شناسهٔ خبر: 69635315 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

سرد مزاجان مبتلا به دیابت باید از غذاهایی با مزاج سرد پرهیز کنند ‌

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با بیان اینکه بسیار اهمیت دارد که هر فرد با مراجعه به پزشک متخصص طب سنتی مزاج خود را بشناسد تا سبک زندگی متناسب با مزاج فرد به او داده شود، گفت: حکمای طب ایرانی دیابت را دو نوع سرد و گرم می‌دانند و برای هر کدام درمان‌ها و توصیه‌های خاصی دارند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، سید مهدی میرغضنفری با بیان اینکه ریشه بیماری دیابت در طب ایرانی است و در متون کهن طب ایرانی آمده است، اظهار کرد: امروزه سبک زندگی ماشینی باعث شده تا بیماری‌هایی همچون دیابت شیوع پیدا کند که عوارض زیادی را برای فرد ایجاد کرده و به کلیه‌ها، کبد، چشم و سایر ارگان‌های بدن ضرر می‌رساند.

وی افزود: ژنتیک در ابتلاء به دیابت تأثیر دارد، اما برخی افراد حتی با وجود زمینه ژنتیکی مبتلا نمی‌شوند، زیرا سبک زندگی سالمی دارند و برعکس برخی با وجود اینکه زمینه ژنتیک ندارند، به دلیل رعایت نکردن اصول سبک زندگی سالم خصوصاً غذا، خواب مناسب و ورزش، به این بیماری مبتلا می‌شوند.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: گاهی گفته می‌شود که دیابت یک بیماری خود ایمنی است، اما باید به این نکته توجه داشت که سیستم ایمنی بدن به تنهایی و به خودی خود تحریک نمی‌شود، بلکه وجود مواد غیرطبیعی در بدن که خود شخص باعث تجمع آن‌ها می‌شود، باعث تحریک سیستم ایمنی شده، این سیستم حالت افسار گسیخته پیدا می‌کند و برای دفع این سموم بر علیه بافت‌ها و سلول‌های خود نیز فعال شده و باعث تخریب غیرقابل بازگشت بافت‌های بدن می‌شود، احتمال اینکه دیابت سرد در افراد با مزاج سرد رخ دهد بسیار بیشتر است و گرم مزاجان اصولاً به دیابت گرم مبتلا می‌شوند.

میرغضنفری با بیان اینکه سرد مزاجان مبتلا به دیابت باید از غذاهایی با مزاج سرد به ویژه در فصل سرما و اقلیم‌های سرد پرهیز کنند، گفت: خوراکی‌های رو به گرمی مثل شوید، دارچین، زیره، کنگر، کرفس، شنبلیله، انجیر، سیب گلاب و خوراکی‌های انرژی‌زا مانند بادام و گردو، که در طب سنتی برای دیابت هم توصیه شده، در صورتی که حساسیت نداشته باشند، برای این افراد مفید است.

وی ادامه داد: مصرف نیلوفر، عناب، تخم هندوانه، گیاه و عرق کاسنی، عرق بید، عرق بیدمشک و یا دم کرده آن‌ها، برای گرم مزاجان مفید است، مصرف ماءالجبن ساده و یا ماءالجبن کاسنی برای افراد با مزاج گرم و خشک و ماءالجبن افتیمونی یا زنجبیلی برای سردمزاجان توصیه می‌شود، افراد مبتلا به دیابت اگر می‌خواهند دیابت خود را کنترل کنند و مصرف دارو را به حداقل برسانند، باید در کنار رعایت تدابیر تغذیه‌ای، ورزش کنند، خواب مطلوبی داشته باشند و از استرس دوری کنند، طب ایرانی هم در استدلال چگونگی بروز دیابت و هم در چگونگی درمان دیابت به صورت اختصاصی و متناسب با مزاج می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

معاون تعالی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت افزود: شخص دیابتی نباید خودسرانه داروهای شیمیایی و خوراکی و تزریقی خود را قطع و یا دُز آنها را کاهش دهد، بلکه باید تدابیر طب ایرانی را رعایت کرده و هم‌زمان قند خون خود را کنترل کند و اگر قند او در حال کاهش بود، می‌تواند زیر نظر متخصص، دُز داروهای خود را کاهش دهد.