شناسهٔ خبر: 69575680 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

نگاه ویژه به بانوان و اختصاص ۳ جایزه در چهلمین جشنواره موسیقی فجر

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره دو فراخوان بخش رقابتی و غیررقابتی، حضور ویژه بانوان و نوجوانان و جوایز این جشنواره نکاتی را بیان کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رضا مهدوی درباره حضور هنرمندان موسیقی دستگاهی در جشنواره چهلم موسیقی فجر اظهار کرد: یکی از اهداف در چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر جذب حداکثری خصوصاً از نوازندگان و گروه‌های موسیقی دستگاهی است؛ چرا که شاکله اصلی و زیرشاخه موسیقی کشور، موسیقی دستگاهی است؛ هنرمندان تک‌نواز، اجراهای دونوازی و هم‌نوازی و هنرمندانی که گروه‌ تشکیل داده‌اند و نخستین‌بار است در جشنواره حضور پیدا می‌کنند.

به گزارش ایرنا، او گفت: هر چه این هنرمندان گرانمایه بیشتر اجرا کنند، جایگاه موسیقی از جهات مختلف بهتر و برتر خواهد شد و در حقیقت موسیقی ایرانی وجهه والا و قوی‌تری در داخل و خارج پیدا می‌کند. بدین واسطه موسیقیدانان به‌ لحاظ بسترسازی‌هایی که جشنواره فراهم می‌کند، از امکانات بهتری برخوردار می‌شوند جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر برای کنسرت تمامی گروه‌های موسیقی به‌ ویژه ردیف دستگاهی، یکی از بهترین صحنه‌ها و جایگاه‌هاست.

مهدوی درباره نگاه ویژه به موسیقی بانوان همانند دوره قبل بیان کرد: سال گذشته حضور جدی بانوان در تالار وحدت از دیگر نکات مهم این رویداد بین‌المللی بود. امسال در نظر داریم تعداد بانوان در چهلمین جشنواره را نسبت به سال گذشته افزایش دهیم و از دوره قبل این بخش را احیا کردیم تا گروه‌های مختلف اعم از پیشکسوتان و جوانان از تمام نقاط کشور با گرایش‌های مختلف موسیقایی در بخش‌های مختلف حضور پیدا کنند. این موضوع می‌تواند به پیشرفت و توسعه کمی و کیفی بخش موسیقی بانوان کمک شایانی کند و امیدواریم در آینده نزدیک شاهد برگزاری یک جشنواره ویژه بانوان هم باشیم.

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر درباره بخش پاپ و دیگر گونه‌های موسیقی افزود: در بخش‌های دیگر مانند غیررقابتی نیز موسیقیِ مردم‌وار یا همان پاپیولار است که سال گذشته یک سالن در جنوب شهر به سالن‌های این بخش اضافه کردیم و اگر استقبال بیشتر شود احتمال می‌رود امسال به سه سالن افزایش یابد.

۳ جایزه ویژه محسن چاوشی، احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی

براساس اعلام روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، مهدوی اظهارداشت: در صورتی که جشنواره مستقل موسیقی پاپ و تلفیقی ایرانی ایجاد نشود به جایزه «محسن چاووشی» در موسیقی فجر می‌اندیشیم. استقبال هنرمندان موسیقی مردم‌وار به درآمدزایی، پویایی و شادابی جشنواره کمک می‌کند و طبیعتاً از این موضوع استقبال می‌شود و حتی در بخش موسیقی رَپ نیز اگر به شرط سلامت و با فرهنگ خانواده ایرانی متناسب باشد این بخش را نیز در کنار موسیقی جَز و راک اضافه خواهیم کرد و به شرط استقبال روی صحنه خواهند آمد و تمامی این‌ها پاسخ به نیازهای توده مردمِ دوست‌دار انواع موسیقی‌ها در این جشن فاخر و بزرگ است.

