شناسهٔ خبر: 69632229 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

گودرزی در آیین بهره‌برداری از فاز اول پروژه احیای روددره فرحزاد:

حدود 8 هزار تن زباله از روددره فرحزاد تخلیه شده است/ حضور 900 معتاد متجاهر قبل از احیا

صاحب‌خبر -
حدود 8 هزار تن زباله از روددره فرحزاد تخلیه شده است/ حضور 900 معتاد متجاهر قبل از احیا
خبرگزاری آریا - معاون شهردار تهران با بیان اینکه حدود 8 هزار تن زباله از روددره فرحزاد تخلیه شد، گفت: پروژه احیای روددره فرحزاد به شکلی طراحی شده که شهروندان با فاصله‌ چند دقیقه‌ای از تهران به فضایی جنگلی، طبیعی و رودخانه‌ای دسترسی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری آریا ؛ آیین بهره‌برداری از فاز اول پروژه احیا منطقه طبیعت گردی رود دره فرحزاد امروز -نوزدهم آبان ماه سال 1403- همزمان با یکصد و پنجاهمین پویش امید و افتخار با حضور علیرضا زاکانی شهردار تهران، داود گودرزی معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران، علی محمد مختاری مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران، سید محمدحسن ابوترابی‌فرد امام جمعه موقت تهران، شینا انصاری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و همچنین برخی مدیران شهری برگزار شد.
داود گودرزی، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران در این مراسم اظهار کرد: امروز و پس از نزدیک به دو سال تلاش شبانه‌روزی مسئولان و متخصصان، فاز اول طرح احیای منطقه فرحزاد به وسعت 54 هکتار با طولی بالغ بر 2 کیلومتر به بهره‌برداری رسید. این منطقه که پیش‌تر به دلیل تجمع آسیب‌های اجتماعی و حضور بی‌خانمان‌ها مشکلات متعددی را برای شهروندان و ساکنان محلی ایجاد کرده بود، اکنون با تغییرات اساسی؛ رفاه شهروندان و هدف جذب گردشگر بازگشایی می‌شود. حضور 900 معتاد متجاهر در این روده‌دره پیش از احیا وجود داشت. ضمن اینکه روده دره فرحزاد پیش تر به دلیل رهاشدگی محل انباشت زباله هم بود.
وی با بیان اینکه با تلاش‌های صورت گرفته در طرح احیای روددره فرحزاد تیم مدیریت شهری تهران با برنامه‌ریزی دقیق و همت بالا، پروژه‌ای را آغاز کرد که کمتر کسی در گذشته به سمت اجرایش می‌رفت، گفت: معاونت خدمات شهری، معاونت فرهنگی و اجتماعی، سازمان بوستان و... کمک شایانی در احیای روددره انجام دادند. حدود 8 هزار تن زباله از رود دره تخلیه شد. درواقع افتتاح امروز مصداق اراده جمعی شهرداری، شورا، فراجا، محیط زیست و همچنین همراهی مردم است.
معاون شهردار تهران تاکید کرد: از ویژگی‌های خاص این طرح، عدم استفاده از مصالح معمول پروژه‌های عمرانی است؛ تلاش شده تا طبیعت بکر رودخانه و جنگل‌های این منطقه حفظ و محیطی کاملاً طبیعی برای گردشگران فراهم شود. این پروژه به شکلی طراحی شده که شهروندان با فاصله‌ای چند دقیقه‌ای از تهران به فضایی جنگلی، طبیعی و رودخانه‌ای دسترسی داشته باشند که از لحاظ جاذبه‌های طبیعی چیزی از شمال کشور کم ندارد.
وی با اشاره به این موضوع که، برای جذب بیشتر گردشگران، امکانات جدیدی همچون هتل "مورچگان" و سایر جاذبه‌های تفریحی در کنار رودخانه تدارک دیده شده است. از مردم تهران دعوت شده که به جای سفر به شمال، از این محیط تازه‌سازی شده و جذاب در داخل شهر استفاده کنند، گفت: از آغاز تملکات این طرح تاکنون، بیش از 10 هزار میلیارد تومان برای احیا، بازسازی مسیر و زیرساخت‌ها هزینه شده است. ارزش فعلی این پروژه برای شهر تهران بیش از این مبلغ برآورد شده و شامل اقداماتی همچون تصفیه‌خانه‌ها و تملکات بوده که به حفظ امنیت و بهداشت منطقه کمک کرده است. قریب 670 تملک برای احیای رود دره فرحزاد انجام شد.
گودرزی ادامه داد: با توجه به گذشته منطقه و برای اطمینان از امنیت شهروندان، مدیریت شهری برنامه‌هایی در نظر گرفته تا این محدوده به عنوان مجموعه‌ای گردشگری امن و مدیریت‌شده فعالیت کند. پیمانکاران حرفه‌ای به مانند سایر بوستان‌های بزرگ شهری همچون بوستان نهج‌البلاغه مسئولیت‌های مدیریتی و امنیتی این منطقه را بر عهده خواهند داشت. امکاناتی مانند پارکینگ نیز برای رفاه بیشتر خانواده‌ها و شهروندان فراهم شده و قرار است با تکمیل این بخش‌ها، دسترسی و استفاده از این منطقه برای همه آسان‌تر شود.این پروژه با هدف ایجاد محیطی سالم و طبیعی برای شهروندان، یکی از گام‌های بزرگ مدیریت شهری برای افزایش کیفیت زندگی و رفاه عمومی به شمار می‌آید.
وی با اشاره به این موضوع که روده فرحزاد قبل از احیا محل تجمع معتادین متجاهر بود، گفت: در سه سال گذشته، هزاران تخت اردوگاهی جدید به ظرفیت شهر تهران و مناطق پیرامونی آن اضافه شده است. این اقدام با هدف بهبود شرایط مدیریت آسیب‌های اجتماعی و فراهم کردن امکانات لازم برای افراد درگیر در این حوزه صورت گرفته است. 
وی تصریح کرد: با همکاری و هماهنگی مطلوب میان شهرداری تهران و نهادهای مختلف، از جمله قرارگاه آسیب‌های اجتماعی، اقدامات موثری برای ایجاد زیرساخت‌های لازم انجام شده است. ابتدا با تاسیس این زیرساخت‌ها در مناطقی مانند شوش و برخی نقاط دیگر که پیش‌تر محل تجمع افراد بی‌خانمان و معتادان متجاهر بود، با همکاری نیروی انتظامی و دیگر نهادهای مرتبط، این افراد شناسایی و جمع‌آوری شدند.پس از غربالگری، این افراد به سمت درمان و طی مراحل بازتوانی هدایت شدند. فاز دوم و سوم این پروژه را از پل آبشار تا مجموعه نهج‌البلاغه و از پل خوشمرام تا امامزاده به کمک مردم و مسئولان به سرانجام خواهیم رساند.بیش از 10 هکتار گل و گیاه و فضای سبز به پروژه رود دره اضافه شد. 4 تصفیه خانه، فاضلاب و ...در این پروژه ایجاد شد.از تمامی عزیزانی که در احیای روده همکاری کردند، تشکر می کنم.