به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه همشهری،سازمان جهانی بهداشت درباره برخی بیماریها ازجمله فشار خون و بیماریهای قلبی هدفگذاری کاهشی اعلام کرده و تنها جایی که تأکید بر کاهش نیست و اگر ثابت هم بماند، شاهکار خواهد بود، دیابت است، چون آنقدر روند افزایشی نگرانکنندهای دارد که در کل جهان غیرقابل کنترل شده است.
19تا 24آبان هفته ملی پیشگیری از دیابت است و متولیان نظام سلامت بر افزایش آگاهی از این بیماری تأکید زیادی دارند چون همین حالا هم 14درصد جمعیت کشور با دیابت دست وپنجه نرم میکنند اما 69درصد آنها درمان مناسب ندارند. سال گذشته هم تنها 2میلیون و 645هزار نفر از بیماران مبتلا در سامانه وزارت بهداشت ثبت شدن؛ روندی که میتواند جان این بیماران را تهدید و هزینههای مضاعفی را به نظام سلامت تحمیل کند. چند عدد و رقم از روند شیوع این بیماری نشان میدهد که موج دیابت با ادامه روند موجود، در آیندهای نزدیک به سونامی خطرناک بدل خواهد شد.
%50
افراد مبتلا در سال 1402کنترل مطلوب قند ناشتا داشتند و این مسئله در سایر بیماران نادیده گرفته شده است.
%7/5
مبتلا به دیابت در سال 94در کشور ثبت شده اما این عدد در 99به 10.4و اکنون به 14درصد رسیده است.
%14/2
شیوع بیماری دیابت در جمعیت بالغ ایران است که بالاتر از نرم جهانی قرار دارد.
%73
افراد (براساس آخرین مطالعات وزارت بهداشت) از بیماری دیابت آگاهی دارند.
%69
بیماران مبتلا به دیابت درمان مؤثر و کنترل بیماری را ندارند و این یعنی از هر سه بیمار دو بیمار کنترل نمیشوند.
%4/19
از مرگهای سالانه در کشور ناشی از ابتلا به دیابت است.
2.640میلیون
مبتلا به دیابت سال گذشته در سامانه وزارت بهداشت ثبت شدند و در مقایسه با جمعیت مبتلایان هنوز بیماران زیادی هستند که خدمات بموقع دریافت نمیکنند .
اپیدمیولوژیستها
در سال 2009پیشبینی کردند که در سال ۲۰۳۰ حدود ۴۳۸میلیون دیابتی در دنیا وجود داشته باشد. با وجود روند افزایشی 3سال بعد آن را به ۵۵۲ میلیون اصلاح کردند. 8سال بعد گفتند ۵۷۸میلیون و ۲۰۲۱ هم این عدد به 640میلیون بیمار دیابتی تا 2030رسید.
7.5میلیون
مبتلا به دیابت و 13میلیون پیشدیابت (مطالعات 1398) در کشور وجود داشت و سالانه حداقل ۵۰۰هزار نفر به این آمار مبتلایان اضافه میشود .
600میلیون
بیمار مبتلا به دیابت تا سال 2045 در کل جهان(براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت) پیشبینی میشود و در حال حاضر یک نفر از هر ۱۰نفر در جهان مبتلا به دیابت است.4فاکتور آلودگی هوا، مصرف الکل و دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و نداشتن فعالیت فیزیکی از ریسک فاکتورهای ابتلا به بیماریهای غیرواگیر ازجمله دیابت است اما سازمان جهانی بهداشت، سلامت روان را به این ریسکفاکتورها اضافه کرده است .