او درباره وجود دو جایزه دیگر در جشنواره چهلم گفت: در صورت استقبال مضاعف نسبت به سال‌های پیش در بخش آهنگسازی و اجرای صحنه‌ای موسیقی ایرانی و موسیقی کلاسیک غربی، با اجازه استادان نمونه و چهره ماندگار احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی به عنوان دو بزرگ‌مرد موسیقی ایران که در جهان نیز شناخته‌شده هستند، دو جایزه ویژه احمد پژمان و فرهاد فخرالدینی را خواهیم داشت. جایزه احمد پژمان به نفر یا گروه برگزیده موسیقی کلاسیک غربی و جایزه فرهاد فخرالدینی به نفر یا گروه برگزیده موسیقی دستگاهی با رعایت شعار «وفاق ملی» تقدیم می‌شود که این اتفاق، پدیده‌ای نو در جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر خواهد بود.

بخش رقابتی کودک و نوجوان

دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر با اشاره به بخش رقابتی کودک و نوجوان در دو شاخه آهنگسازی و اجرا اظهارداشت: در بخش آهنگسازی، آهنگسازانی که در جامعه مطرح‌ هستند و یا به هر شکل فعالیت دارند مثل آلبوم‌هایی که منتشر و یا آثاری را برای برنامه‌های کودک و نوجوان و یا دیگر مواردی همچون سینما و تئاتر ساخته‌اند، در جشنواره شرکت می‌کنند و به نفر برگزیده جایزه‌ اهدا خواهد شد. بخش دیگر افراد و یا گروه‌هایی هستند که آهنگسازی این آهنگسازان را اجرای استودیویی می‌کنند و این بخش را از سال گذشته به جشنواره اضافه کردیم و برای این بخش جایزه باربد و جوایز نقدی دیگری هم قائل شدیم.

وی بیان کرد: این بخش هیچ ارتباطی ندارد با بخشی که از سال گذشته با عنوان اجرای کودک و نوجوان در رده سنی ۷ تا ۱۸ سال اضافه کردیم. در جدولی که در بخش رقابتی آمده، زیرشاخه جایزه آلبوم و جایزه باربد است و نباید این را با بخش رقابتی اشتباه گرفت. فراخوان اولیه در بخش غیررقابتی است که کودکان و نوجوانان، بانوان و دیگر گروه‌ها می‌توانند در آن شرکت عمومی داشته باشند و بخش دوم رقابتی است که جایزه‌های ویژه و جایزه باربد را دارد که در بخش کودک و نوجوان، به آهنگسازی آلبوم و اجرای آهنگسازی در استودیو برای تولید و عرضه در قالب لوح فشرده است و هیچ ارتباطی با بخش اجرای صحنه ۷ تا ۱۸ سال ندارد.

مهدوی درباره حضور گروه‌های بالای ۱۸ سال در این بخش و اجرای آثاری که در زمینه کودک و نوجوان ساخته شده گفت: قطعاً همین‌طور است و شاید هم کودکان در تولید آلبومی اجرا داشته باشند که در این صورت نیز جایزه به سرپرست گروه یا تنظیم‌کننده تعلق می‌گیرد. پس اجراهای رده سنی ۷ تا ۱۸ سال که ۱۵ دقیقه هر موسیقی‌ای را که آموزش دیده‌اند و بداهه‌وار می‌نوازند جزو داوری قرار نمی‌گیرد.

چهلمین جشنواره بین‌المللی موسیقی فجر به همت دفتر موسیقی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط انجمن موسیقی ایران به دبیری رضا مهدوی از ۲۳ تا ۲۹ بهمن‌ماه امسال در بخش‌های رقابتی (جایزه باربد) و غیررقابتی همزمان در تهران و استان‌های دیگر برگزار می‌شود و جایزه موسیقی و ترانه،‌ جایزه موسیقی و رسانه، موسیقی فیلم، آهنگسازی، اجرای صحنه‌ای، تک‌آهنگ و نشست‌های پژوهشی برنامه‌های دیگر این دوره از جشنواره خواهد بود.

۲۴۴۵۷