به گزارش انتخاب به نقل از اوری دی هلث طبق نتایج یک پژوهش جدید، تنها پنج دقیقه ورزش با شدت متوسط تا شدید در روز ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. این مطالعه نشان میدهد که حتی این مقدار اندک فعالیت روزانه میتواند تاثیر مثبتی بر فشار خون داشته باشد.
مطالعهای که توسط محققان دانشگاه کالج لندن انجام شده، نشان میدهد جایگزینی تنها پنج دقیقه از فعالیتهای کمتحرک یا بیتحرکی با فعالیتهای بدنی متوسط تا شدید، میتواند باعث کاهش فشار خون شود. دکتر جوانا بلودگت، نویسنده اصلی این مطالعه، تاکید میکند که برای بیشتر مردم، انجام تمرینات ورزشی با شدت بیشتر نسبت به فعالیتهای معمولی مانند پیادهروی برای کاهش فشار خون موثرتر است.
شرکتکنندگان در این مطالعه توانستند هر دو عدد فشار خون سیستولیک و دیاستولیک خود را کاهش دهند. در این پژوهش، نزدیک به ۱۵ هزار داوطلب برای ۲۴ ساعت، وضعیت حرکتی و فشار خونشان ثبت شد. دادهها نشان میدهد که جایگزینی فعالیتهای کمتحرک با تنها پنج دقیقه فعالیت متوسط تا شدید، فشار خون سیستولیک را به طور میانگین ۰.۶۸ میلیمتر جیوه و فشار خون دیاستولیک را ۰.۵۴ میلیمتر جیوه کاهش میدهد.
مطالعه همچنین نشان داده است که افزایش مدت زمان این نوع فعالیتها به ۱۰ تا ۲۰ دقیقه میتواند به کاهش بیشتری در فشار خون منجر شود. به عنوان مثال، جایگزینی ۲۰ تا ۲۷ دقیقه از فعالیتهای کمتحرک با ورزش، ممکن است به کاهش معنیدار ۲ میلیمتر جیوه در فشار خون سیستولیک منجر شود.
چگونگی تاثیر ورزش بر سلامت قلب و عروق
دکتر نور مکرم، اپیدمیولوژیست دانشگاه کلمبیا، توضیح میدهد که فعالیت بدنی، علاوه بر کمک به کنترل وزن، سطح استرس را کاهش داده و بر سیستم قلب و عروق تاثیرات مثبت دارد، از جمله بهبود وضعیت دیوارههای عروقی، حساسیت بهتر به انسولین، و کاهش التهابات که همگی در کاهش خطر فشار خون بالا موثر هستند.
راهکارهای ساده برای افزایش فعالیت روزانه
کارشناسان توصیه میکنند که فعالیتهای سادهای مانند پیادهروی سریع، استفاده از پلهها و تمرینات قدرتی کوتاه میتوانند تاثیر چشمگیری بر سلامتی داشته باشند و نیازی به حضور در باشگاه یا تجهیزات خاصی ندارند.