شناسهٔ خبر: 69653941 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

تدوین سند چشم انداز کشور با همکاری مجمع تشخیص و فرهنگستان علوم

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زمان زیادی به پایان چشم انداز ۱۴۰۴ نمانده و باید کار دقیقی برای تهیه سند بعدی انجام شود که برای تحقق این ماموریت، با امضای تفاهم نامه همکاری با فرهنگستان علوم از کمک‌های فکری و علمی این مرکز نخبگی استفاده می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: زمان زیادی به پایان چشم انداز ۱۴۰۴ نمانده و باید کار دقیقی برای تهیه سند بعدی انجام شود که برای تحقق این ماموریت، با امضای تفاهم نامه همکاری با فرهنگستان علوم از کمک‌های فکری و علمی این مرکز نخبگی استفاده می‌شود.

بر اساس این گزارش، آقای ذوالقدر با بیان اینکه پیش نویس سند چشم انداز بیست ساله آینده کشور در دست تهیه است، افزود: ابلاغ سند چشم انداز و سیاست‌های کلی نظام از وظایف و اختیارات مقام معظم رهبری است که این مسولیت را به مجمع تشخیص مصلحت نظام تفویض فرموده اند که بر این اساس ما برای تحقق این ماموریت خطیر وظیفه داریم در مشورت با مراکز علمی و نخبگی این اسناد را تدوین و جهت ملاحظه و در صورت تایید برای ابلاغ به دستگاه‌ها خدمت ایشان تقدیم کنیم.

وی با بیان اینکه برای تهیه سند چشم انداز جدید ابتدا باید میزان پیشبرد سند چشم انداز قبلی اندازه گیری شده، میزان واقعی بودن اهداف آن مشخص شود و آسیب شناسی سند، نقاط ضعف و آسیب‌ها و ثمراتش احصا شود گفت: برای پیشنویس این سند ۱۳ سوال فرعی طراحی شده که سوالات مهم و بنیادین آن از این قرار است که آیا اصلا داشتن سند چشم انداز لازم هست با خیر؟ و اینکه بازه زمانی این سند چند ساله باشد؟ یا اینکه شاکله اش چگونه باشد؟ و ویژگی‌های یک چشم انداز خوب چیست؟ 

تفاهم نامه همکاری میان فرهنگستان علوم و مجمع تشخیص مصلحت نظام؛ با حضور محمدرضا مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم و  ذوالقدر دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به امضا رسید.

 علی اکبر صالحی قائم مقام فرهنگستان علوم و تعدادی از اعضای پیوسته فرهنگستان علوم و همچنین دکتر مجیدی رییس پژوهشکده تحقیقات راهبردی مجمع تشخیص مصلحت نظام و روسای کمیسیون‌های مجمع تشخیص مصلحت نظام در آیین امضای تفاهم نامه حضور داشتند و هر یک نقطه نظرات خود را پیرامون موضوع جلسه ارائه کردند.

 اهداف دوازده گانه‌ای در این تفاهم نامه مقرر شده که به قرار ذیل است: 
۱- اهداف و تعهدات مشارکت در تدوین اولویت‌های سیاست پژوهی کشور و پیشنهاد راهبرد‌ها و اقدامات مناسب به مجمع تشخیص مصلحت نظام
۲- مشارکت در تبیین نظریه مبنایی سیاست‌های کلی نظام و ارزیابی کارآمدی و اثربخشی سیاست‌های کلان کشور
۳- همکاری و تعامل در ارزیابی میزان تحقق چشم انداز ۱۴۰۴ و تهیه و تدوین پیش نویس سند چشم انداز آینده کشور
۴- استفاده مشترک از ظرفیت‌های اطلاعاتی پژوهشی مشاوره‌ای تجربه و تخصص منابع انسانی و نخبگانی هر دو طرف
۵- برگزاری همایش‌های علمی دوره‌های آموزشی کارگاه‌های دانش افزایی و نشست‌های تخصصی مشترک در خصوص سیاست‌های کلی نظام میان ارکان پژوهشی هر دو نهاد
۶- بهره‌گیری از دستاورد‌ها و تولیدات و توانایی‌های پژوهشی طرفین در موضوعات مورد توافق
۷- همکاری در معرفی و اعزام کارشناسان اساتید و سخنرانان کلیدی حسب درخواست طرفین
۸- همکاری در زمینه غنی سازی بانمک اطلاعاتی و گزارش‌ها و منابع اطلاعات علمی و پژوهشی طرفین با استفاده از امکانات قابلیت‌ها تخصص‌ها برای و روش‌های تعیین شده و مورد توافق میان ارکان پژوهشی هر دو نهاد
۹- همکاری مشترک در تبدیل سیاست‌های کلی به گفتمان عمومی
۱۰-همکاری در انجام تحقیقات تالیف کتب و انتشار نشریات ر حوزه‌های مورد نیاز طرف
۱۱-همکاری و حمایت‌های لازم از طرح‌های پژوهشی مرتبط با حوزه‌های ماموریتی هر دو طرف تفاهمنامه
۱۲- استفاده از ظرفیت‌های علمی هر دو طرف در جهت تقویت موثر در نشریات دارای اعتبار علمی