شناسهٔ خبر: 69652846 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

توصیه‌های تغذیه‌ای برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی

مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مصرف مواد غذایی و ویتامین ها نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی دارد.

صاحب‌خبر -

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مهنوش صاحبدل با بیان اینکه کمبود دریافت مواد غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مانند ویتامین C،  A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد، گفت: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مانند سبزی و سالاد همراه با غذا، میوه‌های حاوی ویتامین C مانند پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین و کیوی و سبزی‌های دارای ویتامین C مانند انواع کلم، گل کلم، شلغم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی و گوجه فرنگی نیاز بدن تامین می‌شود.

وی افزود: هویج و کدو حلوایی و سبزی‌های سبز تیره مانند اسفناج، برگ چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو نیز از منابع خوب ویتامین A هستند. به طور کلی به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی‌ها به جز سبزی‌های نشاسته‌ای و حداقل دو واحد میوه توصیه می‌شود، همچنین استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مانند حبوبات یا تخم مرغ حائز اهمیت است. کمبود ریزمغذی‌هایی مانند آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند و برای پیشگیری از آن باید از منابع غذایی این دو ریزمغذی مانند حبوبات به عنوان جایگزین مناسب گوشت و همچنین از شیر و لبنیات و سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده شود.

صاحبدل ادامه داد: همچنین توصیه می‌شود از میوه‌های فصل حاوی آنتی‌اکسیدان مانند انار، پرتقال‌های تو سرخ، گریپ فروت و ... استفاده شود.

مسئول بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان اضافه کرد: مواد غذایی گیاهی مانند سیر، پیاز، زنجبیل و ... حاوی ترکیباتی هستند که در تقویت سیستم ایمنی موثر هستند، اما مصرف بی‌رویه آنها توصیه نمی‌شود. مصرف مایعات به ویژه مایعات گرم به منظور دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب بدن توصیه می‌شود. مصرف غذا‌های خانگی توصیه می‌شود و از مصرف غذا‌های خارج از خانه هم باید پرهیز شود.

وی تاکید کرد: حتما باید از مصرف سوسیس، کالباس و دیگر فست‌فود‌ها و غذا‌های چرب و سنگین پرهیز شود و از غذا‌های آبکی مانند سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کرد. تا حد امکان از مصرف قند و شکر و روغن‌های جامد نیز به دلیل کاهش ایمنی بدن پرهیز شود.

صاحبدل می‌گوید: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و اطمینان یافتن از دریافت کافی ریزمغذی‌ها و پروتئین در برنامه غذایی روزانه نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد بنابراین مصرف روزانه شش گروه اصلی غذایی شامل نان و غلات، میوه‌ها، سبزی‌ها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز‌ها به میزان متعادل و از انواع مختلف توصیه می‌شود.