شناسهٔ خبر: 69593180 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

معاون علمی رئیس جمهور: نانویی‌ها با حمایت ۸۰۰ میلیارد تومانی، ۶۰ همت بازار ساختند

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با بیان اینکه مجموع حمایت‌های مالی از حوزه نانو طی دو دهه گذشته رقمی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بوده، از بازار بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومانی محصولات نانویی کشور خبر داد و گفت: این نشان دهنده برگشت حمایت‌های بالای معاونت علمی از این حوزه است.

صاحب‌خبر -

حسین افشین روز چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ در بازدید از پانزدهمین دوره نمایشگاه فناوری نانو و میکرو در جمع خبرنگاران اظهارکرد: حجم بازار در صنعت نانو سال گذشته در حدود ۶۰ همت بود که نسبت به سال قبل آن دو برابر افزایش داشته است. این در حالیست که طی بیست سال گذشته مجموع حمایت‌هایی که از این صنعت صورت گرفته، چیزی حدود ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است.

وی افزود: این بدان معنی است که در عمل در معاونت علمی زیر یک همت از صنعت نانو حمایت شده با این حال این حوزه امروز بیش از ۶۰ همت بازار دارد، این میزان از بازار نشان می‌دهد که حمایت‌های معاونت از این صنعت برگشت کامل دارد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: هرچقدر معاونت علمی به حوزه نانو حمایت و تسهیلات ارائه کند، این بازار بزرگتر می‌شود و هدف ما هم همین است، زیرا با بزرگتر شدن بازار شرکت‌های دانش بنیان، نیاز کشور به واردات کاهش خواهد یافت و از نظر اقتصادی نیز درآمد مناسبی برای کشور ایجاد می‌شود.

به گفته وی، کل شرکت‌هایی که از نظر آزمایشگاهی و صنعتی نانومقیاس هستند، ۴۰۰ شرکت است که از این تعداد، ۲۰۰ شرکت دانش بنیان هستند یعنی فقط با ۲۰۰ شرکت این میزان از پیشرفت رقم خورده است.

افشین با تاکید بر پیگیری اهداف سند نانو که تا سال ۱۴۱۲ را شامل می‌شود، اظهار کرد: این سند دو فاکتور مهم دارد؛ نخست اینکه سهم بازار کشور ۳۰ درصد از تورم بیشتر باشد که سال گذشته ۱۰۰ درصد افزایش داشتیم. دوم سهم صادرات محصولات نانویی باید ۱۵درصد کل سهم بازار کشور باشد که اکنون حدود ۹.۱ درصد است که تا آخر برنامه حتما از آن عبور خواهیم کرد.

وی خاطرنشان کرد: سال آینده نیز در حوزه سلامت و کشاورزی با تمرکز بر کود‌های شیمیایی و نانو حباب‌ها که می‌تواند تحولات مهمی را در بخش کشاورزی رقم بزند و همچنین حوزه انرژی از حیث تولید و ناترازی انرژی، برنامه جدی خواهیم داشت. همچنین ما توجه ویژه‌ای به ماده گرافن داریم؛ این ماده استراتژیک می‌تواند بسیاری از صنایع کشور را دچار تحولات عظیم کند و برای کاربرد گرافن در صنعت نیز برنامه ریزی دقیقی شده است.

۲ محصول دانش بنیان در بازدید معاون علمی از پانزدهمین نمایشگاه نانو رونمایی شد

همچنین در این بازدید معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور از پانزدهمین نمایشگاه نانو میکرو، از ۲ دستگاه قابل حمل تشخیص بیمار‌های عفونی و آشکار ساز شعله در دو طیف فرابنفش و فروسرخ رونمایی شد.

دستگاه‌های «آشکارساز شعله در طیف فرابنفش و فروسرخ» و «دستگاه قابل حمل تشخیص بیماری‌های عفونی (آی فست)» طراحی و ساخته شده توسط دو شرکت دانش بنیان فعال در حوزه نانو و میکرو است که توسط حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری رونمایی در چهارمین روز از برگزاری پانزدهمین نمایشگاه نانو و میکرو درمحل نمایشگاه بین المللی تهران شد.

«آشکارساز شعله در طیف فرابنفش و فروسرخ» یک ابزار آشکارساز شعله است که با نصب در خصوط انتقال نفت و گاز در صنایع و همچنین در موتورخانه‌ها با رصد شعله، گزارش آن به اپراتور ارسال می‌شود.

این دستگاه دارای قابلیت خطایابی، هشدار، کنترل دستی خروجی‌ها برای چکاپ دستگاه، اکتساب داده (مانیتورینگ فرآیند) است. دستگاه آشکارساز شعله دارای قابلیت ذخیره‌سازی رخداد‌ها تا دو هزار رخداد و نگهداری برای ۲۰ سال است.

بر اساس اعلام معاونت علمی، به گفته سازندگان این محصول، عدم وابستگی به تامین‌کنندگان خاص و قابلیت تنظیم سرعت اجرا، هزینه توسعه بسیار پایین و پشتیبانی و سرویس در کل کشور از مزیت‌های این محصول است.

«دستگاه قابل حمل تشخیص بیماری‌های عفونی (آی فست)» دومین محصول رونمایی شده دارای کاربرد در حوزه تشخیص و سلامت است که توسط یکی دیگر از مجموعه‌های دانش بنیان طراحی شده که امروز در پانزدهیمن نمایشگاه نانو رونمایی شد. این دستگاه دارای فناوری سریع تشخیص هوشمند است.

دستگاه رونمایی شده مبتنی بر فناوری آزمایشگاه روی تراشه است که قابلیت تشخیص چندگانه بیماری‌های عفونی را دارد. در این دستگاه آماده‌سازی نمونه به صورت خودکار انجام می‌شود. همچنین دستگاه تولید شده قابلیت باز طراحی برای انواع پنل‌های بیماری‌های عفونی را دارد.

منبع: ایسنا

برچسب‌ها: