شناسهٔ خبر: 69652132 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

رمضانی خبر داد؛

فروش حضوری سامانه بازار کتاب و عرضه ۱۸۰ هزار عنوان در هفته کتاب

دبیر هفته کتاب در نشست خبری این‌ رویداد گفت: به مناسبت هفته کتاب، طرح فروش حضوری در سامانه بازار کتاب را خواهیم داشت؛ بنابراین ۱۸۰ هزار عنوان کتاب توسط ۳۰۰ کتابفروشی عرضه می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری سی‌ودومین هفته کتاب امروز یکشنبه ۲۰ آبان با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات و دبیر سی و دومین هفته کتاب و اصحاب رسانه در خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.

رمضانی در ابتدای این نشست گفت: سی‌ودومین هفته کتاب از ۲۳ تا ۳۰ آبان در سراسر کشور حاوی برنامه‌هایی است. دو رویداد کتابی در سال داریم، یکی برگزاری نمایشگاه بین المللی کتاب و دیگری هفته کتاب البته رویداد اول به صورت متمرکز در تهران و در سال‌های اخیر با راه اندازی بخش مجازی در دسترس عموم مردم است، اما رویداد کتاب به صورت پراکنده شامل برنامه‌هایی است.

وی افزود: شورای هفته کتاب شعار «خواندن برای همدلی» را به عنوان شعار امسال هفته کتاب و کتابخوانی قرار دادند و برنامه‌های عمدتاً ترویجی را در این هفته شاهد هستیم، تشکل‌ها، نهادها و فعالان مردمی همواره به این موضوع علاقه نشان دادند، برنامه ترویجی و معارفه کتاب برای مردم رویکرد این دوره است.

دبیر سی و دومین هفته کتاب در ادامه گفت: نقش رسانه در اطلاع‌رسانی برای هفته کتاب مهم است، چیزی که در هفته کتاب باعث می‌شود مردم به این رویداد توجه کنند تلاش رسانه‌ها و توجه به این مساله است. از زمان برگزاری سی و یکمین هفته کتاب تا امروز ما رویدادهای متعددی در حوزه کتاب و کتابخوانی داشتیم که از جمله آنها برگزاری نمایشگاه کتاب در اردیبهشت ماه بوده است. امسال نیز برای نخستین بار رویداد جایزه ملی کتاب کودک و نوجوان را داشتیم که امیدواریم این جایزه ادامه پیدا کند.

رمضانی گفت: امسال در چهار سطح ملی، استانی، سازمان‌ها و نهادها و ستاد هفته کتاب برنامه‌های مختلفی برگزار می‌شود. شاخص ترین برنامه‌های ملی در روز ۲۳ آبان ماه همزمان با آغاز هفته کتاب است که مراسم تجدید بیعت با شهدا و امام راحل (ره) برگزار می‌شود. همچنین ضیافت اهالی قلم و نشر با حضور وزیر نهایی شده است و در حال تلاش هستیم که مجموعه‌های مختلف تشکل‌های نشر و نویسندگی در این برنامه حضور داشته باشند و به بیان دغدغه‌های خود بپردازند.

وی افزود: در روز ۳۰ آبان به‌عنوان روز قهرمان ملی رویدادی با این عنوان داریم. همچنین رونمایی از تقریظ مقام معظم رهبری بر سه کتاب به صورت همزمان در ۳۱ استان برگزار می‌شود. همچنین استان‌ها هریک به تناسب ظرفیت و امکانات قریب به ۶۰۰ برنامه دارند که در گونه‌های مختلف دسته بندی می‌شوند. تجلیل از خادمان نشر و برگزار ی نمایشگاه کتاب در ادارات، نشست‌های قصه خوانی، مسابقات کتابخوانی و پادکست با موضوع کتاب از جمله این برنامه‌ها هستند.

