شناسهٔ خبر: 69616577 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: اکونیوز | لینک خبر

انتقاد از ایمنی جاده جم - سیراف/ مسئولان پیگیر باشند - اکونیوز

اقتصاد ایران: بوشهر- نایب‌رئیس شورای شهر شیرینو با انتقاد از ایمنی این جاده، خواستار توجه جدی مسئولان به این موضوع و تخصیص بودجه بیشتر برای امنیت جاده‌ای شد.

صاحب‌خبر -

ابراهیم بهمنی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به فوت پنج نفر و مصدوم شدن هفت نفر در حادثه مرگبار جاده جم-سیراف اظهار کرد: جاده جم-سیراف که قرار بود با توسعه و ایمن‌سازی به مسیری امن و مطمئن برای مسافران و کارگران تبدیل شود، امروز به‌عنوان یک جاده مرگبار شناخته می‌شود. چهارشنبه گذشته، حادثه‌ای دلخراش رخ داد که پنج تن از عزیزان ما را از میان برد و دست‌کم هفت نفر دیگر را به‌شدت مجروح کرد.

وی ادامه داد: در این حادثه، یک تریلی حامل میلگرد به دلیل نقص فنی در سیستم ترمز، کنترل خود را از دست داد و به بیش از ۱۱ خودرو برخورد کرد و صحنه‌ای دلخراش و پر از مرگ و مصدومیت را به‌جا گذاشت.

بهمنی افزود: این جاده که با وعده رفاه و توسعه ساخته شد، اکنون به مسیری خطرناک تبدیل شده است که به‌جای رساندن مردم به مقصد، بسیاری را به قبرستان آرزوهای ناتمام می‌کشاند.

ثروت عظیم منطقه و نیاز به سرمایه‌گذاری در ایمنی جاده‌ها

بهمنی به اهمیت و ثروت عظیم منطقه عسلویه و کنگان اشاره کرد و گفت: منطقه کنگان و عسلویه، قلب تپنده اقتصاد کشور است که روزانه میلیاردها دلار درآمد برای کشور به ارمغان می‌آورد، این منطقه با وسعتی بالغ بر ۴۶ هزار هکتار شامل سه منطقه پارس یک، پارس دو و پارس سه، در کنار خلیج فارس و در استان بوشهر قرار دارد، هر پالایشگاه گاز در این منطقه به‌تنهایی روزانه ۱۰ میلیون دلار درآمد تولید می‌کند و میدان مشترک پارس جنوبی تاکنون بیش از ۳۳۵ میلیارد دلار ارز برای کشور به ارمغان آورده است.

بهمنی افزود: آیا با وجود این ثروت عظیم، نباید سهمی از این درآمدها برای تأمین امنیت و رفاه مردمی که در این منطقه زندگی و کار می‌کنند در نظر گرفته شود؟ آیا جان انسان‌ها و سلامت آنان، در برابر این درآمدهای میلیاردی هیچ ارزشی ندارد؟

کندی پروژه بهسازی جاده جم-سیراف

وی همچنین از روند کند پروژه بهسازی جاده جم-سیراف انتقاد کرد و گفت: پروژه بهسازی جاده جم-سیراف از ۳۰۴ روز پیش با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد تومان آغاز شده است، اما پیشرفت کار با تعلل و کندی فراوان مواجه است. از ۷۰ میلیارد تومان اعتباری که از سوی شورای راهبردی به این پروژه اختصاص یافته بود، تنها ۳۸ میلیارد تومان پرداخت شده است، این رقم حتی تا یک روز پیش از حادثه تنها ۲۸ میلیارد تومان بود. چرا با وجود درآمدهای عظیم اقتصادی در این منطقه، اعتبارات کافی برای تکمیل پروژه‌های ایمن‌سازی و تأمین امنیت جاده‌ها تأمین نمی‌شود؟ چرا جان انسان‌ها باید قربانی کمبود اعتبارات و ناتمام ماندن پروژه‌ها شود؟

وضعیت پرخطر کارگران و مهندسان منطقه

بهمنی به وضعیت نگران‌کننده‌ای که کارگران و مهندسان روزانه با آن مواجه‌اند اشاره کرد و افزود: هر روز هزاران کارگر و مهندس که در صنایع گاز و پتروشیمی این منطقه فعالیت می‌کنند، از این جاده پرخطر عبور می‌کنند، این جاده، که تنها مسیر ارتباطی با بزرگ‌ترین مراکز گازی کشور است، نه‌تنها از ایمنی لازم برخوردار نیست بلکه به یک تهدید جدی برای جان و سلامت مردم تبدیل شده است. حادثه اخیر تنها یکی از ده‌ها حادثه‌ای است که در این مسیر رخ داده است. چنین جاده‌ای به‌جای مسیر زندگی و پیشرفت، تبدیل به مسیری برای مرگ و ناامیدی شده است.

درخواست برخورد قضائی

وی به نقش مهم مردم و رسانه‌ها در مطالبه گری نیز اشاره کرد و گفت: مردم و رسانه‌ها باید با قدرت بیشتری صدای اعتراض خود را به گوش مسئولان برسانند. آیا جامعه و رسانه‌ها باید تنها پس از وقوع حوادث دلخراش به انتقاد و اعتراض بپردازند؟

چرا صدای مردم برای بهبود جاده و پروژه‌های مشابه پیش از وقوع حوادث شنیده نمی‌شود؟ اگر این حوادث در سایه بی‌تفاوتی و سکوت عمومی رخ می‌دهد، به نظر من همه ما در این فاجعه مسئولیم.

بهمنی همچنین خواستار ورود دستگاه قضائی به این موضوع و برخورد قاطع با مسئولان کوتاهی کرده در اجرای پروژه‌ها شد و تصریح کرد: با توجه به تکرار حوادث مرگبار در جاده جم-سیراف، درخواست ما این است که دستگاه قضائی به‌طور جدی وارد عمل شود و با مسئولانی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده‌اند برخورد کند.

این پرونده باید برای شناسایی مقصران و جلوگیری از تکرار حوادث، و همچنین برای تعریف روند نظارتی جدید برای پروژه‌های ملی به‌طور جدی پیگیری شود. ورود دادستانی و نظارت مستقیم بر عملکرد پیمانکار و سازمان‌های مسئول، می‌تواند نقطه آغاز اصلاح این وضعیت باشد.

تأکید بر ضرورت اقدامات پیشگیرانه

بهمنی در پایان تأکید کرد: حضور مسئولان پس از وقوع فاجعه و بازدید از مصدومان در بیمارستان نمی‌تواند جایگزین اقدامات پیشگیرانه و نظارت مؤثر باشد.

وی گفت: این حضورها هرگز نمی‌تواند جان‌های از دست‌رفته را بازگرداند.، وظیفه مسئولان است که پیش از وقوع چنین فجایعی دست به اقدام بزنند، مردم جم و سیراف نمی‌خواهند که تنها پس از هر فاجعه صدای آنان شنیده شود؛ بلکه خواستار اجرای پروژه‌های ایمن‌سازی به‌صورت کامل و بدون تأخیر هستند تا دیگر شاهد این قبیل حوادث ناگوار نباشند.

برچسب‌ها:

نظر شما