شناسهٔ خبر: 69653445 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بافق، میزبان اولین کنگره بین المللی شتر

اولین کنگره بین‌المللی شتر و چهارمین کنگره ملی شتر در روز‌های ۲۳ و ۲۴ آبان به میزبانی بافق برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به حضور شتردارانی از کشور‌های هند، امارات، قطر و ۱۳ استان کشور گفت: سال ۲۰۲۴ به عنوان سال جهانی شتر نامگذاری شده و با توجه به سوق یافتن اقلیم کشور‌های دنیا به سمت شرایط گرم و خشک، به عنوان دام آینده جهان مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان این که در این کنگره ۲۵۰ مدعو از جمله صاحب نظران برجسته‌ای از سراسر کشور و جهان حضور خواهند داشت، تصریح کرد: ۱۰۰ مقاله به دبیرخانه این کنگره ارسال شده است که از این تعداد ۷۰ مقاله پذیرش شده و ۲۰ مورد از آنها به صورت شفاهی و مابقی در قالب پوستر ارائه می‌شود.

دبیر شورای سیاستگذاری کنگره با اشاره به میزبانی اخیر یزد از استان‌های شترخیز کشور در راستای محوریت قرار دادن شهرستان بافق در حوزه پرورش شتر تک کوهانه کشور، گفت: شناساندن ظرفیت‌های شتر به محققان و سرمایه‌گذاران و جذب سرمایه‌گذاران این حوزه و همچنین تبادل نظر در رابطه با تولید محصولات مرتبط با حوزه شتر از جمله اهداف برگزاری این کنگره است.

غیب الهی یکی دیگر از برنامه‌های این کنگره را رونمایی از سامانه «ساربان یار» در راستای چرای هوشمند شتر ذکر کرد و گفت: متاسفانه عقب ماندگی کشور در حوزه شتر ناشی از نداشتن تشکل مردمی در این حوزه بوده که امیدواریم در قالب این کنگره شاهد اهتمام به این حوزه باشیم.

وی از تلاش برای معرفی شهرستان بافق به عنوان پایلوت پرورش شتر در جریان برگزاری این کنگره خبر داد و افزود: هم اکنون در کشورمان ۱۵۰ هزار نفر شتر وجود دارد که ۱۰ درصد آن یعنی ۱۵ هزار نفر در استان یزد در حال پرورش هستند و از این حیث استان یزد رتبه سوم کشور را دارد.

دبیر شورای سیاستگذاری کنگره بیشترین تعداد شتر استان یزد را مربوط به شهرستان‌های بافق و اردکان عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر شتر در شهرستان بافق وجود دارد و این شهرستان تنها ایستگاه ملی تحقیق و توسعه شتر تک کوهانه کشور را در خود جای داده است.

وی اظهار داشت: یزد جزو اولین استان‌هایی است که در قالب سند «یزد نوین»، یکی از اولویت‌های استان را توسعه پرورش شتر اعلام کرده و طی جلسات متعدد با مرکز تحقیقات کشاورزی و کارگروهی که در این باره تشکیل شد، همکاری خوبی با دستگاه‌های مختلف استان در این زمینه انجام گرفت و باعث شد که میزبان این کنگره بین المللی در یزد باشیم.

غیب الهی یکی از برنامه‌های سند «یزد نوین» در رابطه با توسعه پرورش شتر را شناسایی مراتع بلامعارض ذکر کرد و گفت: در همین راستا با همکاری منابع طبیعی، یک میلیون هکتار مرتع برای واگذاری به شترداران و صاحبان دام سبک شناسایی شده و این موضوع در قالب تفاهم نامه به صورت کشوری دنبال خواهد شد. 

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان خاطرنشان ساخت: برگزاری سمپوزیوم مجسمه‌های شنی در کویر کاراکال بافق به همت شهرداری این شهر یکی از برنامه‌های حاشیه‌ای این کنگره است.