دبیر سی‌ودومین هفته کتاب در بخش دیگر سخنانش گفت: استان یزد جشنواره مهدی آذریزدی، همدان رویداد سومین دوره جایزه قلم که انتخاب کتاب سال همدان است، استان سمنان رویداد اولین خیابان کتابخوان استان را دارد، استان زنجان رویداد مشق کتاب و استان ایلام برنامه تجلیل از نویسندگان نوقلم را دارد، استان خوزستان نیز دومین جشنواره کتاب ما را برگزار می‌کند. استان چهارمحال و بختیاری نیز مسئله فلسطین را دنبال می‌کند. ۵ استان نیز برنامه‌های خود را به صورت تفکیک شهرستان‌ها اعلام کردند.

رمضانی گفت: اعتبار یارانه خرید از بازار کتاب در هفته کتاب تمدید خواهد شد. این یارانه بعد از سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب افزایش پیدا کرد و برای هر کد ملی به ازای هر خرید یک میلیون تومانی، ۲۵۰ هزار تومان یارانه تخصیص داده می‌شود. تا کنون ۱۲۰ هزار نفر از مردم در سراسر کشور یک یا چند نوبت از بازار کتاب خرید کردند. از مجموع این برنامه‌ها ۳۷ درصد برای عموم مردم، ۲۷ درصد برای اهالی نشر، ۴۱ درصد برای کودک و نوجوان، ۸ درصد برای گروه‌های خاص ۵ درصد برای دانشجویان ۳ درصد مربوط به دستگاه‌های سازمانی ۳ برنامه بزرگ مربوط به کتابداران است یک برنامه هم مربوط به کتابخانه دانشگاه هاست .۱۲۰ کتاب در شهر تهران و مراکز استان‌ها با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور رونمایی می‌شود؛ علاوه‌براین نشست‌های تخصصی حوزه کتاب، محفل «گعده امین» را در کتابخانه‌های مرکزی داریم؛ همچنین افتتاح کتابخانه‌های عمومی نیز بخشی دیگر از این برنامه‌ها است.

وی گفت: رونمایی از هفت کتاب اهل قلم عضو اکو توسط سازمان اکو از جمله دیگر برنامه‌های هفته کتاب است. همچنین انجمن فرهنگی ناشران کتاب دانشگاهی نیز نمایشگاه تخصصی کتاب دانشگاهی را به‌صورت مجازی و حضوری و جشنواره انتخاب کتاب برتر دانشگاهی را برگزار می‌کند.

مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ادامه داد: با وزارت آموزش و پرورش نیز رایزنی داشتیم تا برنامه‌های مختلف را به‌مناسبت هفته کتاب، تدارک ببیند، در این میان بازدید دانش‌آموزان از کتابخانه‌های کانون پرورش فکری، اجرای برنامه صبحگاهی با موضوع کتاب و تقدیر از دانش‌آموزان مولف و کتابخوان برخی از این برنامه‌ها است. طرح کتابگردی از سوی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار خواهد شد، انجمن فرهنگی صنفی ویراستاران نیز یک کارگاه آموزشی با موضوع ویراستاری برگزار می‌کند. به مناسب هفته کتاب، طرح فروش حضوری در سامانه بازار کتاب را خواهیم داشت؛ بنابراین ۱۸۰ هزار عنوان کتاب توسط ۳۰۰ کتابفروشی عرضه می‌شود و به ازای هر کد ملی تا یک‌میلیون تومان امکان خرید پیش‌بینی شده است.تاکنون ۱۲۰ هزار نفر از مردم، یک یا حداقل چند بار از این سامانه، کتاب خریداری کرده‌اند.

رمضانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره حضور مدیران نهادهای فرهنگی و یا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه‌های کتابگردی گفت: طرح کتابگردی توسط اتحادیه ناشران برگزار می‌شود. نهاد کتابخانه ها هم برنامه کتابگردی دارد. تجلیل از کتابداران در روز ۲۴ آبان نیز بخشی از برنامه‌های نهاد کتابخانه هاست، اما حضور مسئولان در طرح کتابگردی در صورت قطعیت اعلام می‌شود.