شناسهٔ خبر: 69652925 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

یک کارشناس روابط بین‌الملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد

احتمال انتصاب چهره‌های افراطی در ترکیب سیاست خارجی آمریکا

یک کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به اینکه تیم سیاست خارجی دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ در مسیر شکل گیری تعامل با ایران سنگ اندازی می‌کردند، گفت: به این ترتیب چنانچه چهره‌های تندرو و افراطی بار دیگر در ترکیب سیاست خارجی و امنیتی این کشور منصوب شوند، سیاست‌های پیشین آن‌ها تداوم خواهد یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش جام جم آنلاین، عباس اصلانی درباره تاثیر بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید و تغییر سیاست‌های آمریکا افزود: بصورت کلی می‌توان گفت، سیاست‌هایی که آمریکا در منطقه دنبال می‌کند مستقل از این مساله است که چه فرد و یا حزبی در آمریکا در قدرت باشد.

 

وی ادامه داد: در خصوص حمایت آمریکا از اسرائیل نیز بعید به نظر می‌رسد که سیاست متفاوتی از سوی ترامپ اتخاذ شود، زیرا دموکرات‌ها و جمهوری خواهان همواره حامی رژیم صهیونیستی بوده و هستند. به عبارت دیگر شاید بعضا در شدت و روش این حمایت‌ها تغییراتی جزیی اتفاق بیفتد. اما کلیت آن حفظ خواهد شد.

 

‌اصلانی با اشاره به اینکه بسیاری از کشور‌ها انتخابات آمریکا را دنبال می‌کردند، یادآور شد: بخشی از این مساله به سابقه حضور ترامپ در کاخ سفید بر می‌گردد. برای نمونه او زمانی با در نظر گرفتن تعرفه‌های تجاری سبب ایجاد شکاف با متحدان آمریکا مانند کانادا و اروپا شد.

 

به گفته این کارشناس روابط بین‌الملل چنانچه ترامپ سیاست‌های مشابهی را دنبال کند، احتمال بروز چنین اختلافاتی وجود دارد.

 

‌وی یادآور شد: چنین شرایطی احتمالا می‌تواند سبب شود که ما شاهد شکل گیری جبهه‌ای متحد علیه ایران نباشیم.

 

‌اصلانی با اشاره به اینکه بحث اوکراین نیز مطرح است، ادامه داد: برخی کارشناسان احتمال می‌دهند که ترامپ قصد دارد برای اتمام این جنگ گام بر دارد. اگر شاهد چنین رویکردی باشیم این مساله برای اروپا و روسیه مهم است.

 

این کارشناس روابط بین‌الملل با بیان اینکه از جنگ اوکراین برای اعمال فشار به ایران استفاده می‌شد، عنوان کرد: به این ترتیب به فرض اگر جنگ اوکراین خاتمه پیدا کند یکی از بهانه‌های اروپا برای اعمال فشار علیه ایران نیز کمرنگ‌تر خواهد شد. این درحالی است که رئیس جمهور اوکراین نیز به تازگی گفته که ایران موشکی به روسیه نداده است.

 

وی با اشاره به اینکه بحث توافق هسته‌ای نیز مطرح است، گفت: ترامپ پس از شرکت در انتخابات در مورد موضوع هسته‌ای ایران اظهار نظر کرد. زمانی که ترامپ از برجام خارج شد نیز اعلام کرد که برجام به نفع ایران بوده است. به همین دلیل به دنبال سیاستی بود که تهران را پای میز مذاکره دیگری بیاورد. اما موفق به این کار نشد؛ بنابراین توافق هسته‌ای نیز یکی از حوزه‌های مورد توجه خواهد بود.

 

 اصلانی یادآور شد: در این بین اینکه طرفین چقدر بتوانند به نقطه اشتراک نزدیک شوند مهم و محل سوال است.

 این کارشناس روابط بین‌الملل درباره اینکه دونالد ترامپ دوره دوم شبیه ترامپ دوره اول خواهد بود؟ نیز بیان کرد: این مساله نیز هنوز جای سوال دارد.

 

اصلانی درباره تاثیر ترکیب جدید تیم سیاست خارجه ترامپ نیز بیان کرد: در دوره اول ترامپ یکی از مسائلی که مانع گفتگو و تعامل ایران و آمریکا بود، ترکیب تیم سیاست خارجه او بود، زیرا تمایلی به تعامل بین تهران - واشنگتن نداشتند.

 

وی با اشاره به اینکه تیم سیاست خارجه دور اول ترامپ در مسیر شکل گیری تعامل سنگ اندازی می‌کردند، افزود: به این ترتیب چنانچه چهره‌های تندرو و افراطی دوباره در ترکیب سیاست خارجی و امنیتی منصوب شوند به مفهوم تداوم سیاست‌های پیشین آن‌ها خواهد بود.

 

این کارشناس روابط بین‌الملل درباره سیاست‌های ترامپ در منطقه نیز گفت: یکی از برنامه‌هایی که ترامپ در منطقه داشت، عادی سازی روابط کشور‌های عربی با اسرائیل بود.

 

وی با یادآوری این نکته که سیاست دولت بایدن نیز در این خصوص متفاوت نبود، بیان کرد: این در حالی است که جنایت رژیم صهیونیستی در منطقه بحث عادی سازی را دست‌کم برای مدت زمان مشخصی به امری بعید بدل کرده است و این مساله برای آینده نزدیک قابل تصور نیست.

 

اصلانی ادامه داد: شاید ترامپ بخواهد این مساله را احیا کند، البته احتمال دارد در این زمینه با موانع و مشکلاتی جدی مواجه شود.

 

این کارشناس روابط بین‌الملل عنوان کرد: به این ترتیب در مجموع شاید بتوان گفت که دونالد ترامپ دوره دوم همان ترامپ دوره اول نباشد. اما دو قطبی شکل گرفته در این کشور سبب پیروزی ترامپ شد و به این شکل به نظر می‌رسد که او برای اداره کشور با مشکلاتی روبرو خواهد شد.