، اظهار یأس میکنند و تأکید دارند که راه درست همان است که در دولت سازندگی بوده و باید به آن برگردیم.
آقای دکتر [احمدرضا] جلالی نایینی آمد. تحلیلی ارائه داد، با مضمون عدم توفیق افراطیهای راست و چپ و منجمله آقای خاتمی در اصلاح امور و راه درست، همان اعتدال با محوریت منافع ملی و عمران و سازندگی در چارچوب اسلام است که در دوران دولت سازندگی پیگیری میشد و گفت، بسیاری از محققان منصف کشور، انتظار دارند که شما برای جلوگیری از خرابتر شدن امور کشور، اقدامی بکنید.
عصر آقای مسعود کرباسیان، رئیس کل گمرک آمد. از آشفتگی برنامههای بازرگانی کشور و تعرفهها و سیاستهای واردات و صادرات و عوارضها و نیز تغییرات سریع مقررات گفت و ضرورت اقدامی برای تقویت تولید و سرمایهگذاری که اکنون مورد غفلت است و شعارها مانع توجه به حقایق تلخ است و نیز از فشار بر روی مدیران کشور و دلسردکردن آنها انتقاد داشت.
با شکست تیم ملی فوتبال ایران در مقابل ایرلند، حالت یأس پیش آمده و با نصب آقای [محسن] مهرعلیزاده، [رئیس سازمان تربیت بدنی]، به جای آقای [مصطفی] هاشمیطبا هم بر ابهامات افزوده شد. آقای هاشمیطبا، اعلام استعفای خود را که در بیانیه آقای خاتمی آمده بود، تکذیب کرده و شکست فوتبال ایران در دور اول انتصاب جدید، شروع بدی دانست.
بعضی از رسانههای خارجی، اظهارات آقای خاتمی در سازمان ملل در مورد صلح جهانی بر پایه عدالت را به مسخره گرفتهاند و با طرح بینتیجه بودن پیشنهاد گفتوگوی تمدنها و شعاری شدن آن و سوءاستفاده مستبدان از آن در برابر مردمشان و عدم توان آقای خاتمی در پیشبرد گفتگو با منتقدان خود در داخل کشور را دلیل بر ضعف ایشان دانسته و خواستار عدم توجه به شعارهای جدید ایشان میشوند.»
منبع: کتاب خاطرات هاشمی در سال ۱۳۸۰؛ «افراط در اختلاف»
انتهای پیام