به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به افتخارآفرینی صنایع غذایی ایران در عرصه جهانی گفت: این دستاورد بزرگ، حاصل تلاش های مشترک و همت بلند متخصصان و دست اندرکاران این بخش است.
سید حیدر محمدی امروز در مراسم سیزدهمین همایش روز جهانی غذا افزود: سالانه بیش از ۲ و نیم میلیارد دلار محصولات ایرانی تولید شده در حوزه غذا به کشورهای مختلف صادر می شود.
وی درباره کنترل ها و نظارت ها بر روند تولید فراورده های غذایی اظهار داشت: در حوزه ایمنی اقدامات خوبی در بخش فرآورده های غذایی و آشامیدنی در چند مرحله قبل، حین و بعد از تولید تا زمان عرضه انجام می شود و در هر مرحله پس از اخذ تاییدیه های لازم مجوز آن صادر می شود.
محمدی تصریح کرد: کنترل های بعد از تولید شامل آزمایش مارکتینگ و pms است و در برنامه های نظارتی سازمان غذا و دارو چند محصول به صورت اتقاقی مورد آزمایش قرار می گیرد تا مردم محصول غذایی مورد تائید سازمان غذا و دارو را با اطمنینان مصرف کنند.
رییس سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: بر خلاف صادرات بسیار در حوزه غذا، صادراتی در حوزه محصولات تراریخته که شامل ذرت، پنبه، کلزا و سویا بوده نداریم و همه این محصولات وارداتی هستند اما در زمان ورود به کشور ابتدا آزمایش لازم از آنها انجام می شود و پس از اخذ تاییدیه های لازم مجوز تولید محصول داده می شود.
محمدی ادامه داد: همه محصولات تولیدی منطبق با چهارچوب ها و دستورالعمل ها بوده است و مشکلی در این خصوص وجود ندارد.
وی بیان کرد: گرچه نظارت های ما به صورت مستمر است اما معتقدیم که نظارت های مردمی موثرتر هستند و از مردم می خواهیم که اگر مشکلی در برخی محصولات تراریخته و ژلاتینی مشاهده کردند به سامانه ۱۹۰ اعلام کنند.
رییس سازمان غذا و دارو بیان کرد: در حوزه محصولات غذایی نظارت ها افزایش یافت که خروجی آن کاهش میزان تخلفات و تشکیل پرونده های قضایی بوده است و این برنامه در همه زیرمجموعه های حوزه غذا و دارو با قوت ادامه دارد.
در این مراسم که با حضور استاندار خراسان رضوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، رییس سازمان غذا و دارو و مدیرکل امور فرآورده های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو برگزار شد، از ۴۳ واحد برتر غذایی خراسان رضوی و ۱۳ مدیر فنی نمونه و قدردانی شد.