ایرنا: ژاپن نخستین ماهواره چوبی در جهان که در ماه مه (خرداد ماه) سال جاری از ساخت آن خبر داد را به فضا پرتاب کرد.
به نقل از رویترز، اولین ماهواره چوبی جهان که توسط محققان ژاپنی ساخته شده است امروز سه شنبه در اولین آزمایش استفاده از الوار برای اکتشاف در ماه و مریخ، به فضا پرتاب شد.
ماهواره «لیگنوست» (LignoSat) که توسط دانشگاه کیوتو و شرکت «سامیتومو فارستری» (Sumitomo Forestry) توسعه یافته است، به ایستگاه فضایی بین المللی خواهد رفت و سپس در مداری در حدود ۴۰۰ کیلومتر بالاتر از سطح زمین رها میشود.
لیگنوست که نام آن برگرفته از کلمه لاتین «چوب» و به اندازه کف دست است، وظیفه دارد پتانسیل کیهانی مواد تجدیدپذیر را در فضا مورد بررسی قرار دهد. این درحالی است که انسان فعالیتهای خود برای بررسی زندگی در فضا را افزایش داده است.
تاکائو دوی، فضانوردی که با «شاتل فضایی» پرواز کرده و فعالیتهای فضایی انسان را در دانشگاه کیوتو مطالعه میکند، گفت: با چوب، مادهای که خودمان میتوانیم تولید کنیم، قادر خواهیم بود خانه بسازیم، برای همیشه در فضا زندگی و کار کنیم.
با یک برنامه ۵۰ ساله کاشت درختان و ساخت خانههای چوبی در ماه و مریخ، تیم تاکائو دوی تصمیم گرفت یک ماهواره چوبی مورد تایید ناسا را توسعه دهد تا ثابت کند چوب یک ماده درجه یک فضایی است.
کوجی موراتا، استاد علوم جنگل دانشگاه کیوتو، گفت: هواپیماهای اوایل دهه ۱۹۰۰ از چوب ساخته شده بودند. یک ماهواره چوبی نیز باید قابل اجرا باشد.
موراتا افزود که چوب در فضا دوام بیشتری نسبت به زمین دارد، زیرا هیچ آب یا اکسیژنی وجود ندارد که آن را بپوساند یا شعلهور کند.
به گفته محققان، یک ماهواره چوبی نیز در پایان عمر خود اثرات زیست محیطی را به حداقل می رساند.
ماهوارههای از کار افتاده باید دوباره وارد جو شوند تا از تبدیل شدن به زبالههای فضایی جلوگیری کنند. دوی گفت: ماهوارههای فلزی معمولی هنگام ورود به جو زمین ذرات اکسید آلومینیوم ایجاد میکنند، اما ماهواره های چوبی با آلودگی کمتری میسوزند.