ایلان ماسک میگوید که اگر گوگل و اپل به سانسور اپلیکیشنها ادامه دهند، تسلا گوشی هوشمند میسازد.
ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا میگوید که اگر گوگل و اپل اپلیکیشنها را سانسور کنند یا بهعنوان Gatekeepers عمل کنند، تسلا به ساخت گوشی هوشمند مجبور میشود. ماسک که در پادکست Joe Rogan Experience با هنرپیشه، جوجیتسو کار برزیلی، تکواندوکار، بازیگر تلویزیون و پادکستساز مشهور اهل ایالات متحده آمریکا گفتوگو میکرد، اضافه کرد که تسلا قصد ندارد گوشی هوشمند عرضه کند.
برای یادآوری، اصطلاح Gatekeepers بهطور کلی به کسی یا چیزی گفته میشود که دسترسی به مکان یا اطلاعات یا منبع خاصی را کنترل میکند یا تصمیم میگیرد چه کسی محاز به ادامه یا ورود به موقعیت یا فرصت خاص است.
شایعات و اطلاعاتی درباره گوشی هوشمند تسلا سالها در حال پخش است؛ اما ماسک در مصاحبهی اخیر خود به این موضوع میپردازد و میگوید که هیچ گوشی هوشمندی در دست ساخت ندارد. او اضافه میکند که تسلا احتمال دارد در مقایسه با دیگر شرکتها، در موقعیت بهتری برای ساخت گوشی هوشمند غیراندرویدی و غیر iOS قرار داشته باشد و در عین حال به نرمافزار خودروساز اشاره کرد.
میلیاردر آمریکایی میگوید: «ما نمیخواهیم این کار را انجام دهیم؛ مگر اینکه مجبور باشیم. اگر اپل و اندروید به انجام کارهای پلید روی بیاورند (مانند سانسور برنامهها)، آنوقت شاید گوشی بسازیم.»
سازمانهای نظارتی در سراسر جهان، بهویژه اتحادیه اروپا، معتقدند که اپل و گوگل در سطحهای مختلف Gatekeepers دنیای گوشیهای هوشمند هستند؛ هرچند این استدلالها موافق و مخالفهایی نیز دارند.
سیستم سرگرمی تسلا در خودروهایش، دسترسی به برنامهها و بازیهای مختلفی را فراهم میکند در مقابل، سیستم مذکور میتواند نقش سیستمعاملی بیس برای گوشیهای هوشمند غیراندرویدی را بازی کند. سرویسهای ماهوارهای استارلینک اسپیسایکس نیز میتوانند اتصال گوشیهای هوشمند تسلا را برقرار کنند.
تسلا درحالحاضر مشغول آزمایش سرویس پشتیبانی پیامک و هشدارهای اضطراری در گوشیهای هوشمند T-Mobile است و این بسیار سادهتر از ساخت گوشی هوشمند با سیستمعاملی اختصاصی بهنظر میرسد. مایکروسافت برای توسعهی اپلیکیشنهای ویندوزفون دست از تلاش برنداشت؛ اما گوگل از ارائه خدمات به پلتفرم مایکروسافت خودداری کرد و ممکن است مانع تسلا نیز باشد.
در حرکتی دیگر آمازون با Fire Phone خود در سال ۲۰۱۴ متوجه شد؛ حتی با توسعهی اندروید نیز تضمینی برای موفقیت وجود ندارد. گوشی آمازون نسخهی فورکشدهی اندروید به نام Fire OS داشت؛ یکی از مزیتهای Fire Phone وجود فروشگاه اپلیکیشن اختصاصی آمازون بود.
درحالحاضر میلیونها آمریکایی به لطف iMessage، به غول کوپرتینویی وفادار ماندهاند؛ حتی اکنون با ویژگی RCS ارسال پیامک بین آیفون و گوشیهای اندرویدی ممکن شده است؛ RCS نسخهی ارتقایافتهای از پیامرسانی SMS/MMS است که امکانات بیشتر و برقراری ارتباط ازطریق وایفای و دیتای موبایل را ارائه میدهد؛ بنابراین, ویژگی مذکور یکی دیگر از موانع پیش روی گوشی بالقوهی تسلا است.
در نهایت، از زمانی که ماسک شبکهی اجتماعی ایکس (توییتر سابق) را خرید، ارزش این شرکت به شدت افت کرد. مدیریت ماسک در توییتر شاید برای گوشی هوشمند تسلا نیز تکرار و موجب شکست احتمالی آن شود.
نظرات کاربران