شناسهٔ خبر: 69650854 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

برنامه‌های هفته کتاب اعلام شد/ حضور ۸۱ دستگاه دولتی و مردمی در این رویداد ملی

نشست خبری سی‌ودومین دوره هفته کتاب صبح امروز در ساختمان سرای اهل قلم با حضور علی رمضانی مدیرعامل خانه کتاب و دبیر این دوره هفته کتاب برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایلنا، علی رمضانی در ابتدای این نشست اظهار کرد: سی‌ودومین دوره هفته کتاب از ۲۳ تا ۳۰ آبان‌ماه برگزار می‌شود. ما دو رویداد کتاب در سال داریم که یکی برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و دیگری هفته کتاب است. رویداد اول به صورت متمرکز در تهران است که البته با راه‌اندازی بخش مجازی در سراسر کشور نیز نمود پیدا کرده اما رویداد دوم در سراسر کشور شامل برنامه‌هایی است. شعار این دوره هفته کتاب «خواندن برای همدلی» است و برنامه‌های عمدتا ترویجی را در این هفته در نظر داریم. رویکرد غالب هفته کتاب برنامه‌های ترویجی و معارفه بیشتر کتاب به مردم است. در مجموعه هفته کتاب آنچه باعث می‌شود مردم توجهشان بیشتر شود تلاش عمومی و پراکنده رسانه‌ها در سراسر کشور است.

رمضانی خاطرنشان کرد: برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را در اردیبهشت‌ماه داشتیم که شکوه خاص یک برنامه فرهنگی را به چشم همه ایرانیان آورد. امسال رویداد جایزه ملی و بین‌الملی کتاب کودک و نوجوان را داشتیم که امیدواریم این جایزه ادامه پیدا کند، همینطور مجموعه‌های دیگری در حوزه کتاب فعالیت کردند.

وی افزود: برنامه‌ها برای هفته کتاب در چهار سطح ملی، استانی، سازمان‌ها و نهادها و ستاد هفته کتاب برگزار خواهد شد. شاخص‌ترین برنامه‌های ملی، ۲۳ آبان مراسم تجدید بیعت با آرمان‌های امام (ره) و شهدا در حرم امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد، برنامه ضیافت اهالی قلم و نشر با حضور وزیر و همچنین برنامه‌ای برای حضور سران قوا با اهالی نشر را در نظر داریم، روز سی‌ام آبان ماه رونمایی از تقریظ‌های مقام معظم رهبری در حوزه سه کتاب شهدای مدافع حرف را خواهیم داشت که تجلیل از خانواده شهدا را در این برنامه در نظر داریم. استان‌ها هر کدام به تناسب ظرفیت و امکانهایی که دارند برنامه‌هایی تعیین کرده‌اند که قریب به ۶۰۰ برنامه است. همچنین نشست‌های تخصصی کتابخوانی، برگزاری پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی، تهیه و انتشار پادکست‌ها و... نیز جزو برنامه‌های مدنظر است.

رمضانی تأکید کرد: استان یزد جشنواره مرحوم آذر یزدی، استاد همدان برنامه کتاب سال، استان سمنان اولین خیابان کتابخوان ایران را راه‌اندازی کرده، استان زنجان جشنواره مشق کتاب را برگزار خواهد کرد، استان ایلام تجلیل از نویسندگان کتاب اولی و نوقلمان را برگزار خواهد کرد، استان خوزستان دومین جشنواره کتاب مدرسه ما را برگزار خواهد کرد. استان چهارمحال و بختیاری رویکرد خود را در این هفته اعلام کرده که مسئله فلسطین است و خوزستان هم برنامه‌هایی برای کودک و نوجوان در نظر دارد. پنج استان برنامه‌هایشان را به تفکیک شهرستان اعلام کرده‌اند و استان خراسان رضوی هر رویداد را نام‌گذاری کرده است. یک استان هم هر روز هفته کتاب را نامگذاری کرده است. مجموعا ۸۱ دستگاه، تشکل و نهاد دولتی و مردمی برنامه‌هایشان را اعلام کرده‌اند و برای هر کدام جلسات مجزا برگزار شده است. ۳۷ درصد برنامه‌ها برای عموم مردم است، ۲۷ درصد برای اهالی نشر، ۱۹ درصد برای کودکان و نوجوانان، ۸ درصد برای گروه‌های هایی مثل نابینایان و ناشنوایان و ۵ درصد مربوط به دانشجویان و ۳ درصد برنامه‌ها برای دستگاه‌ها است، ۳ برنامه بزرگ هم برای کتابداران است و یک برنامه هم مربوط به کتابخانه‌های دانشگاه‌ها است. همچنین برنامه‌های قوی و اثر گذار سطح بالا و ملی ۱۵ درصد است، ۴۵ درصد اثرگذاری متوسط و استانی دارند و ۴۰ درصد باقیمانده برنامه‌های درون سازمانی هستند. در سازمان‌های مختلف سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران برنامه کتاب باران، اکران کتاب‌ها و تصاویر شعرا و نویسندگان است که با همکاری نهاد کتابخانه‌های عمومی برگزار می‌شود.

وی افزود: در این چهار سال تلاش کردیم وزارت آموزش و پرورش فعالانه‌تر در حوزه نقش‌آفرینی کند که اختتامیه هفته رشد، بازدید دانش‌اموزان از کتابهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و اجرای برنامه‌های صبحگاهی هفته کتاب و تجلیل از دانش‌آموزان شاعر و نویسنده را در نظر داریم. بنیاد فرهنگ سالمندی نشست مطالعه سالمند و چالش‌های پیش رو را در نظر دارد. خانه مداحان اهل بیت، انجمن نابینایان ایران، انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، انجمن قلم ایران، اتحادیه ناشران و کتابفروشان، ستاد هماهنگی کانون فرهنگی مساجد، جهاد دانشگاهی، انجمن کتابداری و اطلاع‌رسانی ایران، وزارت جهاد کشاورزی، مجمع ناشران دفاع مقدس، دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی وزارت ارشاد، انجمن فرهنگی ناشران بین‌الملل، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مجمع ناشران انقلاب اسلامی، سازمان اسناد و کتابخانه ملی، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشگاه میراث فرهنگی، ستاد اقامه نماز، سازمان زیباسازی شهرداری تهران، دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس، دفتر امور مجامع تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی و موزه ملی ملک نیز برنامه‌هایی برای هفته کتاب دارند.

رمضانی تأکید کرد: یارانه هر نفر به مناسبت هفته کتاب دوباره شارژ خواهد شد و به ازای هر یک میلیون تومان خرید ۲۵۰ هزار تومان را وزارت ارشاد می‌پردازد. تا کنون ۱۲۰هزار نفر از سامانه بازار کتاب خرید کرده‌اند. در این هفته برنامه «کتاب ما» از شبکه‌های سیما پخش خواهد شد که روزانه ۸ ساعت برنامه زنده خواهد داشت. ستاد خبری هفته کتاب هم تلاش می‌کند که مجموعه برنامه‌ها را برای خبرنگاران و دستگاه‌ها داشته باشد. همچنین امسال فراخوان بیست‌ودومین دوره جشنواره کتاب و رسانه هم به زودی منتشر خواهد شد. از ۲۳ آبان تا ۱۰ آذر خبرنگاران فرصت دارند آثارشان را به این جشنواره ارسال کنند.

انتهای پیام/